Kontrolka mazání, nízký tlak oleje
Re: sviti kontrolka mazání
to nemá cenu,prostě dal místo oleje 5w40 10w40 a je to v pohodě
Proč to nemá cenu? 
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
já jezdím na paramo extreme 10w40 a po delší cestě na dalnici mě na volnoběh taky problikává mazaní,ale stačí 1-3km normlní jízdy a je klid
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
Abych nebyl uplne OT, tak vámi popisovaný problém nenastal u mé feldy ani po všech dosavadních úpravách motoru a 10W40 od Castrolu.
Od lonska je tam 10W60 a jsem klidnejsi, ale v serii 10W40 funguje jedna basen a pokud nekomu blika mazani mel by resit proc a ne tam nalít hustejsi olej
Od lonska je tam 10W60 a jsem klidnejsi, ale v serii 10W40 funguje jedna basen a pokud nekomu blika mazani mel by resit proc a ne tam nalít hustejsi olej
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
ježku pravda.mě u praveného motoru to dělalo opravdu v max zatížení a když jsem se po tom pídil tak mě od škodovky bylo řečeno že to čidlo je nachylné pokud se jedná o ty lepší oleje které jsou řidší a čidlo je špatně zaznamenává.
teť u lehce upravené serie mě to začalo trochu na dálnici při vyměně čidla s druhovíroby.ale je pravda že ten paramo extreme 10w40 je opravdu řidký ale já jsem s jeho schopnostma velmi spokojený.
teť u lehce upravené serie mě to začalo trochu na dálnici při vyměně čidla s druhovíroby.ale je pravda že ten paramo extreme 10w40 je opravdu řidký ale já jsem s jeho schopnostma velmi spokojený.
- Michelin1
- Kontaktovat uživatele:
Jinak serie 160 pul hodiny treba dalnice D11. A olej prez 100 stupnu pomerne rychle.
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
http://picasaweb.google.com/info.michelin
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
160 na D11 jsem chtěl včera napsat, ale ten novej (novější
) úsek projedeš během chvilky a půlhodina to rozhodně není 
-
Kratas1403 - FK
Nemaže
Ahoj,prosím o radu,má Felicie při ohřátí motoru na volnoběh nemaže,čidlo mám nové a olej taky 10w40,tak nevím 
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 29. srp 2011 12:10:01, celkem upraveno 1 x.
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3
-
Biber - FK
Re: Kontrolka mazání, nízký tlak oleje
Zkus nove čidlo . Prace na 5 minut.
Když to nepomuže ihned sundej vanu a zkontroluj sitko oleje ,cerpadlo,pojištovak . Mužeš zadřit motor.
Když to nepomuže ihned sundej vanu a zkontroluj sitko oleje ,cerpadlo,pojištovak . Mužeš zadřit motor.
-
Paulie
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, řeším takovou nezvyklou věc. 1.3MPI/ 50kw/1998/ naj. 202 000/
Feldu mám rok a dělala to od koupě. První dva měsíce jí řídil matčin přítel...a jezdil tím stylem, že třeba když dobrždoval na křižovatce tak pozdě vyhazoval kvalt a motor mu musel napovídat, že se mu to nelíbí
tak když vyhodil kvalt a otáčky spadly na volnoběh tak vždycky problikly kontrolky napětí a mazání, jako by auto chíplo a přitom vůbec....Po dvou měsících jsem dostal papíry a jezdil s feldou co nejplynuleji. včas jsem vyřazoval. Tak se to prostě ztratilo.
K věci: Včera jsem jel Ostrava - Krakow a z5. Cesta tam => Teplota motoru se pohybovala kolem 95 - 105 stupnu(Nejsem si jistý, ale zdálo se mi, že se chladila jenom náporem vzduchu - sahara moc nespínala, jenom v kolonách). Teplota ovzduší => 33 stupnu. Rychlost 140km/h, motor točil +- 4000 ot./min. Jeli jsme ve dvou.
Cesta z5 => Jeli jsme ve čtyřech, plný kufr...Ale felda přesto jela...Kopečky už jí trošku dávaly zabrat, ale furt jsem jel + - 140km/h. Teploty stejné....Jenže chvilkama se mi zdálo, že cítím smrad oleje(Měli jsem furt puštěný ventilátor). Ovšem když jsem příjížděl k mýtné bráně...a pak se posouval, tak vždycky když jsem vyhodil kvalt tak během 3. sekund problikla kontrolka mazání. Když tohle udělala po každé co jsem v té koloně vyhodil kvalt, tak jsem jí už tak nehnal. Jel jsem dále rychlostí 120km/h A motor točil jenom kolem 3000ot./min. Teplota se pak už bez problému držela na 90 stupních a kontrolka už neproblikla.
Když jsem přijel domů, zvedl kapotu, tak jsem si nevšim, že by někde byl motor zaprskaný od oleje.
Před 500km vyměněn olej + filtr, a nové rozvody.
Nevím jestli to je normální a nebo mi chce něco auto naznačit. Bud to, že se něco vysere a nebo, že jí nemám takhle hnát.
Předem díky za radu. Příští týden se chystáme s feldou do Itálie, tak at vím, jestli to řešit.
Feldu mám rok a dělala to od koupě. První dva měsíce jí řídil matčin přítel...a jezdil tím stylem, že třeba když dobrždoval na křižovatce tak pozdě vyhazoval kvalt a motor mu musel napovídat, že se mu to nelíbí
K věci: Včera jsem jel Ostrava - Krakow a z5. Cesta tam => Teplota motoru se pohybovala kolem 95 - 105 stupnu(Nejsem si jistý, ale zdálo se mi, že se chladila jenom náporem vzduchu - sahara moc nespínala, jenom v kolonách). Teplota ovzduší => 33 stupnu. Rychlost 140km/h, motor točil +- 4000 ot./min. Jeli jsme ve dvou.
Cesta z5 => Jeli jsme ve čtyřech, plný kufr...Ale felda přesto jela...Kopečky už jí trošku dávaly zabrat, ale furt jsem jel + - 140km/h. Teploty stejné....Jenže chvilkama se mi zdálo, že cítím smrad oleje(Měli jsem furt puštěný ventilátor). Ovšem když jsem příjížděl k mýtné bráně...a pak se posouval, tak vždycky když jsem vyhodil kvalt tak během 3. sekund problikla kontrolka mazání. Když tohle udělala po každé co jsem v té koloně vyhodil kvalt, tak jsem jí už tak nehnal. Jel jsem dále rychlostí 120km/h A motor točil jenom kolem 3000ot./min. Teplota se pak už bez problému držela na 90 stupních a kontrolka už neproblikla.
Když jsem přijel domů, zvedl kapotu, tak jsem si nevšim, že by někde byl motor zaprskaný od oleje.
Před 500km vyměněn olej + filtr, a nové rozvody.
Nevím jestli to je normální a nebo mi chce něco auto naznačit. Bud to, že se něco vysere a nebo, že jí nemám takhle hnát.
Předem díky za radu. Příští týden se chystáme s feldou do Itálie, tak at vím, jestli to řešit.
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
todle se stává když jse hodně zahřeje olej tak je řidčí a na volnoběh ti občas problikne mazaní,někdy to hlasí že už to čildo mazaní má něco za sebou ale neni to na závadu.klidně ho můžeš vyměnit stoji prd.pokud ti nezačne problikávat za jizdy v otáčkách tak to nic neni.
-
Paulie
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za odpověd.
Takže se to dá považovat za "normální" jev?
Ona má vcelku dost najeto. 200 tisíc a to ještě nevím o kolik může být stočená když jsem už 5. majitel.
S další výměnou oleje asi nechám vyčistit vanu a sací koš.
Není to zbytečné? Popř. co bych měl ještě nechat vyměnit/ vyčistit?
Takže se to dá považovat za "normální" jev?
Ona má vcelku dost najeto. 200 tisíc a to ještě nevím o kolik může být stočená když jsem už 5. majitel.
S další výměnou oleje asi nechám vyčistit vanu a sací koš.
Není to zbytečné? Popř. co bych měl ještě nechat vyměnit/ vyčistit?
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
ano dá se to tak říct za normalní jev když dostane zabrat.po tolika km by se vyplatilo sundat vanu a juknout zda vní nejsou kovové usazeniny zda třeba už ojniční ložiska se nehlasí o vyměnu.ty taky nestojí svět a než pak generálkovat motor.
také rovnou juknout jaké má vůle olejové čerpadlo,taky může propouštět a nedržet správnou.jsou to takové prkotiny ale umějí potrápit.a myslím že hřídelka do olejového čerpadla stojí taky myslím 150kč
také rovnou juknout jaké má vůle olejové čerpadlo,taky může propouštět a nedržet správnou.jsou to takové prkotiny ale umějí potrápit.a myslím že hřídelka do olejového čerpadla stojí taky myslím 150kč
-
Kukysek - FK
Čau kluci,mám taky problém s mazáním po startu.Po nastartování svítí kontr.2-3 sekundy,než čerpadlo natáhne olej.K tomu svícení 2-3 sekund klepe motor,nevím,jestli šály,nebo ventily.Až natáhne olej,tak kontr.zhasne,klepání ustane do režimu ticha a příjemného ševelení motoru.Mám olej Castrol Magnatec 10W-40,filtr Vika,obojí měněno před půl rokem,po výměně najeto cca 500 km,moc nejezdím,šetřím to
Měl jsem sundanou vanu,čerpadlo,ozubená kolečka,rozebraný a vyčištěný přetlakový ventil čerpadla,čidlo taky vyměněno-orig.a nic se nevyřešilo...Zlobí to jen,když auto stojí dýl-půl hodiny a déle při ohřátém oleji.Ale zase,když je olej teplý a počkám půl hodiny,až hodinu,jdu nastartovat,tak 2-3 sekundy svítí + klepe.Když odstavím auto večer a ráno jdu nastartovat,olej je studený a tužší,tak pouze svítí kontrolka 2-3 sekundy,ale neklepe motor.Pokud nastartuju,počkám těch pár sekund,až natáhne olej,potom zhasnu,znovu nastartuju,tak maže okamžitě,nic neklepe-nemá proč.Dále vypozorováno-Když odpojím zapalovací lištu po delším stání vozidla,točím startérem,kontrolka oleje svítí podstatně dýl,než několikrát zmiňovaných 2-3 sekundy,je to 6-9 sekund,než čerpadlo natáhne olej.Poté,co natáhne olej,tak po krátké pauze točím znovu startérem a kontrolka zhasne okamžitě-stejný případ,jako se zapojenou zapal.lištou s jediným rozdílem,tím časem,než natáhne čerpadlo olej.Během točení startérem (klikou,vačkou)bez zapal.lišty nic neklepe,nebouchá,jen teda opravdu dlouho trvá,než natáhne olej přes filtr,čidlo a dále do motoru.Jinak během jízdy jezdí perfektně,neškube,nebouchá,plně naložená táhne do kopce,je výborně zajetá,máme to jako rodinné auto,kombika červenou rallye facelift 1.3MPi,ale tohle mě fakt štve,nevím si rady,žádný mechanik není schpný mi poradit,každý jen straší se šálama,ale nesežere kapku oleje,při jízdě neklepe,anoi při plném plynu do kopce,nezdechá,fakt je dobrá,má najeto cca 250 tis.a nemám co bych ji vytknul.Můžete mi poradit prosím,ať pod tím neležím zbytečně?Díky moc a soráč za takovej román 
- Kova
- Kontaktovat uživatele:
filtr VIKA nee dej tam MAN
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
-
Kukysek - FK
Jak to tak pročítám,tak s Vika jsem to asi fakt podělal 
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Vika je prostě šunt,na to se nic jinýho napsat nedá.....stejnej problém měl brácha na feldě taky když použil tenhle filtr...mají špatné zpětné ventily a všechen olej z kanálů steče do vany........filtr vyměň(originál,man atd),pak se to dle mě spraví
-
Kukysek - FK
Tak se na to vrhnu,koupím v týdnu filtrák MANN,to jsem měl udělat už dávno asi teda
a zkusím to,každopádně napíšu,jak to dopadlo,zatím dík chlapi