Max rychlost 1.6MPi
-
smazany clen - FK
Max rychlost 1.6MPi
Zdravim,zajimala by me vase provozni rychlost u techto felicii,jak s nima jezdite normalne a tak:) potom by me taky zajimalo,kolik jste z toho kdo dostali maximalku
v technicaku je 170,ale kdyz s ni jedu 170 zda se mi,ze je to uz fakt totalni strop,a jinak,nezdaji se mi u ni otacky,pri 100km/h tam mam cca 3000ot,je to normalni? neni mozny abych tam mel jinou prevodovku? 
- MajklGT
- Kontaktovat uživatele:
Re: Max rychlost 1.6MPi
Znamej jel s combi 180
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Se služebním kombíkem 185 a ještě pořád to pomaličku zrychlovalo, ale už jsem se šíleně bál. Normálně jezdím tak do 150ti a i to už je na hranici s ohledem na pneumatiky, brzdy...
Převodovky jsou dvě. Kratší před faceliftem a delší po faceliftu. Jestli máš starou masku, tak ta rychlost relativně odpovídá.
Převodovky jsou dvě. Kratší před faceliftem a delší po faceliftu. Jestli máš starou masku, tak ta rychlost relativně odpovídá.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
ta delsi prevodovka uz byla od 7/97. cili posledni stare xichty ji mely takyAtnarfus píše:Se služebním kombíkem 185 a ještě pořád to pomaličku zrychlovalo, ale už jsem se šíleně bál. Normálně jezdím tak do 150ti a i to už je na hranici s ohledem na pneumatiky, brzdy...
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
- madmaik
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
ja jsem z kobajnam podle navigace dostal 176 a este by sla. normalne jezdim 150,to je rychlost kterou to auto zvlada v pohode.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
-
Bolthorn - FK
180 levou zadní.... jede to ale i přes 180... aspoň mě...
Tátova Felda 1.6 Combi : čip cimbu + dobře udělanej kuželovej filtr. Je to dovoz z Německa, velice zachovalá. Ve 4lidech, kufr napůl plnej a v klidu to jelo 185km/h!!! Opravdu to tak je, ve 2lidech, to leze kvalitně, do kopce sme tlačili BMW ve 175km/h, nakonec uhnul a nechápal
- Felda 1.6 jede fakt libově, když by ještě udělal vačku a třeba výfuk.... Jinak pneu 185/60/14.
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
smazany clen - FK
aha,tak ja mam starou masku,mam 1.97.cili mam tu kratkou prevodovku,no stve me to,nemuzu tak setrit

-
harvi - FK
tak si v nej vymen 5kove kolecka z 1.3 a budes z toho mat raketku 
-
Collin - FK
Něco málo přes 170km/h. normálně jezdím tak 130-140km/h pak už to moc žere.
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Mám na počítači vyfoceno 198km/h z kopce....
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
- MajklGT
- Kontaktovat uživatele:
Ano ale jen u spec. prevodovky.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 03. úno 2009 21:53:00, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
- madmaik
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
ty rychlosti co tady pisete jsou podle tacho nebo podle neceho jineho?stalo se mi u cordoby rv. 01 ze sem jel podle tacho 185 a na gps bylo 168.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
-
Monstrak - FK
Podle me je maximalka napsana v papirech kdyz se jede na 5ku na rozhrani zelenejch a cervenejch otacek.
-
smazany clen - FK
no ono je to podle GPS dycky o neco min,treba ja podle tachasu jezdim po meste 65 a ve skutecnosti tam mam 56.....a ten 6tej prevodovej stupen se daval do kterych felicii? bodl by me,mam rad setreni:-D
-
smazany clen - FK
jo jinak,ted se mi naskytla koupe ALU kol,moc to sem nepatri,ale presto,sou to 195/65 R15,da se to na felicii dat aniz by to pusobilo nejaky problemy?????prosim napiste at to nekupuju zbytecne
- MajklGT
- Kontaktovat uživatele:
6kvalt je spec. upravena prevodovka jako standart se nevyrabela.tomakecTD píše:no ono je to podle GPS dycky o neco min,treba ja podle tachasu jezdim po meste 65 a ve skutecnosti tam mam 56.....a ten 6tej prevodovej stupen se daval do kterych felicii? bodl by me,mam rad setreni:-D
- MajklGT
- Kontaktovat uživatele:
Jedine problemy budou na technicke 15R 195 byt nesmi max 14R 175.tomakecTD píše:jo jinak,ted se mi naskytla koupe ALU kol,moc to sem nepatri,ale presto,sou to 195/65 R15,da se to na felicii dat aniz by to pusobilo nejaky problemy?????prosim napiste at to nekupuju zbytecne
Mozna bude vyssi spotreba jinak nic.
-
Collin - FK
tomakecTD: O něco huř ti to pojede a pokud nemáš servo tak se bude trošku huře parkovat, ale je to o zvyku. Jinak by neměl být problém. Proč zrovna 195 65?
-
smazany clen - FK
nejde mi o technickou,to by se sundalo,jde o to,aby o nejak nedrelo,servo mam a jinak,jsou to ALU z fiata 4x98 .....nepusobi to nejak velky problemy? pasuje to tam stejne zkousel sem,mate s tim nekdo zkusenosti? na fackach to ma kde kdo sem videl.....o tu roztec me taky de noCollin píše:tomakecTD: O něco huř ti to pojede a pokud nemáš servo tak se bude trošku huře parkovat, ale je to o zvyku. Jinak by neměl být problém. Proč zrovna 195 65?
- madmaik
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
roztec 4x98 tam asi nedas,felda ma 4x100 a profil 65 je docela velkej. na feldy se dava 45/50
-
Collin - FK
Felda má 4x100 apasuje tam i 4x98? jde také o střed. díru. felda má 57.1
-
smazany clen - FK
zkousel sem to,stredovou diru to ma uplne stejnou jako moje kola,jen ta roztec je o ty 2mm jina,ale kdyz se to vse utahne neni nic poznat,ale mam strach aby se ty srouby nejak nenamahaly a pozdejc neuletelo kolo
-
smazany clen - FK
Collin:jinak ta baba s tim fakacem je hruba jak svina..

-
Collin - FK
tomakecTD: Děkuji
Je to Christina Aguilera, nejoblíbenější zpěvačka.(Také nejhezčí
) Do práce dojela paní a stěžovala si že jí vybruje pořád volant aji když má vyvážené kola. Měla tam jinou rozteč a ty kola tam neměly co dělat.
-
smazany clen - FK
aha no,tak na to kaslu pockam si jak najdu naky pekny 4x100 na netu nebudu nic riskovat 
- Mc Cali
- Kontaktovat uživatele:
Rychlost u mne neni priorita. Priorita je akcelerace....a ta ujde, dnes jsem si to zase na projížďkovém jednonádržovém výletě vychutnal. I když tu komplet hlavu by to teda nabudit chtělo. Ale to už je zase jiná věc. 
Miluju Feldu 1,6.......je to vlk v rouše beránčím. o:)
-
Collin - FK
tomakec: Koukám že do Brna to máš tak pul hodky cesty, tak se stav nějaké kola bych měl. Kdyžtak se ozvi na icq.
-
Monstrak - FK
Dlouho mi crtalo hlavou proč má ten motor tak malej krouťák ve vysokejch otáčkách už to vim:
Heronův prostor můžete vidět ve Felicii 1,6 a tříválcové Fabii 1,2. Všeobecným problémem prostorů v pístu je omezení velikosti ventilů vrtáním válce, které musí být uspořádány svisle. Jen s velkými problémy lze takto realizovat čtyřventilové provedení, pro technické komplikace, které nepřinesou očekávaný zisk (směr proudů směsi z jednotlivých sacích kanálů si navzájem překáží), se nepoužívá. Z technologického hlediska jde o oblíbené řešení, výroba hlavy válců je jednodušší, všechno je „kolmé a rovné“. Pro úpravy na vyšší výkon zrovna vhodné nejsou, obtížně se dodatečně zvyšuje kompresní poměr a
malé ventily škrtí
ve vysokých otáčkách přívod směsi.
Heronův prostor můžete vidět ve Felicii 1,6 a tříválcové Fabii 1,2. Všeobecným problémem prostorů v pístu je omezení velikosti ventilů vrtáním válce, které musí být uspořádány svisle. Jen s velkými problémy lze takto realizovat čtyřventilové provedení, pro technické komplikace, které nepřinesou očekávaný zisk (směr proudů směsi z jednotlivých sacích kanálů si navzájem překáží), se nepoužívá. Z technologického hlediska jde o oblíbené řešení, výroba hlavy válců je jednodušší, všechno je „kolmé a rovné“. Pro úpravy na vyšší výkon zrovna vhodné nejsou, obtížně se dodatečně zvyšuje kompresní poměr a
ve vysokých otáčkách přívod směsi.
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Kup šrouby s plovoucí hlavou, které jsou přesně k tomuhle určený. Eliminujou ten milimetr na průměru. Jinak gumy 195/65 je totální nesmysl dávat na feldu. Když pominu to, že nejspíš budeš škrtat, tak hlavně se ti auto zvedne o 3 cm vejš a bude to vypadat děsně. A i slepej pozná, že ty kola tam nemají být. Kup kola, ale dej gumy 195/50.tomakecTD píše:zkousel sem to,stredovou diru to ma uplne stejnou jako moje kola,jen ta roztec je o ty 2mm jina,ale kdyz se to vse utahne neni nic poznat,ale mam strach aby se ty srouby nejak nenamahaly a pozdejc neuletelo kolo
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
- trivet
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem poprvé mohl zkusit feldu na dálnici. Podle tacho 185km/h jinak podle GPS 179km/h ale tech 160 jela pořád, ke 170 už to trvalo věčnost. Měřeno na kolech 195/50 R15.
-
KubisPardubice
Mám 1,6MPi Combi z roku 1999, najeto cca 109000 km, jel jsem s ni již 180 km a otáčky při stovce ukazují hodnotu cca 2800.
-
smazany clen - FK
ty kola delaji asi velkej zazrak...ja mam 165/55 R13 sjety...a kdyz tachas ukazuje 100kmh,mam otacky motoru 2950ot a GPS ukazuje 92km/h...chce to nejaky lepsi ty kola 
-
Phobos - FK
Dneska sem jel 170 a otáčky byly zhruba 5500 nebyl čas to pořádně sledovat a počítám že 180 možná možná i 190 bych vytáh.Jinak kola mam 165/50 R 13
- Drahoš
- Kontaktovat uživatele:
Mně při 5500 ot. ukazuje tachometr přesně 180 km/h
Phobos: Určitě máš kola 165/50 R 13?
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
-
MagicanBlack - FK
ja jsem na 15" 195/50 jel max těsně pod 200 na tachometru.. ale o necelejch 10 km/h mi to proměřuje.. takže bych řekl tak 190.. ale jezdim sám.. max s přítelkyní
-
Phobos - FK
No jo je to 165/60Drahoš píše:Mně při 5500 ot. ukazuje tachometr přesně 180 km/h
- GeorgeWWW
- Kontaktovat uživatele:
Tak maximálku jako takovou jsem nezkoušel, ale povedlo se mi v pěti lidech do mírného kopce 165km/h...
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
Tak já s mírného kopce maximálka 190km/h, na rovince 180km/h a to hned po koupi při zpáteční cestě domů
, jinak normálně jezdím v rozmezí 110-160km/h, nejčastěji 130km/h. Na dálnici 160km/h.
- Mc Cali
- Kontaktovat uživatele:
Vyjedu na dálnici, nasadim 180 - 190 a těsně před Pha sundávám nohu z plynu.
Miluju Feldu 1,6.......je to vlk v rouše beránčím. o:)
-
smazany clen - FK
Blázni...!!!
Já jsem jednou svou feldu 1.3 MPi vyhrotil a z kopce na d1 před prahou mi na tachometru ukázala 180...smrt v očích a nutnost nohu stahovat...předemnou auta a má felda zrovna v lásce asi brzdění nemá... Až ji opravim a snad trochu upravim...možná ukáže i 190 
-
radim
Ahojte feličáci k té maximálce: člověk se málokdy dostane na takovou cestu aby mohl jet nějak rychle sem tam dálnice jinak nic moc. Já jsem s mojí 1.6 combi jel 180km/h a bylo to na dálnici v Itálii i v Rakousku při cestě na dovolenou a bylo to v pěti lidech a se střešním boxem,takže myslím, že by snad jela ještě malinko víc, ale každopádně v techničáku má 170km/h, ale myslím že to už je extrém a jízdní vlastnosti v těchto rychlostech už asi nic moc. A taky spotřeba už trpí jinak do těch 150km/h je to v pohodě.
-
DanoSK - FK
a ja mam iny problem. Felku som kupil jazdenu pred rokom. Povodna majitelka bola zena. Felka mala nefunkcnu lambdu a vymeneny katalyzator. Auto bolo uplne lenive. Usudzujem, ze ta baba to auto nikdy poriadne nevytocila... Lambdu sme vymenili, auto postupne ozilo a dnes jazdi velmi dobre. Do 140km/h by som povedal z nej dostanem takmer kdekolvek a kedykolvek, v kopcoch si pocina velmi dobre, ale maximalka je niekde pri 160 - 165, a to som ju skusal roztahat aj na vyse 10 - 15 kilometrovom useku takmer prazdnej dialnice! Isiel som naplno, skusal som uberat, pridavat, hocico, ale viac ako 165 ani zanic. Otacky mam pri tejto rychlosti uplne v klidku - niekde okolo 4800. Inak, taka trojka ide pekne az do obmedzovaca (vtedy mam na trojke 120km/h). Auto ma 155000 km. Sice mam pneumatiky 175/60 R13 - teda trosku sirsie, ale to by nemal byt problem... Da sa to este nejako rozbehat, aby to slo viac? Resp. v com bude chybicka? Dakujem!
-
smazany clen - FK
Pozor pri dopravninehode i nezavinene muze byt problem s pojistovnou - radeji jsem prezul
-
smazany clen - FK
Myslim ze pneu to nebude ja mam 195/45 -15 a v "pohode" to ide do 190prazdny,plny asi 180 samozrejme to treba roztahovat a je problem to ubrzdit to auto nieje na taketo rychlosti stavaneDanoSK píše:a ja mam iny problem. Felku som kupil jazdenu pred rokom. Povodna majitelka bola zena. Felka mala nefunkcnu lambdu a vymeneny katalyzator. Auto bolo uplne lenive. Usudzujem, ze ta baba to auto nikdy poriadne nevytocila... Lambdu sme vymenili, auto postupne ozilo a dnes jazdi velmi dobre. Do 140km/h by som povedal z nej dostanem takmer kdekolvek a kedykolvek, v kopcoch si pocina velmi dobre, ale maximalka je niekde pri 160 - 165, a to som ju skusal roztahat aj na vyse 10 - 15 kilometrovom useku takmer prazdnej dialnice! Isiel som naplno, skusal som uberat, pridavat, hocico, ale viac ako 165 ani zanic. Otacky mam pri tejto rychlosti uplne v klidku - niekde okolo 4800. Inak, taka trojka ide pekne az do obmedzovaca (vtedy mam na trojke 120km/h). Auto ma 155000 km. Sice mam pneumatiky 175/60 R13 - teda trosku sirsie, ale to by nemal byt problem... Da sa to este nejako rozbehat, aby to slo viac? Resp. v com bude chybicka? Dakujem!
-
smazany clen - FK
Felda 1.6 MPI, RV 97- 195 km/hod. podle tachometru, ale vzhledem k tomu, že to kecá, tak nevím přesně. Bylo to na dálnici z prudkého kopce 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
No, ona Felda zase tak moc nekecá. Svojí mám změřenou do 140ti a přidává pouhých pět kilometrů.