Samořezné spojky, proč ne?

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
JirkaD

Samořezné spojky, proč ne?

Příspěvek od JirkaD »

Ahoj, párkrát jsem v diskuzích narazil na to, že samořezné spojky nepoužívat. Ptám se proč ne?
Jde mi o situaci, kdy mam nějaký zapojený drát a já se na něj jen potřebuju "napíchnout". Příjde mi, že
když se zvolí dobrá velikost tý spojky, tak ty samořezný držej opravdu fest..
V čem je teda problém a jak to vyřešit "správně"?
smazany clen - FK

Re: Samořezné spojky, proč ne?

Příspěvek od smazany clen - FK »

Nevím proč ne, ale já používám už nějaký čas jen spojovací dutinky.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Kvalitní spojka vhodné velikosti je v pohodě. Problém je jí sehnat.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Já zatím viděl pouze dvě - červenou a modrou.Je fakt že jsem je dřív dost používal (když sem se tím živil) ale pak začaly dělat po čase problémy,vznikaly přechoďáky - nevím z jakého důvodu - možná se ty škvíry začaly otevírat,nevím.A od té doby zásadně letuji.Je to tutovka.Žádné reklamace atd.
Roman813 - FK

Příspěvek od Roman813 - FK »

Nepouzivat, lepsi je to letovat. Je to sice pohodlne ty svorky, ale nahouby. Nedelaji se svorky kazda na jiny prumer dratu, takze nektere jsou uzke, nektere sirsi v dane situaci. Drat se v tom miste skripne, nekdy se pretrhne par lanek, zmensi se jeho prurez a odolnost vuci proudu, vic se to v tom miste hreje atd. A casem se to muze "vytrepat" a vznikaji prechodove odpory a oxidace a proste to nedoporucuju.
Alf

Příspěvek od Alf »

Já jsem taky pro pájení .
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravím, jaké je podle Vás vhodné napojení na stávající kabel a hlavně izolace tohoto spoje?
Já to dělám tak, že odstraním izolaci na části stávajícího drátu, omotám konec nového a zaletuji. Potom spoj oblepím izolační páskou.
Alf

Příspěvek od Alf »

Izolační páska se působením tepla odlepuje. ( v autě je působení tepla v létě značné ) . Já používám teplem smršťovací bužírku . Vodič připojuji v nejbližším konektoru a to tak, že pin vytáhnu, do nového nalisuji původní i nový vodič a pro jistotu zapájím . Pokud je nejbližší konektor moc daleko tak vodič přestřihnu nasadím smršťovačku, spájím a potom zafouknu smršťovačku. Bohužel to nejde bez přetřižení.
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Aleš

Proč nepoužívat "odbočovací svorky"

Příspěvek od Aleš »

Už to tady bylo několikrát řešeno. Tyhle plastové nesmysly jsou na dvě věci, a navíc v tomhle konkrétním případě velice nebezpečné. Byly použity dvě při instalaci automatického zapínání světel, které bez problémů fungovalo až do dnes. Jedna svorka je stále jako nová, druhá se špatně prořezala a průchodem proudu se plast natavil , drát povolil a světla během jízdy zhasla. (co by se mohlo stát v při této poruše v noci nebudu rozebírat), dále jsem se setkal taky se svévolným odděláním toho zajišťovacího prvku na svorce. Není proto na kvalitní pájený spolehlivý spoj,

:mrgreen:

Obrázek
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Re: Proč nepoužívat "odbočovací svorky"

Příspěvek od Ivarek »

Přesně tak.Sem rád že sem dal někdo foto jak to vypadá,když se to podělá.Letování je víc práce ale je to tutovka.
Monstrak - FK

Příspěvek od Monstrak - FK »

oni nejsou dělaný na velký odběry, spíš tak na nějakou diodu když s tim člověk nechce mít práci.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Tak to jsou šunty. Daleko lepší provedení jsou ty telekomácké a navíc vodotěsné. Mě jimi třeba dělal serva na světlech ten týpek z Rychvaldu.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Raceman

Příspěvek od Raceman »

tyhle rychlopičoviny ze zásady nepoužívám.
letuju jen když není jiná možnost a to je ta že vypíchnu původní pin ze svorkovnice kterej ustřihnu a nahradím novým do kterýho jsou osazený požadovaný kablíky
Frank
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frank »

Taky sem je používal a už bych sníma neďál taky se my stalo že sem snima procvakl drát tak sem je vyhodil.
Odpovědět