Popelník? Pryč s ním!
-
JirkaD
Popelník? Pryč s ním!
Ahoj, protože jsem nekuřák a bonbóny mám v přihrádce pod rádiem, přemýšlel jsem, čím nahradit popelník. Docela by se mi líbil panel na tlačítka, případně nějakej teploměr/voltmetr. Ale z čeho to udělat? Nemáte někdo nějaký chytrý nápad?
-
Mailo - FK
Re: Popelník? Pryč s ním!
Tak já kouřit přestal takže uvažuju o tom že tam hodím nějaké budíky. Vyhodit popelník a zapalovač a dá ttam ze tři ručičkové budíky, olej (tlak, teplota) a voltmetr.
Ale zatím jsem nenašel žádné co by se mi líbily a co by tam velikostě vypadali dobře ...
Ale zatím jsem nenašel žádné co by se mi líbily a co by tam velikostě vypadali dobře ...
-
JirkaD
Jojo, přesně něco takového by se mi líbilo. Ale do čeho ty budíky zasadit, aby to v tom místě po popelníku vypadalo k světu?
-
Mailo - FK
TAk já přemýšlel o tom že bych sehnal ovldač topení, jako ten plast, usadil budíky, přestříkal a hotovka. Ale jelikož plánuji palubovku potáhnout černou a bílou látkou tak bych i tenhle panel tahle řešilMailo píše:Tak já kouřit přestal takže uvažuju o tom že tam hodím nějaké budíky. Vyhodit popelník a zapalovač a dá ttam ze tři ručičkové budíky, olej (tlak, teplota) a voltmetr.
-
hostel
tady byste si určo vybrali: http://www.second-wind.jp/Electrical.html
-
smazany clen - FK
-
smazany clen - FK
pěkný no až na to že je to japonskyhostel píše:tady byste si určo vybrali: http://www.second-wind.jp/Electrical.html
-
smazany clen - FK
ja jsem nasel toto pro kutily
http://www.levnealarmy.eu/autodoplnky-7 ... -3326.html
a toto se tremi otvory
http://www.e-conrad.cz/pristrojovy-kryt+dp61376/
http://www.levnealarmy.eu/autodoplnky-7 ... -3326.html
a toto se tremi otvory
http://www.e-conrad.cz/pristrojovy-kryt+dp61376/
-
Mailo - FK
No jo a má polelnik na vysku stejny rozmer jako DIN (radio) ... ja si myslim že je o něco menší ...
-
smazany clen - FK
U někoho jsem viděl rádio místo popelníku ale každopádně by to bylo dobry kdyby tam šla záslepka na ty tři budíky
-
Lybor - FK
rádio místo popelníku nedáš.protože je za popelníkem topení
-
mjamriska - FK
ja som sa inspiroval tymto clano : http://www.skodaoctavia.cz/Interiernavo ... tmetru.htm
a zabudoval som voltmeter do popolnika

a zabudoval som voltmeter do popolnika

-
Michal71717 - FK
mailo: jj tenhle plast kolem topení jsem tedka dořešil a je to celkem piplačka.
jinak vyhození popelníku jo v poho, ale nezapomeňte že zapalovač máte jako zásuvku např. na navigaci apod.
jinak vyhození popelníku jo v poho, ale nezapomeňte že zapalovač máte jako zásuvku např. na navigaci apod.
trochu staré téma, ale já to přece jen zkusil s tím rádiem... doladit trochu okolí a jsem spokojen
šlo by zasadit i kousíček hlouběji, ale to už sem nechtěl.

Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
-
Goofy - FK
potom by byla možnost koupit třeba rámeček do fabie či octavie kde je misto pro radio a pak je tam jedna přihradka a vše ve velikosti 2din....
jinak myslim že nejlevnějši varianta by byla vzit stare budiky ze škodovky a nove polepy
už jsem to tak kdysi viděl...
nebo nechat udělat jen rameček z plechu s vyřezama přimo na budiky
jinak myslim že nejlevnějši varianta by byla vzit stare budiky ze škodovky a nove polepy
nebo nechat udělat jen rameček z plechu s vyřezama přimo na budiky
-
Peterecek - FK
opravdu se tam 2dinka nevleze? Opticky mi to příjde že by bez problémů mohla
čóveče taky myslím že by mohla, dyžtak by se trochu poupravil spodní plast a místo by se udělalo
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
-
Goofy - FK
po menši upravě vleze,ovšem co je problem že nebude na rovno ale mirně nakloněny podobně jako original radio,ale o hodně mín,je to ksoro narovno, k vuli ovladani topeni...
pak je problem s 2din rámečkem,origo jsou celkem drahy takže když jsem tu zastavbu dělal nechal jsem si nakonec dělat ještě jeden rameček z plechu,aby nebyly mezery mzi plastem a radiem....
pak se musi boužel oddělat ten plast co přivadi vzduch k nohám od topeni a dira se musi zaslepit,pak tam jde bezproblemu..
pak je problem s 2din rámečkem,origo jsou celkem drahy takže když jsem tu zastavbu dělal nechal jsem si nakonec dělat ještě jeden rameček z plechu,aby nebyly mezery mzi plastem a radiem....
pak se musi boužel oddělat ten plast co přivadi vzduch k nohám od topeni a dira se musi zaslepit,pak tam jde bezproblemu..
mě ten plast od topení vzadu za rádiem nevadil, ale mám iso konektory na kabelu který vede z rádia, tak esi má někdo iso přímo do rádia tak by tam malej cucek káblů mohl trochu zavazet... jinak možná je ještě rozdíl u roku výroby auta, u mpi motorů sem si všiml že ten přívod k nohám je trochu jinej (větší), hlavně kolem šajtrpáky, tak jesi aji víš...
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Naposledy upravil(a) Jura_Favorit dne ned 11. říj 2009 9:54:56, celkem upraveno 1 x.
- PetrMPI
- Kontaktovat uživatele:
No to je bomba, aji klimatronik

tak toto je velice v pořádku 
-
Peterecek - FK
To je Felda? jak tam proboha udělal někdo Klimatronic? To nemůže jít 
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
To řekni Škurymu, že tam nejde, co ti na to on řekne... 
-
Peterecek - FK
má ho tam? Neznám ho
ale jestli ho tam má pošli mi odkaz .. to je drsné
chtěl bych to tam taky
... ale to už radši nové auto než platit Klimatronic
-
Goofy - FK
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
Mailo píše:Tak já kouřit přestal takže uvažuju o tom že tam hodím nějaké budíky. Vyhodit popelník a zapalovač a dá ttam ze tři ručičkové budíky, olej (tlak, teplota) a voltmetr.
-
Radeggast - FK
Goofy: Za mě palec nahoru... Vypadá to dobře... Škoda té nehody...
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
ja jsem udělal redukci s mdf desky,vyhodil popelník a zapalovač,ten jsem přesunul do přihradky do bočního plastu vevnítř,tím pádem mě netrčí nikde žádná zasuvka,potahl to kuží a dal tam dva budíky voltmetr a teplotu vody,vejdou se tam i tři.
http://faust81.rajce.idnes.cz/postup/#DSCF1859.JPG
http://faust81.rajce.idnes.cz/postup/#DSCF1859.JPG
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
-
Pjotr - FK
Ja jsem se dneska konecne dostal k tomu zabudovat teplomer in/out i s voltmetrem do popelniku,to me prislo nejjednodussi nez vyrabet nejaky jiny panel. Byla to teda prace nepekna jelikoz jsem to chtel mit naprosto dokonale
. Teplomer jsem musel cely rozdelat,jedna cast sla zepredu do vypilovaneho otvoru,druha zezadu,slepit.Taky jsem predelal napajeni aby uvnitr nemusela byt tuzkova baterka a slo to cele z 12V.
Usadit se me ho tam podarilo pekne,ale vlezl tam jak vlezl a horni plech uvnitr popelniku ted vadi jeho uplnemu zavreni jelikoz ten teplomer cuci dost dozadu.Jeho kryt tam chci nechat,tak ze reseni bude vyriznout kus toho plechu nad popelnikem.Poradite jak to rozebrat? Je to prisroubovane nejak shora od ovladacu topeni. Bude muset palubka ven?

Usadit se me ho tam podarilo pekne,ale vlezl tam jak vlezl a horni plech uvnitr popelniku ted vadi jeho uplnemu zavreni jelikoz ten teplomer cuci dost dozadu.Jeho kryt tam chci nechat,tak ze reseni bude vyriznout kus toho plechu nad popelnikem.Poradite jak to rozebrat? Je to prisroubovane nejak shora od ovladacu topeni. Bude muset palubka ven?

- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Tišum, že když jsem rozebíral feldu tak tenhle plech je přišroubovanej 4 šroubama zespoda
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jde oddělat, když se povytáhne ovládání topení. Tobě to teda půjde, nejde to u feld s origo klimou, ta má ovládání trochu jiné a nejde dostatečně povysunout, aby se dalo dostat na ty vruty.
Palubka nemusí ven, jen ten štít budíků.
Palubka nemusí ven, jen ten štít budíků.
Je přišroubovaný shora. Ovládací panel topení se musí zasunout dovnitř, a pak nějakým úhlovým šroubováčkem. Já jsem u toho měl přístrojovku dole, takže to šlo i normálním sroubovákem.
http://www.jpeg.cz/view-943_d_ra_popeln_ku.jpg.html
Edit: než sem pracně namontuju obrázek, tak už jsem přišel pozdě
http://www.jpeg.cz/view-943_d_ra_popeln_ku.jpg.html
Edit: než sem pracně namontuju obrázek, tak už jsem přišel pozdě
-
DannyS - FK
Tak mě napadlo, jestli existuje nějaký měřák na hladinu oleje v motoru, abych nemusel pořád vyndávat měrku, a vešel by se do prostor popelníku a také nějaký VoltMetr.
... i když je fakt, že TeploMěr by se tam také krásně vešel.
... i když je fakt, že TeploMěr by se tam také krásně vešel.
-
Pjotr - FK
Tak uz mam veskere upravy za sebou,teplomer je finalne umisten.Ale vyskytl se jiny problem. Teplomer co mam ja ma podsvetleni ktere se zapina privedenim 12V,na tomto napajeni zaroven meri voltaz i vestaveny voltmetr.
Jeho napajeni jsem zapojil na konektor C ,pin vlevo dole.Zde se objevi napeti po otoceni klicku.

Nicmene nastal tento problem.Vestaveny voltmetr me ukazuje nizke napeti,baterka je v poradku,tu jsem ted i pro jistotu dobijel.Voltmetr me ukazoval asi 11,5V ,kdezto multimetrem primo na baterce jsem ve stejne chvili nameril 13,2V.
Celkove napeti dost kolisa,dle nastartovani,jizdy,stani na volnobeh,a to v rozmezi 11-13,5V. Navic kdyz mam pusteny blinkr tak cele podsvetleni teplomeru v jeho rytmu poblikava.. To je napeti na tomto pinu tak "mekke",pres co vsechno od baterky jde? Ze by byla chyba nekde tam (zaoxidovane kontakty rele,studenak nekde v konektoru).
Zadny problem s elektroinstalaci nebo baterkou jsem dosud nemel,vse funguje jak ma,auto startuje naprosto bez problemu.Ze by byla vadna baterka si nemyslim i z toho ze na ni je napeti ok,az uz voltmetru ne.Ze by tak spatne meril si taky nemyslim.
Odkud jinud pripadne vzit jeho napajeni? Opet z mista kde se napeti objevi az po otoceni klicku..
Jeho napajeni jsem zapojil na konektor C ,pin vlevo dole.Zde se objevi napeti po otoceni klicku.

Nicmene nastal tento problem.Vestaveny voltmetr me ukazuje nizke napeti,baterka je v poradku,tu jsem ted i pro jistotu dobijel.Voltmetr me ukazoval asi 11,5V ,kdezto multimetrem primo na baterce jsem ve stejne chvili nameril 13,2V.
Celkove napeti dost kolisa,dle nastartovani,jizdy,stani na volnobeh,a to v rozmezi 11-13,5V. Navic kdyz mam pusteny blinkr tak cele podsvetleni teplomeru v jeho rytmu poblikava.. To je napeti na tomto pinu tak "mekke",pres co vsechno od baterky jde? Ze by byla chyba nekde tam (zaoxidovane kontakty rele,studenak nekde v konektoru).
Zadny problem s elektroinstalaci nebo baterkou jsem dosud nemel,vse funguje jak ma,auto startuje naprosto bez problemu.Ze by byla vadna baterka si nemyslim i z toho ze na ni je napeti ok,az uz voltmetru ne.Ze by tak spatne meril si taky nemyslim.
Odkud jinud pripadne vzit jeho napajeni? Opet z mista kde se napeti objevi az po otoceni klicku..
Pokud máte někdo čas na "kutění" a pár korun navíc, je možné polaborovat s výrobky firmy ELECO.
http://eshop.eleco.cz/index.php?Gstr=katalog&Gkat=88
Například měření napětí v palubní síti by šlo třeba tímhle:
http://eshop.eleco.cz/index.php?Gstr=ka ... =1&Gid=904
a je možné, že kulaté provedení by pasovalo do díry po zapalovači. Hranaté by šlo třeba do záslepky, kde se umisťuje TC6.
Rozsah 20V lze dodat po dohodě. Dá se vybrat barva displeje.
http://eshop.eleco.cz/index.php?Gstr=katalog&Gkat=88
Například měření napětí v palubní síti by šlo třeba tímhle:
http://eshop.eleco.cz/index.php?Gstr=ka ... =1&Gid=904
a je možné, že kulaté provedení by pasovalo do díry po zapalovači. Hranaté by šlo třeba do záslepky, kde se umisťuje TC6.
Rozsah 20V lze dodat po dohodě. Dá se vybrat barva displeje.
-
Zdenex
- Kontaktovat uživatele:
To Pjotr
není problém v tomhle?:
"Taky jsem predelal napajeni aby uvnitr nemusela byt tuzkova baterka a slo to cele z 12V".
není problém v tomhle?:
"Taky jsem predelal napajeni aby uvnitr nemusela byt tuzkova baterka a slo to cele z 12V".
-
Pjotr - FK
to Zdenex: V tom rozhodne ne
.Teplomeru je jedno jestli ma uvnitr baterku nebo je napajen zdrojem 1,5V. Mam tam delic napeti,diodu na stabilizaci,na vystupu asi 1.4V.Mereni teploty funguje jak ma na obou vstupech,nic nekolisa.
Elektro je muj obor,jen proste neznam zapojeni feldy,co kde hledat atd... To ze me to poblikava (podsvetleni) taky neni upravou napajeni,podsvetleni displaye je z vyroby brano z 12V ktere jsou prave pripojeny pres ten pin na konektoru C,tak hledam chybu tam.
Elektro je muj obor,jen proste neznam zapojeni feldy,co kde hledat atd... To ze me to poblikava (podsvetleni) taky neni upravou napajeni,podsvetleni displaye je z vyroby brano z 12V ktere jsou prave pripojeny pres ten pin na konektoru C,tak hledam chybu tam.
-
Zdenex
- Kontaktovat uživatele:
Teploměru ano ale mám dojem že napájení voltmetru by mělo být galvanicky odděleno od měřeného napětí. Snad použít DC-DC převodník?
Jaké naměříš napětí na akumuátoru v případě použití napájení teploměru (a jistě i napájení voltmetru) z tužkové baterie?
Jaké naměříš napětí na akumuátoru v případě použití napájení teploměru (a jistě i napájení voltmetru) z tužkové baterie?
Jestli bereš napětí z C někde dole, tak by to mohl být pin 5 - je napojen přímo na 15 (12V za klíčkem). Žádná "měkota". Souhlasil bych se Zdenexem. Obdobné měřáky vyžadují galvanické oddělení měřeného a napájecího obvodu.
Měří se na tzv. "plovoucím" vstupu, kdy ani jedna z měřících svorek není spojena s napájecím zdrojem.
Přečti si tohle:
http://www.elektroworld.info/modules.ph ... light=7106
http://www.elweb.cz/odpoved2.php?id=6800
Týká se to sice obvodu 7106 (galvanicky oddělený napájecí zdroj), ale je možné, že něco podobného pracuje i v tvém sersamu.
Měří se na tzv. "plovoucím" vstupu, kdy ani jedna z měřících svorek není spojena s napájecím zdrojem.
Přečti si tohle:
http://www.elektroworld.info/modules.ph ... light=7106
http://www.elweb.cz/odpoved2.php?id=6800
Týká se to sice obvodu 7106 (galvanicky oddělený napájecí zdroj), ale je možné, že něco podobného pracuje i v tvém sersamu.
-
Pjotr - FK
Ok.diky za info.Budu montovat jeste jeden stejny teplomer do druheho auta,zkusim to napred s napajenim z tuzkove baterky jak se to bude chovat.
Na konektoru C to napajeni beru z leveho nejspodnejsiho pinu,na obrazku co mam je cislo pinu necitelne,tak nevim zda-li je to ten c.5.
Mekke napeti by tam teda byt nemelo,ale jak si mam pak vysvetlit viditelne poblikavani displaye kdyz mam pusteny blinkr? Podsvetleni je napajeno z privodu 12V,nema s elektronikou teplomeru nic spolecneho.Tak ze me tam musi tak i tak napeti z nejakeho duvodu klesat.Az prestane tech par dni deste zkusim to jeste poradne promerit.
Na konektoru C to napajeni beru z leveho nejspodnejsiho pinu,na obrazku co mam je cislo pinu necitelne,tak nevim zda-li je to ten c.5.
Mekke napeti by tam teda byt nemelo,ale jak si mam pak vysvetlit viditelne poblikavani displaye kdyz mam pusteny blinkr? Podsvetleni je napajeno z privodu 12V,nema s elektronikou teplomeru nic spolecneho.Tak ze me tam musi tak i tak napeti z nejakeho duvodu klesat.Az prestane tech par dni deste zkusim to jeste poradne promerit.
Kde to máš ukostřené?
Připadá mi to jako ukostřené někde, kde není tvrdá nula.
Připadá mi to jako ukostřené někde, kde není tvrdá nula.
-
Pjotr - FK
Na jednom ze dvou kostricich bodu pod volantem.
Tak sem to promeril,voltmetr je v teplomeru,multmetr pripojen na pin v konektoru C odkud je napajen voltmetr,pak mereno i primo na baterce.
Nenastartovane auto: - voltmetr 11.3V , multimetr 11.8V , na baterce 12.1V
Nastartovano: - voltmetr 13.8V , multimetr 13.9V , na baterce 14.04V
Kdyz zapnu blinkr,merim opet na svorkovnici C multimetr ukazuje poklesy napeti v rytmu blikani,je to ale na nej moc rychle a tak nestihne zobrazit namerenou hodnotu.
Kam jinam zkusit teplomer pripojit,nekde u klicku to nejde?
Tak sem to promeril,voltmetr je v teplomeru,multmetr pripojen na pin v konektoru C odkud je napajen voltmetr,pak mereno i primo na baterce.
Nenastartovane auto: - voltmetr 11.3V , multimetr 11.8V , na baterce 12.1V
Nastartovano: - voltmetr 13.8V , multimetr 13.9V , na baterce 14.04V
Kdyz zapnu blinkr,merim opet na svorkovnici C multimetr ukazuje poklesy napeti v rytmu blikani,je to ale na nej moc rychle a tak nestihne zobrazit namerenou hodnotu.
Kam jinam zkusit teplomer pripojit,nekde u klicku to nejde?
-
Dodyk - FK
Zdravim . Tiez sa chystam na instalovanie telomeru do popolniku ,no neviem kam by bolo najlepsie umiestinit cidlo na meranie vonkajsej teploty...
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak jak to maj PC k levé přední mlhovce .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Dodyk
Můžeš protáhnout okýnkem řidiče nebo spolujezdce a izolepou přilepit na blatník.
Nebo můžeš otevřít haupnu a podívat se, kde máš průchodky z kabiny do motoru, Napovím, že jsou vlevo i vpravo, záleží, jak máš dlouhej kabel a kam chceš čidlo umístit.
Můžeš protáhnout okýnkem řidiče nebo spolujezdce a izolepou přilepit na blatník.
Nebo můžeš otevřít haupnu a podívat se, kde máš průchodky z kabiny do motoru, Napovím, že jsou vlevo i vpravo, záleží, jak máš dlouhej kabel a kam chceš čidlo umístit.