Zvuk motoru a všeobecné rady

MPi 1AV
AEE
JohnyK - FK

Re: Zvuk motoru a všeobecné rady

Příspěvek od JohnyK - FK »

Mě by celkem zajímala jenom taková blbost celkem, ale třeba někdo poradí. Při zahřátém motoru na provozní teplotu, motor vydává takovej silnej šustivej zvuk, jako kdyby někde chytala řemenice nebo tak. To se ale neděje, protože při studeném motoru to nejde slyšet. Jenom jestli se s tím někdo už nesetkal, docela by mě to zajímalo. Díky
JoS

Příspěvek od JoS »

Ložiska: a) drážkovaný řemen:1)ložisko napínací kladky 2)ložisko servočerpadla řízení 3)ložiska alternátoru
b) rozvodový řemen: 1)ložisko vodní pumpy 2)ložisko napínací kladky
Někdy mručí ucpávka u vodní pumpy nebo u servočerpadla,což může i znamenat velké opotřebení a ucpávka může časem podtékat.Je tam třecí kroužek a jeho stav může už být katastrofální.Rozvody včetně vodní pumpy bych vyměnil po 60tkm.Drážkovaný řemen bych vyměnil taky.Zevnitř bývá popraskaný. :roll:
Jarda28praha

Příspěvek od Jarda28praha »

Zdravim,
chtel jsem se zeptat jestli nekdo nevite ci nemate zkusenosti s tim proc po vymene vstrikovace ( cislo 1- hlasil vag chybu/zavadu), tak i po jeho vymene a vymazu chyby ho to po dvou jizdach a kontrole hlasi opetovne??? A to jsem pouzil fungl novy a origo!!!!
Dusha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dusha »

můžeš napsat co je to za motor ,jestli je na LPG apod. ať se máme od čeho odrazit ;)
Škoda Felicia 1.3 MPI, 40kW, 18.3.1998, najeto cca 135 000km. ;)
Tolik nových dílů a přitom tolik věcí se musí ještě vyměnit. ;) Ale radost z jízdy, k nezaplacení. ;)
http://chalan1.rajce.idnes.cz
https://www.youtube.com/user/skodoful
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Vzhledem k sekci kde to je umístěno se jedná o motor 1.6MPi :hlava:
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Dusha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dusha »

Pardon, nevšiml jsem si, už jsem také slepý jako krtek ;)
Škoda Felicia 1.3 MPI, 40kW, 18.3.1998, najeto cca 135 000km. ;)
Tolik nových dílů a přitom tolik věcí se musí ještě vyměnit. ;) Ale radost z jízdy, k nezaplacení. ;)
http://chalan1.rajce.idnes.cz
https://www.youtube.com/user/skodoful
Jarda28praha

Příspěvek od Jarda28praha »

je to 1.6Mpi ( skutecne km a historii motoru neznam - auto z bazaru a z dovozu od nasich sousedu z Nemecka) a prave to tu hlasku znovu napsalo i po vymene vstriku za novy origo a tak netusim co by to mohlo byt ( jedine, ze bych vymenil jiny a ne ten prvni zrovna). Je na tom motoru ci liste nekde oznaceno ( cislo) vstriku ??? Abych pravdu rekl, tak jsem si nejak nevsimnul niceho a tak jestli jsem omylem nemenil jiny nez prvni. Je to nekde znacene jak jsou razene??
Delux - FK

Příspěvek od Delux - FK »

panebože lidi vzpamatujte se.., porad se tu bavime o FELICII a ne o nakym Lamborgini za několik milionu.., podle toho co jsem pochopil je tady tazající po škole, tudíž s relativne cerstvým ridicakem, a proto asik jedina rada co bych mu dal aby to "jezdilo".., tyto věci co popisujete se řeší u aut, který se pohybují v trošku jiné cenové relaci.., ale určitě ne u "prvního" auta jako je Felicie, která má primárně sloužit k naučení a dostaní se z bodu A do bodu B...
ps. takový řeči typu že nějak zhazuju Feldy si můžete odpustit.., sám jednu mám a každodenně v ní jezdím..
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

aaaaaaaaaaaaa
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

Neví někdo co může způsobovat vibrace na 2ku od cca 2tis do 4tis otáček? dělá to jen 2kvalt a vibrace cítím i přes řadící páku a jak sedím u spolujezdce tak to jde cítit i z podlahy, u řidiče ne. Zdá se mi, že ten motor při těch vibracích ztrácí dech a dlouho mu to trvá než se vytočí. Homokinetak by to delal na vsechny kvalty ne ? diky za raady
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
Odpovědět