Tlak a rez v chladícím systému a únik kapaliny přes víčko

Simos 2P
135M, 136M
Vrakous
Kontaktovat uživatele:

Tlak a rez v chladícím systému a únik kapaliny přes víčko

Příspěvek od Vrakous »

Ahojte

Zkoušel jsem projít vlákna, ale nic co bych přesně potřeboval jsem nenašel.

Prosím o rady, děkuji.

Co mi Felda prodávádí:

1) Zvyšuje se tlak v chladícím systému a kapalina se mi tlačí přes výčko nádobky s kapalinou ven. Musím denně dolévat tak 2 dl.
Pozn. Možná je tlak ok, ale jen těsnění ve výšku je špatné.
2) Chladící kapalina je plná rzi ... kapalina je až neprůhledná (nemám tam nyní frydex), nádobka je červeně potečená (jak se dere kapalina přes víčko ven) a rez má ve vodě "mazlavé" skupenství.

Poznámky:
1) těsnění pod hlavou je nedávno vyměněné
2) chladič je špatný, rez je evidentně z něj, mírně z něj uniká voda
3) auto chladí celkem dobře, možná se nepatrně zahřívá než by mělo, ale nic co by větrák nebo vítr neuchladil
4) mám špatný budík teploty, tak moc nepoznám, ale cit již po delší době na moje auto mám :-)

Dotaz na správnou opravu:

1) budu měnit chladič ... návodů je zde ale ve foru dost to je ok :-)
2) tlak a unikající kapalinu přes víčko dle mne vyřeším výměnou nádobky a víčka (včetně chladiče a veškerého potrubí) ??! Je to víčkem ?
3) Ten rezavý "bordel" je ze špatného rezavého chladiče. Tuším to správně ?
4) po odpojení starého chladiče a potrubí bych rád vyčistil motor (kanálky na chladící kapalinu). Ideálně nějakým tlakem, aby se vypláchlo. Máte nějaké rady ? Pozn. nebude tam potrubí ani chladič, resp. některé potrubí mohu na čistění nechat.

Všem moc děkuji, Pepa Douša
kwik

Re: Tlak a rez v chladícím systému a únik kapaliny přes víčk

Příspěvek od kwik »

začal bych tak, že bych vypustil vodu ze systému ven, nalil klidně i obyčejnou vodu, projel to, znova vypustil, projel vypustil. Pak bych vyměnil chladič za nový. Zároveň vyměnil víčko na expanzce. Napustil obyčejnou vodu a pozoroval co to bude dělat. Pak bych to řešil dále. Při vypuštění vody se systém musí odvzdušnit přes čidlo teploty na domku termostatu.
roman63
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roman63 »

Píšeš, že těsnění pod hlavou bylo měněno... Zkontroloval jsi, jestli nebyla zkroucená hlava, popř. byla hlava srovnána?

Tohle vypadá opět na vadné těsnění pod hlavou.
Vrakous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vrakous »

Zdravím a děkuji za odpovědi.

Hlava by neměla být zkroucená. Bylo v servise, a dle mých zkušeností celkem spolehlivém ....

Každopádně vyzkouším návrh na výměnu chladiče, dolití obyč. vody a sledování. To je dobrá rada. Chladič stejně musím vyměnit tak jako tak a pak se aspoň v dalším kroku uvidí co dál atd.

Díky, Pepa Douša
Jardik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jardik »

Zdravím kolego ;) doufám že nás budeš informavat jestli se ti podařilo problém vyřešit :) řeším totiž stejný problém... :( zrovna dnes sem dal do přítelkyniný feldy nové víčko na expanzce,trochu sem ji dolil do nádobky destilku...a pak mi volá když dorazila do práce že ji to zase vyprsklo...taky bych to viděl na zanesený,špatný chladič....
Vrakous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vrakous »

Zdarec. Dám pak určitě vědět. Ještě jsem našel ve vláknech rady na koupi tohoto: http://www.skoda-dily.cz/eshop/6u012143 ... avaci.html
Prý je unikání přes víčko expanzky snad nějaká výrobní vada a toto to má spravit (dodávají na tuto poruchu i v originál servisech).
Pepa
Jardik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jardik »

Tak to sem teda na to zvědavej :) Jestli to vyzkoušíš tak dej určo vědět :) prý ten náš problém dělají kroužky v motoru mi bylo řečeno...a ty když oreznou tak to způsobuje takovéto nekalosti jako tetka nám...ale nechce se mi tomu věřit že kůli takovému problému se budu muset šťourat tak hluboko v motoru... :hlava:
Odpovědět