Pískanie remena?
-
VAN3R
- Kontaktovat uživatele:
Pískanie remena?
Nazdar......potreboval by som poradiť.....Už mesiac mi na Felicii asi píska remeň alternátora.....Niekedy viac niekedy menej....remeň som vymenil za nový zn.Continental, napol som ho kúsok viac ako bol ten predošlý remeň a stále píska.....už neviem čo stým....ked sa trošku zajazdí tak to prestane a po čase zase začne pískať...Po naštartovaní zvyčajne hned začne pískať alebo po 10 sekundách.....už ma to fakt sere......To pískanie môže robiť aj ložisko alternátora? poradte 
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pískanie remena?
A drážky máš čistý? Nestojíš někde ve vlhku? Pak jedině vodní pumpa nebo altík. Schoď řemen a roztoč ručně ty kladky a poslouchej. Jinak ložiska v altík resp takový malý repas jde v pohodě udělat doma. A píska opravdu řemen? Mě napadá zda to nejde opravdu z toho altíku.
-
Sruty22
- Kontaktovat uživatele:
altik to je sranda na loziska.. raci repas celeho alt nez menit pumpu
continetal mam taky nemam stim problem, koukni jestli neni nejaky zamasteny jestli se nekde nekrizi je pekne rovno nedere a tak podobne, pokud piska vodni pumpa tak zkus vzit nejaky olej/vazelinku ve spreji a za behu motoru striknout pod remenici pumpy pokud se to nachvili stisi vis kde je problem (u me to fungovalo stisilo se to na 15min ) jinak sundat remen a klatky jednu podruem roztocit ale mam obavy ze ji neroztocis tak abys to slysel. jedine ze bys nasel vuli. Pak je moznost nastartovat motor a pomoci stetoskopu urcit kde co piska, nemas li stetoskop pouzi sroubovak, tycku cokoliv po cem se bude sirit zvuk a k tomu prilos ucho u uslysis odkud se zvuk nejvice siri, pozor kam to budes strkat at neprijdes k urazu nebo ke skode 
https://www.flickr.com/photos/127894722@N07/
- potkaj se dva..křižovatka dva pruhy....semafor...červená.....start !ruská ruleta, zelená...jede se deset,dvacet,dvojka přes třicet a trojka na čtyřicet.....pade ! ....votáčky dva,skoro tři litry..holky na chodníku mi hážou kalhotky....
-
VAN3R
- Kontaktovat uživatele:
Najpr si zohnám na skúšku alternátor a vymením ho a ak pískanie prestane tak potom ten môj alternátor dám na repas....Ďakujem pekne za odpovede 
-
VAN3R
- Kontaktovat uživatele:
a vodná pumpa môže pískať?
-
Sruty22
- Kontaktovat uživatele:
nevim ale asi to tu nectes co ti pisem....
jo muze viz muj prispevek
https://www.flickr.com/photos/127894722@N07/
- potkaj se dva..křižovatka dva pruhy....semafor...červená.....start !ruská ruleta, zelená...jede se deset,dvacet,dvojka přes třicet a trojka na čtyřicet.....pade ! ....votáčky dva,skoro tři litry..holky na chodníku mi hážou kalhotky....