stala se mi zajímavá věc, pro kterou nemám jednoduché vysvětlení. Normálně jedu, motor se postupně ohřeje, ručička se zastaví kde má a všechno v pohodě. Pak jsem chvíli popojížděl v koloně, teplota šla malinko nahoru. Když jsem se pak rozjel, všimnul jsem si poměrně prudkého pohybu ručičky směrem dolů (natolik prudkého že to upoutalo pozornost v periferním vidění, skoro dolů za cca 2 vteřiny). První reakce že je něco na odchodu, motor tlakuje do vody a čidlo je na suchu. Zkusil jsem pustit topení, to topilo normálně, voda v něm určitě byla. Po asi 30 vteřinách se ručka zase dala do pohybu a více méně jsem měl pocit, že mi mává na pozdrav. Pak se asi za 2 minuty zase zapíchla proti prostřední čárce... Najel jsem den den ještě skoro 200km, motor šlape jak má, vodu nebere (akorát mi kape z jednoho spoje pod vodní pumpou), olej nebere. Čidlo teploty zdá se v pořádku, konektory čisté. Z pohledu elektrotechnika to vypadalo, že někde něco má polovičatý kontakt a chvilku to vede a chvilku ne. Podle mě není ani možné, aby čidlo tak rychle změnilo teplotu. Při těch kravinách se chod motoru nezměnil - jednotka měla nejspíš celou dobu správný údaj o teplotě.
co by to mohlo být? Nepovedlo se mi to zopakovat, takže se to celkem blbě hledá