elektricke stresni okno
-
vita.srutek - FK
elektricke stresni okno
Ahoj. Nefrci mi elektricke stresni okno. Tak zjistuju proc. Nevi nekdo, pres jakou pojistku by to mohlo byt napojene?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
Re: elektricke stresni okno
pojistka je nahoře pod krytem , další možnost je oxidace přepínače , popř motor či převodovka
-
vita.srutek - FK
Přepínač vypadá parádně. Asi tak, jako by tam byl nový (auto mám měsíc, ani ne).
Až bude teplo, tak to chci celé rozebrat a zjistit, proč to nefunguje.
S tou pojistkou moc díky!
Až bude teplo, tak to chci celé rozebrat a zjistit, proč to nefunguje.
S tou pojistkou moc díky!
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
hele jsem si vzpomněl , mě se to zasekávalo taky , nešlo to otevřít (někdy když jsem do něj zabušil tak se to otevřelo) , problém byl v převodech , jak se dojede do zavřený polohy tak se vlastně zastaví spirála od okna > poháněcí kolečko na jeho hřídeli šnekové kolo v převodovce > a motor je dost silnej a šnek na jeho hřídeli za ty roky nahlodal to velký /plastový/ šnekový kolo , a tam se to zakouslo , takže jsem to otevřel a to kolo pootočil aby djezd byl v jiným /neopotřebovaným / místě
-
vita.srutek - FK
No, koukal jsem, že to drží na 2 šroubech. Takže to zítra sundám - ten kryt zevnitř. A uvidím, co s tím je.
Díky
Díky
-
vita.srutek - FK
Tak jsem na to mrknul. Sundal jsem kryt. A proud do té černé krabice, mezi tapecem a střechou, jde. Vypínač je asi také ok - proměřoval jsem. Sundal jsem i motorek, jestli se nebude točit naprázdno. Ale netočil..
Kde najdu tu pojistku? Bude v té krabičce? A ta se dá sundat i jinak, než že musím sundat tapec střechu?
Kde najdu tu pojistku? Bude v té krabičce? A ta se dá sundat i jinak, než že musím sundat tapec střechu?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
pojistka je na červeným drátu , možná bude zasunutá pod plast , pokud je zaseklý kolo tak se motorek točit nebude , zkus , ale hodně opatrně chytit kolečko kleštěma a zkusit trochu pootočit na jednu/druhou stranu , musíš odšroubovat dva šroubky co držej motor u těla převodovky , povytáhnout ho , pozor na držák uhlíků , pootočit to hnací kolečko , a smontovat to , šoubky dotahovat s citem , já musel jeden nechat malinko povolenej - křížil se motor
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
a jaký to okno vůbec máš ?
-
vita.srutek - FK
Jestli je pojistka na kabliku na privodu, tak je asi ok, protoze stava na konektorech je. S tim motorkem to zkusim.
Koukal jsem, ze ten mptorek he castecne snytovanej. Takze asi nerozebirat, ze?
Foto zatim nemam, ale sezenz.
Koukal jsem, ze ten mptorek he castecne snytovanej. Takze asi nerozebirat, ze?
Foto zatim nemam, ale sezenz.
-
vita.srutek - FK
Tak asi takhle. Stava do rj okna jde. Pak jde do vypinace, kde se spina. A z rj jde stava do motoru. Ale at cvakam jak cvakam. Napetina a pinech do motoru je porad stejne a na stejnychpinech..
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
jaký tam je napětí ? hodnota je stejná jako na vypínači před jeho zmáčknutím ? a co proud ? vytáhni pojistku a změř procházející proud při stisknutí tlačítka
má pořád stejnou polaritu ? nebo se změní ?
má pořád stejnou polaritu ? nebo se změní ?
- Foglik
- Kontaktovat uživatele:
mel bych dotaz na kabelaz k elektrickymu oknu... dneska okno prislo a funguje v pohode. jenom mi na nem neni jasny jak sou nejaky kabely napojovany a proc je tam takova dlouha propojka... pripada mi to jak kdyz to nekdo nejak prepojoval... nemate nekdo nahodou schema?
Moje felda... http://feliciaklub.cz/forum/viewtopic.php?f=16&t=23524