Max rychlost 1.6MPi

MPi 1AV
AEE
smazany clen - FK

Max rychlost 1.6MPi

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravim,zajimala by me vase provozni rychlost u techto felicii,jak s nima jezdite normalne a tak:) potom by me taky zajimalo,kolik jste z toho kdo dostali maximalku ;) v technicaku je 170,ale kdyz s ni jedu 170 zda se mi,ze je to uz fakt totalni strop,a jinak,nezdaji se mi u ni otacky,pri 100km/h tam mam cca 3000ot,je to normalni? neni mozny abych tam mel jinou prevodovku? :roll:
MajklGT
Kontaktovat uživatele:

Re: Max rychlost 1.6MPi

Příspěvek od MajklGT »

Znamej jel s combi 180
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Se služebním kombíkem 185 a ještě pořád to pomaličku zrychlovalo, ale už jsem se šíleně bál. Normálně jezdím tak do 150ti a i to už je na hranici s ohledem na pneumatiky, brzdy...

Převodovky jsou dvě. Kratší před faceliftem a delší po faceliftu. Jestli máš starou masku, tak ta rychlost relativně odpovídá.
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

Atnarfus píše:Se služebním kombíkem 185 a ještě pořád to pomaličku zrychlovalo, ale už jsem se šíleně bál. Normálně jezdím tak do 150ti a i to už je na hranici s ohledem na pneumatiky, brzdy...

Převodovky jsou dvě. Kratší před faceliftem a delší po faceliftu. Jestli máš starou masku, tak ta rychlost relativně odpovídá.
ta delsi prevodovka uz byla od 7/97. cili posledni stare xichty ji mely taky
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

ja jsem z kobajnam podle navigace dostal 176 a este by sla. normalne jezdim 150,to je rychlost kterou to auto zvlada v pohode.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
Bolthorn - FK

Příspěvek od Bolthorn - FK »

180 levou zadní.... jede to ale i přes 180... aspoň mě...
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Tátova Felda 1.6 Combi : čip cimbu + dobře udělanej kuželovej filtr. Je to dovoz z Německa, velice zachovalá. Ve 4lidech, kufr napůl plnej a v klidu to jelo 185km/h!!! Opravdu to tak je, ve 2lidech, to leze kvalitně, do kopce sme tlačili BMW ve 175km/h, nakonec uhnul a nechápal :) - Felda 1.6 jede fakt libově, když by ještě udělal vačku a třeba výfuk.... Jinak pneu 185/60/14.
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
smazany clen - FK

aha,tak ja mam starou masku,mam 1.97.cili mam tu kratkou prevodovku,no stve me to,nemuzu tak setrit :twisted: :lol:
harvi - FK

Příspěvek od harvi - FK »

tak si v nej vymen 5kove kolecka z 1.3 a budes z toho mat raketku :)
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Něco málo přes 170km/h. normálně jezdím tak 130-140km/h pak už to moc žere.
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Mám na počítači vyfoceno 198km/h z kopce....
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Mc Cali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mc Cali »

190
Miluju Feldu 1,6.......je to vlk v rouše beránčím. o:)
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Chcel som sa opytat je aj 6 prevodovy stupen na feliciu?
MajklGT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MajklGT »

Ano ale jen u spec. prevodovky.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 03. úno 2009 21:53:00, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

ty rychlosti co tady pisete jsou podle tacho nebo podle neceho jineho?stalo se mi u cordoby rv. 01 ze sem jel podle tacho 185 a na gps bylo 168.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
Collin - FK

Moje podle tachometru.
Monstrak - FK

Příspěvek od Monstrak - FK »

Podle me je maximalka napsana v papirech kdyz se jede na 5ku na rozhrani zelenejch a cervenejch otacek.
smazany clen - FK

no ono je to podle GPS dycky o neco min,treba ja podle tachasu jezdim po meste 65 a ve skutecnosti tam mam 56.....a ten 6tej prevodovej stupen se daval do kterych felicii? bodl by me,mam rad setreni:-D
smazany clen - FK

jo jinak,ted se mi naskytla koupe ALU kol,moc to sem nepatri,ale presto,sou to 195/65 R15,da se to na felicii dat aniz by to pusobilo nejaky problemy?????prosim napiste at to nekupuju zbytecne
MajklGT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MajklGT »

tomakecTD píše:no ono je to podle GPS dycky o neco min,treba ja podle tachasu jezdim po meste 65 a ve skutecnosti tam mam 56.....a ten 6tej prevodovej stupen se daval do kterych felicii? bodl by me,mam rad setreni:-D
6kvalt je spec. upravena prevodovka jako standart se nevyrabela.
MajklGT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MajklGT »

tomakecTD píše:jo jinak,ted se mi naskytla koupe ALU kol,moc to sem nepatri,ale presto,sou to 195/65 R15,da se to na felicii dat aniz by to pusobilo nejaky problemy?????prosim napiste at to nekupuju zbytecne
Jedine problemy budou na technicke 15R 195 byt nesmi max 14R 175.
Mozna bude vyssi spotreba jinak nic.
Collin - FK

tomakecTD: O něco huř ti to pojede a pokud nemáš servo tak se bude trošku huře parkovat, ale je to o zvyku. Jinak by neměl být problém. Proč zrovna 195 65?
smazany clen - FK

Collin píše:tomakecTD: O něco huř ti to pojede a pokud nemáš servo tak se bude trošku huře parkovat, ale je to o zvyku. Jinak by neměl být problém. Proč zrovna 195 65?
nejde mi o technickou,to by se sundalo,jde o to,aby o nejak nedrelo,servo mam a jinak,jsou to ALU z fiata 4x98 .....nepusobi to nejak velky problemy? pasuje to tam stejne zkousel sem,mate s tim nekdo zkusenosti? na fackach to ma kde kdo sem videl.....o tu roztec me taky de no
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

roztec 4x98 tam asi nedas,felda ma 4x100 a profil 65 je docela velkej. na feldy se dava 45/50
Collin - FK

Felda má 4x100 apasuje tam i 4x98? jde také o střed. díru. felda má 57.1
smazany clen - FK

zkousel sem to,stredovou diru to ma uplne stejnou jako moje kola,jen ta roztec je o ty 2mm jina,ale kdyz se to vse utahne neni nic poznat,ale mam strach aby se ty srouby nejak nenamahaly a pozdejc neuletelo kolo
smazany clen - FK

Collin:jinak ta baba s tim fakacem je hruba jak svina.. :lol: 8-)
Collin - FK

tomakecTD: Děkuji :) Je to Christina Aguilera, nejoblíbenější zpěvačka.(Také nejhezčí 8-) ) Do práce dojela paní a stěžovala si že jí vybruje pořád volant aji když má vyvážené kola. Měla tam jinou rozteč a ty kola tam neměly co dělat.
smazany clen - FK

aha no,tak na to kaslu pockam si jak najdu naky pekny 4x100 na netu nebudu nic riskovat :cry:
Mc Cali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mc Cali »

Rychlost u mne neni priorita. Priorita je akcelerace....a ta ujde, dnes jsem si to zase na projížďkovém jednonádržovém výletě vychutnal. I když tu komplet hlavu by to teda nabudit chtělo. Ale to už je zase jiná věc. :D
Collin - FK

tomakec: Koukám že do Brna to máš tak pul hodky cesty, tak se stav nějaké kola bych měl. Kdyžtak se ozvi na icq.
Monstrak - FK

Příspěvek od Monstrak - FK »

Dlouho mi crtalo hlavou proč má ten motor tak malej krouťák ve vysokejch otáčkách už to vim:
Heronův prostor můžete vidět ve Felicii 1,6 a tříválcové Fabii 1,2. Všeobecným problémem prostorů v pístu je omezení velikosti ventilů vrtáním válce, které musí být uspořádány svisle. Jen s velkými problémy lze takto realizovat čtyřventilové provedení, pro technické komplikace, které nepřinesou očekávaný zisk (směr proudů směsi z jednotlivých sacích kanálů si navzájem překáží), se nepoužívá. Z technologického hlediska jde o oblíbené řešení, výroba hlavy válců je jednodušší, všechno je „kolmé a rovné“. Pro úpravy na vyšší výkon zrovna vhodné nejsou, obtížně se dodatečně zvyšuje kompresní poměr a
:o malé ventily škrtí :o
ve vysokých otáčkách přívod směsi.
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

tomakecTD píše:zkousel sem to,stredovou diru to ma uplne stejnou jako moje kola,jen ta roztec je o ty 2mm jina,ale kdyz se to vse utahne neni nic poznat,ale mam strach aby se ty srouby nejak nenamahaly a pozdejc neuletelo kolo
Kup šrouby s plovoucí hlavou, které jsou přesně k tomuhle určený. Eliminujou ten milimetr na průměru. Jinak gumy 195/65 je totální nesmysl dávat na feldu. Když pominu to, že nejspíš budeš škrtat, tak hlavně se ti auto zvedne o 3 cm vejš a bude to vypadat děsně. A i slepej pozná, že ty kola tam nemají být. Kup kola, ale dej gumy 195/50.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
trivet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trivet »

Tak jsem poprvé mohl zkusit feldu na dálnici. Podle tacho 185km/h jinak podle GPS 179km/h ale tech 160 jela pořád, ke 170 už to trvalo věčnost. Měřeno na kolech 195/50 R15.
KubisPardubice

Příspěvek od KubisPardubice »

Mám 1,6MPi Combi z roku 1999, najeto cca 109000 km, jel jsem s ni již 180 km a otáčky při stovce ukazují hodnotu cca 2800.
smazany clen - FK

ty kola delaji asi velkej zazrak...ja mam 165/55 R13 sjety...a kdyz tachas ukazuje 100kmh,mam otacky motoru 2950ot a GPS ukazuje 92km/h...chce to nejaky lepsi ty kola :roll:
Phobos - FK

Příspěvek od Phobos - FK »

Dneska sem jel 170 a otáčky byly zhruba 5500 nebyl čas to pořádně sledovat a počítám že 180 možná možná i 190 bych vytáh.Jinak kola mam 165/50 R 13
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

Mně při 5500 ot. ukazuje tachometr přesně 180 km/h
Phobos: Určitě máš kola 165/50 R 13?
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
MagicanBlack - FK

Příspěvek od MagicanBlack - FK »

ja jsem na 15" 195/50 jel max těsně pod 200 na tachometru.. ale o necelejch 10 km/h mi to proměřuje.. takže bych řekl tak 190.. ale jezdim sám.. max s přítelkyní
Phobos - FK

Příspěvek od Phobos - FK »

Drahoš píše:Mně při 5500 ot. ukazuje tachometr přesně 180 km/h
Phobos: Určitě máš kola 165/50 R 13?
No jo je to 165/60 :D v 11 večer už špatně vidim :lol:
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Tak maximálku jako takovou jsem nezkoušel, ale povedlo se mi v pěti lidech do mírného kopce 165km/h...
Obrázek
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Tak já s mírného kopce maximálka 190km/h, na rovince 180km/h a to hned po koupi při zpáteční cestě domů :D , jinak normálně jezdím v rozmezí 110-160km/h, nejčastěji 130km/h. Na dálnici 160km/h.
Mc Cali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mc Cali »

Vyjedu na dálnici, nasadim 180 - 190 a těsně před Pha sundávám nohu z plynu.
smazany clen - FK

Blázni...!!! :D :D Já jsem jednou svou feldu 1.3 MPi vyhrotil a z kopce na d1 před prahou mi na tachometru ukázala 180...smrt v očích a nutnost nohu stahovat...předemnou auta a má felda zrovna v lásce asi brzdění nemá... Až ji opravim a snad trochu upravim...možná ukáže i 190 :D
radim

Příspěvek od radim »

Ahojte feličáci k té maximálce: člověk se málokdy dostane na takovou cestu aby mohl jet nějak rychle sem tam dálnice jinak nic moc. Já jsem s mojí 1.6 combi jel 180km/h a bylo to na dálnici v Itálii i v Rakousku při cestě na dovolenou a bylo to v pěti lidech a se střešním boxem,takže myslím, že by snad jela ještě malinko víc, ale každopádně v techničáku má 170km/h, ale myslím že to už je extrém a jízdní vlastnosti v těchto rychlostech už asi nic moc. A taky spotřeba už trpí jinak do těch 150km/h je to v pohodě.
DanoSK - FK

Příspěvek od DanoSK - FK »

a ja mam iny problem. Felku som kupil jazdenu pred rokom. Povodna majitelka bola zena. Felka mala nefunkcnu lambdu a vymeneny katalyzator. Auto bolo uplne lenive. Usudzujem, ze ta baba to auto nikdy poriadne nevytocila... Lambdu sme vymenili, auto postupne ozilo a dnes jazdi velmi dobre. Do 140km/h by som povedal z nej dostanem takmer kdekolvek a kedykolvek, v kopcoch si pocina velmi dobre, ale maximalka je niekde pri 160 - 165, a to som ju skusal roztahat aj na vyse 10 - 15 kilometrovom useku takmer prazdnej dialnice! Isiel som naplno, skusal som uberat, pridavat, hocico, ale viac ako 165 ani zanic. Otacky mam pri tejto rychlosti uplne v klidku - niekde okolo 4800. Inak, taka trojka ide pekne az do obmedzovaca (vtedy mam na trojke 120km/h). Auto ma 155000 km. Sice mam pneumatiky 175/60 R13 - teda trosku sirsie, ale to by nemal byt problem... Da sa to este nejako rozbehat, aby to slo viac? Resp. v com bude chybicka? Dakujem!
smazany clen - FK

Pozor pri dopravninehode i nezavinene muze byt problem s pojistovnou - radeji jsem prezul
smazany clen - FK

DanoSK píše:a ja mam iny problem. Felku som kupil jazdenu pred rokom. Povodna majitelka bola zena. Felka mala nefunkcnu lambdu a vymeneny katalyzator. Auto bolo uplne lenive. Usudzujem, ze ta baba to auto nikdy poriadne nevytocila... Lambdu sme vymenili, auto postupne ozilo a dnes jazdi velmi dobre. Do 140km/h by som povedal z nej dostanem takmer kdekolvek a kedykolvek, v kopcoch si pocina velmi dobre, ale maximalka je niekde pri 160 - 165, a to som ju skusal roztahat aj na vyse 10 - 15 kilometrovom useku takmer prazdnej dialnice! Isiel som naplno, skusal som uberat, pridavat, hocico, ale viac ako 165 ani zanic. Otacky mam pri tejto rychlosti uplne v klidku - niekde okolo 4800. Inak, taka trojka ide pekne az do obmedzovaca (vtedy mam na trojke 120km/h). Auto ma 155000 km. Sice mam pneumatiky 175/60 R13 - teda trosku sirsie, ale to by nemal byt problem... Da sa to este nejako rozbehat, aby to slo viac? Resp. v com bude chybicka? Dakujem!
Myslim ze pneu to nebude ja mam 195/45 -15 a v "pohode" to ide do 190prazdny,plny asi 180 samozrejme to treba roztahovat a je problem to ubrzdit to auto nieje na taketo rychlosti stavane
smazany clen - FK

Felda 1.6 MPI, RV 97- 195 km/hod. podle tachometru, ale vzhledem k tomu, že to kecá, tak nevím přesně. Bylo to na dálnici z prudkého kopce :-)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

No, ona Felda zase tak moc nekecá. Svojí mám změřenou do 140ti a přidává pouhých pět kilometrů.
Odpovědět