Nejde otevřít kufr

karoserie, narazniky, skla atd.
janov - FK

Nejde otevřít kufr

Příspěvek od janov - FK »

Zdravím a prosím o radu. Dnes se mi pokazilo otevírání kufru (nefunguje ta páčka vedle sedadla na otevírání kufru - vzala jsem za ní a otevírá se na volno, možná se přetrhlo to lanko). Zámek (na klíč) na kufru nefunguje už od zakoupení (felicie je z autobazaru). Takže mi nejde nijak otevřít kufr. Prosím o 3 rady:

1) Jak otevřít nouzově kufr, než bude opravený (třeba píchnu a budu potřebovat vyndat rezervu).

2) Dokážu ten kufr nějak zprovoznit sama? Jsem ochotná něco zkusit (dokážu vyměnit tlačítka na palubce a podobné prkotiny), ale do ničeho složitějšího se moc pouštět nechci, nevím, jestli bych to zvládla.

3) Pokud s tím budu muset do servisu, vyjde levněji oprava zámku nebo otevírání páčkou u sedadla?

Děkuju.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejde otevřít kufr

Příspěvek od emilio52 »

1. jde otevřít z kufru ,sundat spodní plast a vše už uvidíš
2.výměna lanka není složitá
3.levnějši by měla být oprava páčky
zámek
Obrázek

knihy ke stažení (zdarma )
http://wrp.cz/clanky/felicia.html
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Stalo se mi něco podobného,lanko ale přetrhnuté nebylo pouze mělo velkou vůli a vypadlo s toho stavítka(jak dal odkaz emilio),takže jsem ho nasadil zpět a na tom stavítku je šroub s maticí kterým lanko prochází,tak to jsem seřídil a je to ok.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
janov - FK

Díky... Schéma mám vytisknuté. Sice bych potřebovala návod pro větší blbce (než ty návody, co jsou v těch knihách), ale o víkendu to zkusím.

Jak se vlastně dostanu k té páčce u řidiče?

A jak přesně otevřu zevnitř ten kufr? Sundám nějaký ten plastový kryt (předpokládám z 5. dveří? nebo ten dole v kufru?) a potom...?
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Budeš muset sklopit zadní sedadla a vyndat plato a pak si tam nějak lehni :) a koukni na ten mechanismus.
janov - FK

Fyzicky se nasunout z auta do kufru, to nebude problém. :D Ale jak otevřu potom to víko - co mám kde odšroubovat a tak, to mi není moc jasný. :scratch:
tronda - FK

Příspěvek od tronda - FK »

musíš sundat ten plast pod dveřma (hrana kufru)ne na dveřích a pak to otevřeš páčkou co ovládá lanko
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Obrázek Obrázek Obrázek
Tady jsem ti udělal pár fotek,po odklopení sedadel skus pod tím plastem nahmatat ten mechanismus,jinak ten krycí plast budeš muset sundat,sice nevím jestli to půjde i při zavřených dveřích,protože jsem to nikdy tak nesundával,no však uvidíš. U mě byla závada velká vůle lanka,takže vypadlo ven s drážky táhla mechanismu,takže jsem ho nasadil zpět a seřídil na tom šroubku jak je na fotce.
mikka

Příspěvek od mikka »

Může být taky přilepené těsnění 5.dveří. Poprvé, když se mi to stalo, jsem taky lezl do kufru, ale zbytečně. Zkus nejdřív za ty dveře párkrát pořádně zabrat.
Ziberek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ziberek »

S tím tesněním má mikka pravdu, taky se mi to jednou přilepilo.Už jsem skoro rozebiral zamek,ale pak jsem zkusil zabrat a utrhlo se to.
janov - FK

Děkuju za fotky, ty mi vážně pomohly! O víkendu jdu do toho.
Těsnění to 100% není, rozbilo se to při otevírání - vzala jsem za páčku, kufr se otevřel, někde při tom ale něco ruplo a pak už se páčka hýbala naprázdno.
Odpovědět