Nejde otevřít kufr
-
janov - FK
Nejde otevřít kufr
Zdravím a prosím o radu. Dnes se mi pokazilo otevírání kufru (nefunguje ta páčka vedle sedadla na otevírání kufru - vzala jsem za ní a otevírá se na volno, možná se přetrhlo to lanko). Zámek (na klíč) na kufru nefunguje už od zakoupení (felicie je z autobazaru). Takže mi nejde nijak otevřít kufr. Prosím o 3 rady:
1) Jak otevřít nouzově kufr, než bude opravený (třeba píchnu a budu potřebovat vyndat rezervu).
2) Dokážu ten kufr nějak zprovoznit sama? Jsem ochotná něco zkusit (dokážu vyměnit tlačítka na palubce a podobné prkotiny), ale do ničeho složitějšího se moc pouštět nechci, nevím, jestli bych to zvládla.
3) Pokud s tím budu muset do servisu, vyjde levněji oprava zámku nebo otevírání páčkou u sedadla?
Děkuju.
1) Jak otevřít nouzově kufr, než bude opravený (třeba píchnu a budu potřebovat vyndat rezervu).
2) Dokážu ten kufr nějak zprovoznit sama? Jsem ochotná něco zkusit (dokážu vyměnit tlačítka na palubce a podobné prkotiny), ale do ničeho složitějšího se moc pouštět nechci, nevím, jestli bych to zvládla.
3) Pokud s tím budu muset do servisu, vyjde levněji oprava zámku nebo otevírání páčkou u sedadla?
Děkuju.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nejde otevřít kufr
1. jde otevřít z kufru ,sundat spodní plast a vše už uvidíš
2.výměna lanka není složitá
3.levnějši by měla být oprava páčky
zámek

knihy ke stažení (zdarma )
http://wrp.cz/clanky/felicia.html
2.výměna lanka není složitá
3.levnějši by měla být oprava páčky
zámek
knihy ke stažení (zdarma )
http://wrp.cz/clanky/felicia.html
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

Stalo se mi něco podobného,lanko ale přetrhnuté nebylo pouze mělo velkou vůli a vypadlo s toho stavítka(jak dal odkaz emilio),takže jsem ho nasadil zpět a na tom stavítku je šroub s maticí kterým lanko prochází,tak to jsem seřídil a je to ok.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
-
janov - FK
Díky... Schéma mám vytisknuté. Sice bych potřebovala návod pro větší blbce (než ty návody, co jsou v těch knihách), ale o víkendu to zkusím.
Jak se vlastně dostanu k té páčce u řidiče?
A jak přesně otevřu zevnitř ten kufr? Sundám nějaký ten plastový kryt (předpokládám z 5. dveří? nebo ten dole v kufru?) a potom...?
Jak se vlastně dostanu k té páčce u řidiče?
A jak přesně otevřu zevnitř ten kufr? Sundám nějaký ten plastový kryt (předpokládám z 5. dveří? nebo ten dole v kufru?) a potom...?
Budeš muset sklopit zadní sedadla a vyndat plato a pak si tam nějak lehni
a koukni na ten mechanismus.
-
janov - FK
Fyzicky se nasunout z auta do kufru, to nebude problém.
Ale jak otevřu potom to víko - co mám kde odšroubovat a tak, to mi není moc jasný. 
-
tronda - FK
musíš sundat ten plast pod dveřma (hrana kufru)ne na dveřích a pak to otevřeš páčkou co ovládá lanko
Tady jsem ti udělal pár fotek,po odklopení sedadel skus pod tím plastem nahmatat ten mechanismus,jinak ten krycí plast budeš muset sundat,sice nevím jestli to půjde i při zavřených dveřích,protože jsem to nikdy tak nesundával,no však uvidíš. U mě byla závada velká vůle lanka,takže vypadlo ven s drážky táhla mechanismu,takže jsem ho nasadil zpět a seřídil na tom šroubku jak je na fotce.
Může být taky přilepené těsnění 5.dveří. Poprvé, když se mi to stalo, jsem taky lezl do kufru, ale zbytečně. Zkus nejdřív za ty dveře párkrát pořádně zabrat.
-
Ziberek
- Kontaktovat uživatele:
S tím tesněním má mikka pravdu, taky se mi to jednou přilepilo.Už jsem skoro rozebiral zamek,ale pak jsem zkusil zabrat a utrhlo se to.
-
janov - FK
Děkuju za fotky, ty mi vážně pomohly! O víkendu jdu do toho.
Těsnění to 100% není, rozbilo se to při otevírání - vzala jsem za páčku, kufr se otevřel, někde při tom ale něco ruplo a pak už se páčka hýbala naprázdno.
Těsnění to 100% není, rozbilo se to při otevírání - vzala jsem za páčku, kufr se otevřel, někde při tom ale něco ruplo a pak už se páčka hýbala naprázdno.