Syceni pri otoceni volantu

AEF
Spuris - FK

Syceni pri otoceni volantu

Příspěvek od Spuris - FK »

Ahoj,
pred par dny jsem si poridil 1.9D v kombiku a ted mi pri vyjezdu na silnici kdy jsem otocil volantem nadoraz zaclo od volantu v teto poloze neco sycet (zvuk jako kdyz vypoustite sirkou dusi u kola).
Ze by nejaka hadicka od posilovace? Je to zrale na servis nebo bych to zvladl spravit svepomoci?
Diky za kazdy tip
Cobrak
Kontaktovat uživatele:

Re: Syceni pri otoceni volantu

Příspěvek od Cobrak »

Ahoj, určitě to bude servo. Zajeď s tím do servisu, protože až ti to přestane fungovat za jízdy, tak se zabiješ!
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

ZAs tak černě bych to neviděl ... pokud dojedeš s volantem nadoraz a držíš to tam tak za 1) ničíš servo a za 2) musí nějak přepouštět tlak který se do něj furt pere a nemá kam tlačit .

Pokud to dělá pouze když držíš volant nadoraz tak to nedělej a máš klid ;)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Spuris - FK

Vyjizdel jsem tesne zaparkovany, tak jsem to vytocil naplno. Ano, dela to jen kdyz mam volant otoceny uplne/skoro uplne, jsem to potom nekolikrat zkusil. Kazdopadne s tim asi do servisu zajdu, nezda se mi, ze by se jen uvolnoval pretlak, syci to v te poloze vytrvale a predtim to nedelalo.
Jardik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jardik »

A zkontroloval si hladinu servo kapaliny ? přítelkyni to delalo taky...koupili sme v kelly zelenou (pry orig.)servo kapalinu a hned to prestalo...ma sice 1.3MPI ale servo by snad melo byt stejne...jinak rozhodne by ses nezabil i kdyby ti servo vyplo za jizdy...v autoskole ve fabii(1.4MPI)to delalo casto...nanejvejs se clovek malinko leknul :)
Spuris - FK

Rano se na to podivam, ta kapalina by snad mohla byt pricinou, zatim diky!
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Tak jsem zmeril hladinu oleje v servu a je tam max(pokud se teda bere hladina pri zasroubovanem vicku). Nicmene jsem vyjel a uz to prestalo delat, takze to tak zatim necham.
pipo444
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pipo444 »

ten zvuk je hadam normalny. aj mne to robí, keď sa započúvam, tak v plnom rejde je to trošku počuť a inač nič. je tam aj pretlakový či jaký ventil v jednom holendri. hold je to kvapalinové servo tak to má aj svoje zvuky :mrgreen:
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

V krajnej polohe to aj mne zasyčí :-) A pri výpadku serva sa nezabiješ, to nie je kamión, za jazdy jeho výpadok ani necitiť, pri parkovaní sa namakáš :-)
pipo444
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pipo444 »

presne tak, pri parkovaní je to veliké plus :) točenie volantom jedna radosť 8-)
Odpovědět