Už dlouho si pokládám otázky...
Jak to vidíte s budoucností Felicií obecně?
Jak dlouho myslíte, že budou na Feldy dostupné náhradní díly?
Jak to vidíte

Ano pro takové případy je felda ideální, ale jsou lidi, kteří neuvažují racionálně (a není jich málo) a koupí si raději fábku v áčkách, protože cena je +- stejná103457 píše:"protože se za menší peníze můžeme vozit v lepších autech"
smrčku to je relativní. Pro dělníka, kterej bere 12 tisíc čistýho, má 2 děti a bydlí v paneláku je felda nepostradatelný auto, když dojíždí třeba jen 10 km denně do práce.
Porovnej si ceny jen základních dílů výfuk, rameno, poloosa, brzdový věci mezi feldou - fábií - octávií. Takovej obyčejnej dělník jiný auto nepotřebuje a ani by ho neuživil. A to neuvažuju o nějakým malým zahraničním autě, jako je pažout, renautl, opel a o korejských mr.... nemluvě.
A argumenty, že si ten dělník má najít lepší práci, aby si mohl dovolit lepší auto neberu, tohle řekne jen člověk, kterej neví co je to shánět práci v regionech, kde práce není.
Jednoznačnej souhlas.....103457 píše:"protože se za menší peníze můžeme vozit v lepších autech"
smrčku to je relativní. Pro dělníka, kterej bere 12 tisíc čistýho, má 2 děti a bydlí v paneláku je felda nepostradatelný auto, když dojíždí třeba jen 10 km denně do práce.
Porovnej si ceny jen základních dílů výfuk, rameno, poloosa, brzdový věci mezi feldou - fábií - octávií. Takovej obyčejnej dělník jiný auto nepotřebuje a ani by ho neuživil. A to neuvažuju o nějakým malým zahraničním autě, jako je pažout, renautl, opel a o korejských mr.... nemluvě.
A argumenty, že si ten dělník má najít lepší práci, aby si mohl dovolit lepší auto neberu, tohle řekne jen člověk, kterej neví co je to shánět práci v regionech, kde práce není.
No ono je to dost, dát 8000 Kč na opravu rzi na auto v hodnotě stěží 10000 Kč, jenom aby prošlo přes STK.Paulie93 píše:... Co se týká té proklamované rzi. Tak krom těch blatníků je to dobré. Koroze krom těch míst jsem na Feldách viděl pramálo.... jo ještě teda ty páté dveře. Nechal jsem si měni oba přední a vyvařit zadní blatníky. Práce+ namíchaná barva + díly 8000kč děláno v servisu na vesnici. Takže taky žádná hrůza a na 5 let nejmín vystaráno. ...

Je to tak, no. Vidím to tak na ty 2 STK nebo cca 5 let a Feldy se zredukujou tak na třetinu......Atnarfus píše:Budoucnost Felicií je jasná. 90 procent jich za pár let skončí na vrakovišti, protože už teď to vraky jsou a majitelé do dojíždějí do příští STK. 10 procent budeme my nadšenci dál udržovat. I to se ale postupně zredukuje a z Fel. bude rarita.
Například ségra se teď zrovna chystá hodit do šrotu mého bývalého Favorita. Auto je to na pohled hezké, nezrezlé, motor šlape, ale je potřeba udělat komplet brzdy včetně trubek a to je tak 4 tisíce za materiál plus 2 tisíce za práci. No dali by jste to do takového auta? Já taky ne.
Koupila nový Ford Ka za 173 tisíc. Za sedm výplat má auto rozměrově větší než Fa/Fel (mimo délky), s mnohem lepší výbavou, bezpečností...
Já osobně mám ještě dvě Felicie. Jedna je leštěnka v garáži, druhou má manželka na tlučení po městě. Až jí dotluče, tak asi bude dotloukat i tu mojí leštěnku. Na obou autech už měním jenom to co by zapříčinilo nepojízdnost, případně nezpůsobilost k provozu.