kam to vede?
-
Standa.Kas - FK
kam to vede?
Zdravím,
dnes při výměně skříně termostatu a hadic jsem našel kabel, který nikam nevede (viz foto). O to víc mě vyděsilo, když jsem zjistil, že druhý konec nejspíš vede do řídící jednotky. Nachází se v místech za/pod skříní termostatu společně s kabelem od lambdy, je nasunutý na tom plechu, který je přidělaný ke skříni. ten konektor byl normálně zapojený a kabel pokračoval dál směrem k jednotce, ale od konektoru na druhou stranu drát končí a jen tak tam visel. Divný je, že auto jede a všechno funguje. kam ten kabel vede?? Co mi tam chybí?? Nikde jsem žádný druhý konec nenašel...
foto: http://standakas.rajce.idnes.cz/Fell... ... 09-398.jpg
dnes při výměně skříně termostatu a hadic jsem našel kabel, který nikam nevede (viz foto). O to víc mě vyděsilo, když jsem zjistil, že druhý konec nejspíš vede do řídící jednotky. Nachází se v místech za/pod skříní termostatu společně s kabelem od lambdy, je nasunutý na tom plechu, který je přidělaný ke skříni. ten konektor byl normálně zapojený a kabel pokračoval dál směrem k jednotce, ale od konektoru na druhou stranu drát končí a jen tak tam visel. Divný je, že auto jede a všechno funguje. kam ten kabel vede?? Co mi tam chybí?? Nikde jsem žádný druhý konec nenašel...
foto: http://standakas.rajce.idnes.cz/Fell... ... 09-398.jpg
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: kam to vede?
A za motor máš v autě co ?
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
To je pro čidlo klepání.
Číslo dílu: 6U0 971 602 svazek el. instalace snímač klepání motoru 1,6MPi cena ± 240,-Kč
Číslo dílu: 6U0 971 602 svazek el. instalace snímač klepání motoru 1,6MPi cena ± 240,-Kč
-
Standa.Kas - FK
1.6 MPi rv 97... ale je poznat, že byla bouraná a vypadá, že motor je měněný, I elektrika byla na 80% tahaná nová. Když to nezapojím, pojede to ale normálně ne??
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Joo, já s tím jezdil taky ani nevím, jak dlouho, najednou jsem zjistil, že to mám utržené, tak jsem to připojil a rozdíl jsem nepoznal.
-
Standa.Kas - FK
Tak jsem na to koukal a podle informací, co jsem sehnal je snímač klepání motoru tohle: http://standakas.rajce.idnes.cz/Fell... ... 10-399.jpg a od něj vede jen jeden kabel do svazku, takže ani nezjistím kam vede. A ten kabel co mi visí je dole za motorem, nikam nedosáhne, na nic co tam je nebo by mělo být. tak ještě nějaký nápady??
-
Standa.Kas - FK
Protože já začal řešit ztrátu výkonu při vysokých otáčkách. Teď jsem to nemohl točit kvůli prasklé hadici od chladiče, provizorně zalepené izolepou. Ale párkrát mi ujela noha a auto při vyšších otáčkách v tahu občas škubne (vynechá/jede) a tuším okolo 4.000 ot jako bych byl na omezovači. Prostě nechce. Nevím jestli to dělá pořád, teď stojí. Taky jsem řešil, že v tahu jemně poškubávalo, celkem neznatelně, cítil to jen řidič. Pak začalo uplně vynechávat a musel jsem pustit plyn a znovu přidat, pak zas jela. To ale samo ustalo tak jsem na to zapomněl a přisuzuju to čerpadlu, které plánuju vyměnit.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
To není ono, co jsi našel.
Snímač motoru má 2 dráty, vytrhly se ti ty fastony z plastové svorkovnice. Rukou šmátrej zezadu na motoru a najdeš to.
http://www.cc-autodily.cz/snimac-klepani-motoru-1
Snímač motoru má 2 dráty, vytrhly se ti ty fastony z plastové svorkovnice. Rukou šmátrej zezadu na motoru a najdeš to.
http://www.cc-autodily.cz/snimac-klepani-motoru-1
-
Standa.Kas - FK
tak jsem to teď zkusil projet bez toho a nejdřív jela krásně. Ale cca po 2 km to v tahu asi ve 4.500 ot cuklo, teplota vyskočila na tři čtvrtě ale okamžitě zase spadla na půlku a auto zlenivělo. Pak to jelo jak 1.3. Zkusil jsem to chcípnout a nastartovat, ale dodělal jsem baterku tak už jsem nenastartoval
tak nevím. Může to být tím čidlem nebo hledat ještě i jinde??
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
To čidlo klepání by mělo mít vliv na řj při vysokých otáčkách motoru, ale údajně od 5000 výš.
Sežeň někoho, kdo ti to napíchne a uvidíš co řekne řj.
Sežeň někoho, kdo ti to napíchne a uvidíš co řekne řj.
-
Standa.Kas - FK
tak jsem s ní chvilku pojezdil a je to jasný. do 4.000 ot. jede parádně ale jak přeskočí přes 4.000 tak cukne a přestane táhnout. Pak se musí chcípnout, znovu nastartovat a pak zas jede. Zítra mrknu na ten snímač klepání a když to nepomůže tak to napíchnu a začnu to řešit. Tolik to zas nehoří, protože to stejně nad 4.000 moc často netočím a teď musím řešit ostatní závady jako např. občasný chcípání při volnoběhu, vyšší teplota než by nejspíš měla být atp...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Obšasný chcípání a vyšší teplota není až takový problém u 1,6ky. S 1,3kou to nelze srovnávat.
-
Standa.Kas - FK
no není příjemný když ti to na křižovatce chcípne a pak to chvilku trvá než to chytne. Mám v plánu vyčistit klapku a vyměnit svíčky, filtr a čerpadlo. Tím zaručeně odstraním chcípání a nízký volnoběh.
Ale ta teplota mi vadí. Dřív, i u ostatních 1.6 byla přesně na půlce a když vyskočila milimetr nad čárku tak okamžitě spustil ventilátor a srazil jí zpět přesně na polovinu a to na místě i za jízdy. Teď jsem vyměnil skříň termostatu, termostat, čidlo, hadici k chladiči a fridex a teď je teplota vysoko nad půlkou a až když leze na čárku před červeným polem tak spustí větrák a schladí ji, ale ne o moc.
A co nechápu dál, že tohle se děje jen když auto stojí. Když jedu, teplota se houpe v těch vyšších polohách. Nikdy nespadne na půlku ani nevyleze na červenou, ani se nikdy neustálí i když jedu několik km po rychlostce pořád stejnou rychlostí...
Ale ta teplota mi vadí. Dřív, i u ostatních 1.6 byla přesně na půlce a když vyskočila milimetr nad čárku tak okamžitě spustil ventilátor a srazil jí zpět přesně na polovinu a to na místě i za jízdy. Teď jsem vyměnil skříň termostatu, termostat, čidlo, hadici k chladiči a fridex a teď je teplota vysoko nad půlkou a až když leze na čárku před červeným polem tak spustí větrák a schladí ji, ale ne o moc.
A co nechápu dál, že tohle se děje jen když auto stojí. Když jedu, teplota se houpe v těch vyšších polohách. Nikdy nespadne na půlku ani nevyleze na červenou, ani se nikdy neustálí i když jedu několik km po rychlostce pořád stejnou rychlostí...