Bouchání,či lupání už nevím co to je

Přední i zadní
Kata - FK

Bouchání,či lupání už nevím co to je

Příspěvek od Kata - FK »

Ahoj klubáci,
Jsem už naprosto zoufalá. Moje zlatá z ničehož nic začala při jízdě vydávat zvuky,jako by vám někdo klepal kladivem do podvozku (jiné přirovnání nenacházím). Přiřazuji to spíše někam ke kolům,buďto zavěšení,ramena,klouby.... už fakt nevím. Lupání je nepravidelné. Někdy je slyšet více a naopak,někdy zas častěji,či méně.
Kdyby to tyto zvuky vadávalo na nerovnostech,či do zatáček,tak bych to pochopila,ale,že to dělá někdy i na rovině.... To už mi do hlavy nejde. Někdy to udělá při rozjezdu na plnej rejd... Ale jak říkám,je to šíleně nepravidelné. Občas je to taková rána,že si řikam,že už musim být bez kola.Nevíte někdo co by to mohlo být?

Měněné díly : spodní čep levého kola, tlumiče včetně gum, kontrola ložisek a ramen a poloosy.
Koukalo se na to několik techniků nikdo neví,co to je a nebo to ta potvora ani neudělala při zkušební jízdě. Dnes jsme se pod ní koukli znovu,zkoušeli případnou vůli a na nic jsme nepřišli. Napadlo nás ještě jestli by to nemohly dělat dorazy tlumičů,či péra (jestli o něco nedřou nebo tak)

Je to asi dost zamotaně napsaný,ale kdyby něco,tak vše vysvětlím.
Předem díky za typy ;) K.
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Bouchání,či lupání už nevím co to je

Příspěvek od 103457 »

Nejspíš homokinetickej kloub, ale těžko říct z tvého popisu. Vyplň si profil, ať víme odkud jsi, třeba je někdo z nás v tvém okolí a pomůže ti. Nebo koukni sem:
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewforum.php?f=68
http://feliciaklub.cz/forum/viewforum.php?f=85
Kata - FK

Příspěvek od Kata - FK »

Takhle, bochá to v nerovnostech třeba z kopce v zátahu ani nějak ne a když jedu po pěknej silnici,tak to nic nedělá ani do prudších zatáček. Už vyplňuji,nestihla jsem
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Mě takové bouchání a vrzání dělaly čepy řízení. Pak se mi stalo že si mi rozpadl homokynetický kloub ten taky vydával takové rány,že se i lidé na chodníku zamnou otáčeli.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Jestli to bouchá na těch nervnostech tak to mě dělaly právě ty čepy.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
Kata - FK

Příspěvek od Kata - FK »

A jejej... Dá se to nějak jednoduše zjistit,jestli je v háji? Vrzání slyšet neni,čepi řízení bych řekla,že jsou v pohodě,jelikož mě to v řízení nijak nevadí a necítim,že by tam byl odpor či vůle... Asi to bude fakt homokineťákama :(
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 26. úno 2013 19:40:02, celkem upraveno 1 x.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Takže pokud to není v závislosti na otáčení kol, ale v závislosti přejezdu nerovností, tak čep ramen, silentbloky nebo uložení tlumiče. Chce to zvednout a taht dolů kolo nebo naopak nahoru montpákou, zda je někde vůle. Těžko to uděláš sama a těžko ti to udělá někdo, kdo neví co má hledat.
Artin nebo alpinet jsou plzeňácí, poptej se jich jestli nepomůžou nebo budou vědět, kdo pomůže.
Myslíme čepy ramen, nikoliv čepy řízení
http://www.feliciaklub.cz/forum/memberl ... le&u=10566
http://www.feliciaklub.cz/forum/memberl ... ile&u=7358
Kata - FK

Příspěvek od Kata - FK »

To je těma šílenejma cestama,po kterejch ji každej den honim. Jedno opravim a hledam,co je tam zas v háji a kde co bouchá. Díky moc za typ. Ty tlumiče bych neřekla,dělá to osvědčenej týpek a nikdy s nim nebyl žádnej problém. Ale vypadá holka,že bude potřebovat endoprotézy :D
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Novej tlumič neznamená dobrej tlumič, to samé u kloubů, zvláště pokud se kupuje čína. :(
Navíc i novej tlumič může bouchat, pokud se s ním nevymění i horní gumové uložení.
Kata - FK

Příspěvek od Kata - FK »

To právě vyměnil,dělal několik let v servise a tohle má jako koníčka,anvíc nemá problém,abych u jakýchkoli oprav byla a viděla co s tim dělá (to mě v některých servisech deptá,proto tam nejezdim :D) Tlumiče za cca 1000,-,ae značku už si nepamatuju,má je ozkoušené
Kata - FK

Příspěvek od Kata - FK »

Každopádně,když to bude v kloubech či čepech,tak to pro mě bude finančně únosnější než poloosa a podobně
Kata - FK

Příspěvek od Kata - FK »

Nicméně děkuju za typ a o víkendu to zkusim vše pořešit,tak doufam,že přijdem na to v čem je zakopanej pes :)
Kata - FK

Příspěvek od Kata - FK »

Tak už jsem přišla na to co to bylo - prasklá pružuna
Odpovědět