Předstih u 1,6

MPi 1AV
AEE
Vici
Kontaktovat uživatele:

Předstih u 1,6

Příspěvek od Vici »

laborovali jste nad nim nekdo? u seriovky se ho asi nikdo moc nenamaha nejak moc nastavovat po vymene (po kazdem sundani) rozdelovace atd...

u upraveneho motoru se da asi trosku pozkouset....
ted sem trochu od oka pridal, auto ma o dost lepsi spodek, samozrejme motor ale vice kope na volnobeh (chip+vacka)
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
smazany clen - FK

Re: Předstih u 1,6

Příspěvek od smazany clen - FK »

Nikdy jsem si s tím nehrál,ale žil jsem dosud v domnění že si ŘJ dokáže v určitém rozsahu předstih upravit na základě čidla klepání.

Na vagu se zřejmně nedá rozpoznat jaký je nastaven předstih,alespoň jsem to tam nenašel,takže jedině stroboskopem?
smazany clen - FK

roman píše:Nikdy jsem si s tím nehrál,ale žil jsem dosud v domnění že si ŘJ dokáže v určitém rozsahu předstih upravit na základě čidla klepání.

Na vagu se zřejmně nedá rozpoznat jaký je nastaven předstih,alespoň jsem to tam nenašel,takže jedině stroboskopem?
přesně tak to je..ŘJ si nastavuje předstih sama (v malém rozmezí)
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

Vici:
Čím víc předstihu to bude mít,tím líp to pojede na benzíny běžně koupené a obchodní síti. (a samozřejmě se bude zhoršovat volnoběh). Bacha ale na to,abys to nepřekouřil!
Potom ti nepomůže ani čidlo klepání a motor čeká rychlá smrt.
Takže se do toho raději zaposlouchej jestli to nezvoní - nedetonuje. V sériovém autě by to škodlivý zvonění kolem/lehce nad 4000 ot. mělo být slyšet.
Teda jestli nejsi úplně hluchej.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Vici píše:laborovali jste nad nim nekdo? u seriovky se ho asi nikdo moc nenamaha nejak moc nastavovat po vymene (po kazdem sundani) rozdelovace atd...

u upraveneho motoru se da asi trosku pozkouset....
ted sem trochu od oka pridal, auto ma o dost lepsi spodek, samozrejme motor ale vice kope na volnobeh (chip+vacka)
I u sériovky je potřeba ho mít dobře nastavený. Když jsem byl na komplet diagnostice u Hetcla, tak mě ho změřil (byl malý), nastavil a hned to bylo znát. Navíc jsem si od něj vyslechl, že se obecně na to kašle, ale mělo by se to dělat po každé výměně rozvodu, což dělá málokdo.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

jen se chci zeptat kolik má být předstih ve volnoběhu a kolik v např. 3500 ot./min.? Nevíte někdo?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Mrkni do servisní příručky, tam je postup pro nastavení.
Bez VAGu s tím ale moc nenaděláš.
Josh123456 - FK

no, tak to já se podívám, ale jelikož nejsem doma, ale v práci, tak se musim podívat hold až potom, když to nikdo z hlavy neví. A VAG mám-tam poznám regulaci to je fakt. .. Potřebuju právě vědět přesnou hodnotu
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

predstih sa nastavuje stroboskopom na hodnotu 6 stupnov pred hornou uvratou
Josh123456 - FK

jj Díky-někde jsem četl, že při 1300 ot. by se to mělo pohybovat okolo 3-8°
smazany clen - FK

poradí mi někdo kde to najdu ve VAGu?? chtěl bych se podívat jestli je správně nastavený tak jestli by byl někdo tak hodný a napsal mi podle čeho se řídit a jak celkově postupovat..děkujííí
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Při nastavování to ale musíš VAGem hodit do režimu, kdy řídící jednotka do předstihu nekecá.
smazany clen - FK

Znáte-li někdo postup jak zkontrolovat a nastavit předstih tak sem s tím,děkuji.
Já jdu prohledávat dílenskou příručku.
PavelZ - FK

Příspěvek od PavelZ - FK »

Samotný VAG je k ničemu. Pomocí VAGu je to nutné nahodit do režimu zákla. nastaveni (při běžícím motoru), kdy ŘJ vypne veškeré korekce předstihu a teprve po tom je možné stroboskopem změřit předstih. Někde na VW foru jsem o tom četl poměrně douhou diskusi, že to snad žádný servis nastavit neumí.
smazany clen - FK

Postup podle dílenské příručky:
http://img66.imageshack.us/my.php?image=beznzvuud5.png

nejde mi sem vložit příloha s příponou .doc nebo .bmp,prostě nic.Jak se to dělá?
image002.gif
smazany clen - FK

pokračování:
image004.gif
Odpovědět