Samořezné spojky, proč ne?
-
JirkaD
Samořezné spojky, proč ne?
Ahoj, párkrát jsem v diskuzích narazil na to, že samořezné spojky nepoužívat. Ptám se proč ne?
Jde mi o situaci, kdy mam nějaký zapojený drát a já se na něj jen potřebuju "napíchnout". Příjde mi, že
když se zvolí dobrá velikost tý spojky, tak ty samořezný držej opravdu fest..
V čem je teda problém a jak to vyřešit "správně"?
Jde mi o situaci, kdy mam nějaký zapojený drát a já se na něj jen potřebuju "napíchnout". Příjde mi, že
když se zvolí dobrá velikost tý spojky, tak ty samořezný držej opravdu fest..
V čem je teda problém a jak to vyřešit "správně"?
-
smazany clen - FK
Re: Samořezné spojky, proč ne?
Nevím proč ne, ale já používám už nějaký čas jen spojovací dutinky.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Kvalitní spojka vhodné velikosti je v pohodě. Problém je jí sehnat.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já zatím viděl pouze dvě - červenou a modrou.Je fakt že jsem je dřív dost používal (když sem se tím živil) ale pak začaly dělat po čase problémy,vznikaly přechoďáky - nevím z jakého důvodu - možná se ty škvíry začaly otevírat,nevím.A od té doby zásadně letuji.Je to tutovka.Žádné reklamace atd.
-
Roman813 - FK
Nepouzivat, lepsi je to letovat. Je to sice pohodlne ty svorky, ale nahouby. Nedelaji se svorky kazda na jiny prumer dratu, takze nektere jsou uzke, nektere sirsi v dane situaci. Drat se v tom miste skripne, nekdy se pretrhne par lanek, zmensi se jeho prurez a odolnost vuci proudu, vic se to v tom miste hreje atd. A casem se to muze "vytrepat" a vznikaji prechodove odpory a oxidace a proste to nedoporucuju.
Já jsem taky pro pájení .
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
-
smazany clen - FK
Zdravím, jaké je podle Vás vhodné napojení na stávající kabel a hlavně izolace tohoto spoje?
Já to dělám tak, že odstraním izolaci na části stávajícího drátu, omotám konec nového a zaletuji. Potom spoj oblepím izolační páskou.
Já to dělám tak, že odstraním izolaci na části stávajícího drátu, omotám konec nového a zaletuji. Potom spoj oblepím izolační páskou.
Izolační páska se působením tepla odlepuje. ( v autě je působení tepla v létě značné ) . Já používám teplem smršťovací bužírku . Vodič připojuji v nejbližším konektoru a to tak, že pin vytáhnu, do nového nalisuji původní i nový vodič a pro jistotu zapájím . Pokud je nejbližší konektor moc daleko tak vodič přestřihnu nasadím smršťovačku, spájím a potom zafouknu smršťovačku. Bohužel to nejde bez přetřižení.
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Proč nepoužívat "odbočovací svorky"
Už to tady bylo několikrát řešeno. Tyhle plastové nesmysly jsou na dvě věci, a navíc v tomhle konkrétním případě velice nebezpečné. Byly použity dvě při instalaci automatického zapínání světel, které bez problémů fungovalo až do dnes. Jedna svorka je stále jako nová, druhá se špatně prořezala a průchodem proudu se plast natavil , drát povolil a světla během jízdy zhasla. (co by se mohlo stát v při této poruše v noci nebudu rozebírat), dále jsem se setkal taky se svévolným odděláním toho zajišťovacího prvku na svorce. Není proto na kvalitní pájený spolehlivý spoj,

Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin 
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Proč nepoužívat "odbočovací svorky"
Přesně tak.Sem rád že sem dal někdo foto jak to vypadá,když se to podělá.Letování je víc práce ale je to tutovka.
-
Monstrak - FK
oni nejsou dělaný na velký odběry, spíš tak na nějakou diodu když s tim člověk nechce mít práci.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsou šunty. Daleko lepší provedení jsou ty telekomácké a navíc vodotěsné. Mě jimi třeba dělal serva na světlech ten týpek z Rychvaldu.
ex nebožka 1,6 lpg 

tyhle rychlopičoviny ze zásady nepoužívám.
letuju jen když není jiná možnost a to je ta že vypíchnu původní pin ze svorkovnice kterej ustřihnu a nahradím novým do kterýho jsou osazený požadovaný kablíky
letuju jen když není jiná možnost a to je ta že vypíchnu původní pin ze svorkovnice kterej ustřihnu a nahradím novým do kterýho jsou osazený požadovaný kablíky
-
Frank
- Kontaktovat uživatele:
Taky sem je používal a už bych sníma neďál taky se my stalo že sem snima procvakl drát tak sem je vyhodil.