Terra - Vari

pokec o všem možném i nemožném
103457
Kontaktovat uživatele:

Terra - Vari

Příspěvek od 103457 »

Je tu prosím někdo znalý problematiky s tímto vehiclem? Získal jsem to a potřeboval bych to rozpohybovat.
vlasta

Re: Terra - Vari

Příspěvek od vlasta »

myslíš, že tu najdeš pamětníky co s tím dělali? :)
něco s tím mám odježděno, ale moc nevím jak to funguje :D vím jenom že je to jednoválec
Jo. To su ja.Člen číslo 374
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Tak dělat jsem s tím kdysi dělal i já, ale nyní to 6 let stálo a tak bych potřeboval udělat motor, určitě to bude vevnitř rezaví. Je to r.v. 1983 a střeva jsou z babety, tak sháním někoho, kdo by to rozchodil, mám k tomu radlici, tak bych v zimě nemusel házet. :lol:
lord_sef - FK

Příspěvek od lord_sef - FK »

zkusenosti s timhle ma hlavne deda, ale neco i ja... pokud motor takhle dlouho stal, zalezi kde to bylo uskladnene, dle meho pokud to bylo v suchu tak nevidim problem stroj poradne vycistit, procistit karbec, palivove potrubi, svicku, nalit benzin a zkusit nastartovat...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Tak jsem to právě celé rozebral a je to kupodivu vevnitř hezky čisté, mastné a smradlavé. :lol:
Zítra to vezmu do práce na mycí stůl, vydrbu to a až seženu těsnění pod válec a karburátor, tak to začnu skládat dohromady.
Jozan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozan »

Mno jestli to je babetta motor, tak to není VARI ani Terra, ale je to Robi. Něco je o tom psáno na :arrow: www.nasetraktory.eu/forum najdete to v sekci jednoosé malotraktory. Je to taková náhražka za VARI, slabší, horší.. nic moc.. VARI je výhodnější a dostupnější, z důvodu dokupování nářadí a dílů
Jinač tam se nechá o tem počíst hodně.. jsou to super stroje :thumright: mají své určení práce a svoje limity, jako každý stroj...
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Spíš za ty roky musí být zoxidovaný karbec až hrůza.Myslím vevnitř.pokud máš možnost ultrazvuku tak neváhej.A mrkni do nádrže jestli nebude vyrezlá.Jinak pokud háže jiskru tak to musí jet.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Je to sice staré téma, ale podám info. Věechno funguje, naprosto OK, ale problém je nádrž, je vevnitř rezavá, jede to cca 15 min a ucpou se sítka na průtokáčích. Nová nádrž už sehnat nejde, jedině předělat na modernější typ za cca 3600,-Kč. Už mám v práci připravený 2 hasičáky a udělám kulatou nádrž na motoru, po vzoru starých PF.
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

Tomas6 píše:Spíš za ty roky musí být zoxidovaný karbec až hrůza
většinou když jentak zaparkuješ 2takt tak tam zůstane olej ;)
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Jozan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozan »

Ucpi výtokový otvory, dej vařit vodu, nasyp do bandy trochu hydroxidu, zalej vařicí vodou, zavexlovat, vylejt, opakovat tak 2x a pak řádně vypláchnout, nechat uschnout. Takhle jsem čistil bandu do fichtla, vzdušník ke kompresoru a OK :thumleft: odstraní to krásně ty hnusy vevnitř..
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

A nebo tam nasypat kamenivo 4-8 dát vody a přivázat na nějaký kostitřas.Já tak čistil nádrž na Jáwě a po dvou dnech vození na balíkovači byla jak nová.
Odpovědět