Terra - Vari
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Terra - Vari
Je tu prosím někdo znalý problematiky s tímto vehiclem? Získal jsem to a potřeboval bych to rozpohybovat.
Re: Terra - Vari
myslíš, že tu najdeš pamětníky co s tím dělali? 
něco s tím mám odježděno, ale moc nevím jak to funguje
vím jenom že je to jednoválec
něco s tím mám odježděno, ale moc nevím jak to funguje
Jo. To su ja.Člen číslo 374
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak dělat jsem s tím kdysi dělal i já, ale nyní to 6 let stálo a tak bych potřeboval udělat motor, určitě to bude vevnitř rezaví. Je to r.v. 1983 a střeva jsou z babety, tak sháním někoho, kdo by to rozchodil, mám k tomu radlici, tak bych v zimě nemusel házet. 
-
lord_sef - FK
zkusenosti s timhle ma hlavne deda, ale neco i ja... pokud motor takhle dlouho stal, zalezi kde to bylo uskladnene, dle meho pokud to bylo v suchu tak nevidim problem stroj poradne vycistit, procistit karbec, palivove potrubi, svicku, nalit benzin a zkusit nastartovat...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to právě celé rozebral a je to kupodivu vevnitř hezky čisté, mastné a smradlavé.
Zítra to vezmu do práce na mycí stůl, vydrbu to a až seženu těsnění pod válec a karburátor, tak to začnu skládat dohromady.
Zítra to vezmu do práce na mycí stůl, vydrbu to a až seženu těsnění pod válec a karburátor, tak to začnu skládat dohromady.
- Jozan
- Kontaktovat uživatele:
Mno jestli to je babetta motor, tak to není VARI ani Terra, ale je to Robi. Něco je o tom psáno na
www.nasetraktory.eu/forum najdete to v sekci jednoosé malotraktory. Je to taková náhražka za VARI, slabší, horší.. nic moc.. VARI je výhodnější a dostupnější, z důvodu dokupování nářadí a dílů
Jinač tam se nechá o tem počíst hodně.. jsou to super stroje
mají své určení práce a svoje limity, jako každý stroj...
Jinač tam se nechá o tem počíst hodně.. jsou to super stroje
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Spíš za ty roky musí být zoxidovaný karbec až hrůza.Myslím vevnitř.pokud máš možnost ultrazvuku tak neváhej.A mrkni do nádrže jestli nebude vyrezlá.Jinak pokud háže jiskru tak to musí jet.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Je to sice staré téma, ale podám info. Věechno funguje, naprosto OK, ale problém je nádrž, je vevnitř rezavá, jede to cca 15 min a ucpou se sítka na průtokáčích. Nová nádrž už sehnat nejde, jedině předělat na modernější typ za cca 3600,-Kč. Už mám v práci připravený 2 hasičáky a udělám kulatou nádrž na motoru, po vzoru starých PF.
většinou když jentak zaparkuješ 2takt tak tam zůstane olejTomas6 píše:Spíš za ty roky musí být zoxidovaný karbec až hrůza
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
- Jozan
- Kontaktovat uživatele:
Ucpi výtokový otvory, dej vařit vodu, nasyp do bandy trochu hydroxidu, zalej vařicí vodou, zavexlovat, vylejt, opakovat tak 2x a pak řádně vypláchnout, nechat uschnout. Takhle jsem čistil bandu do fichtla, vzdušník ke kompresoru a OK
odstraní to krásně ty hnusy vevnitř..
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
A nebo tam nasypat kamenivo 4-8 dát vody a přivázat na nějaký kostitřas.Já tak čistil nádrž na Jáwě a po dvou dnech vození na balíkovači byla jak nová.