Hloupé dotazy

pokec o všem možném i nemožném
Odpovědět
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Re: Hloupé dotazy

Příspěvek od Arkis »

Jak poznám na vrakovišti originální koncovku výfuku? Dělala je nějaká specifická firma?
Na combi by to měl být díl č. 6U9253695C
Popřípadě, kolik druhů se dělalo?
Našel jsem je tuto (je sice z krátké felicie, na kombi se mi nepodařilo najít obrázek), ostatní co mi to nabízelo vypadaly až moc tuningově, což nechci..
Obrázek
Ziberek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ziberek »

http://www.amd-autodily.cz/vyfukove-sys ... combi.html ale je to na 1.6 ale to by nemělo vadit :D
acab

Příspěvek od acab »

Hoši proměřil jsem napětí baterka ma 12,55v což si myslim že je v pořádku .... žadny kabel co by mohl byt přerušeny/zlomeny jsem nenašel .. žluty drat jsem zapoměl zkontrolovat .... ale zjistil jsem dvě věci.... starter cvaká, ale motor netočí a kliček v zapalovani jde do polohy startovani moc lehce (neklade skoro žadny odpor) ... nakonec s tim autem dojeli až před barak ... povedlo se jim to vytlačit na kopec a z kopce to nastartovali..... takže podle mě to bude bud starter nebo spinačka :? .... zitra ještě proměřim žluty kabel a dam echo ....
Kuk1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuk1 »

Pokud startér cvaká, tak vyzkoušej aby to jedna osoba startovala a ty poklepával na startér dřevěnou části kladiva. Je možný, že to bude ta spínačka a nebo startér.
acab

Příspěvek od acab »

jsem zkoušel asi 5-6x kladivo jsem neměl (dělal jsem to ted v noci pod lampou na ulici) ale našel jsem francouzak tak jsem s tim zkoušel poklepavat a kamoš zkoušel startovat ale nic .. starter cvaka kliček jde moc lehce a motor ani neškytne ...
Kuk1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuk1 »

Ještě se dá obejít kabel č.50 ten žlutej co jde do startéru pomocí tenkého šroubováku a to tak, že spojíš stále + co je na startéru s tím kontaktem, co vznikne po tom, co odpojíš žlutej kabel. Takhle by jsi měl nastartovat motor i bez toho, aby jsi spínačku otočil do druhé polohy. Ale POZOR§ aby jsi tím nejlépe malým plochým šroubovákem při přemostění toho kontaktu neškrt o tělo startéru - to je totiž kostra!
Prakul

Příspěvek od Prakul »

jen se chci zeptat, jestli to dělám správně. nikdy jsem baterii v autě nenabíjel a nerad bych si nějak poničil elektroinstalaci v autě

nabíjení baterie
1. oddělám - z baterky
2. oddělám + z baterky
3. přiložím + nabíječky
4. přiložím - nabíječky
5. zapojím nabíječku do sítě

sundávání
1. vypojím nabíječku ze sítě
2. odpojím - nabíječky
3. odpojím + nabíječky
4. přiložím + baterky
5. přiložím - baterky
Andy486
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andy486 »

Ahoj,

áno, je to správne - resp. tip-top , to v akom poradí pripájaš/odpájaš vypnutú nabíjačku je úplne jedno. Ale ak to spravíš tak,ako píšeš, nič nemôžeš pokaziť ;)
Škoda Felicia GLXI 1,3i Bosch Mono Motronic (1995) tm. zelená metalíza
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Asi jsem úplně dutej, ale v tomto se opravdu nevyznám.
Chci momentový klíč na kola a vím, že na felicii má přijít 110Nm. No našel jsem různé. Jsou 10-110, 20-110 a teď co to je? To je nějaké rozmezí nastavování? Popřípadě jak se to nastavuje? Vždyť tam není žádný posuvník.
Obrázek
Vím, že pro některé to může být opravdu hodně hloupý dotaz, no nikdy jsem s takovýma věcma nepracoval. Doma mám akorát staré orezlé klíče a nářadí po dědovi, takže takové věci šli do teď mimo mně.

Prakul: Přesně tak je to napsané v manuálu té chytré nabíječky z Lidlu, zrovna jsem to před pár dny četl, když jsem pomáhal baterce ;) .
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Je to rozsah v jakém jde momenťák nastavit. Nastavijí se různě. doma máme 3 co se nastavijí imbusem, další co jsem potkal se otáčelo "držadlem" ....

tady je ukázka otho jak se nastavuje pomocí otáčení držadla ...
Obrázek
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Díky ;).
A když to chci jen na kola, tak asi nemusím dbát na nějakém dražším kusu, ale bude stačit i ten nejlevnější (650Kč. Vím, že někdo mi radil, že v Kauflandu jsou za 400Kč, ale já je tam nikdy nenašel.), ne? Popřípadě jsem někde četl, že se musí po čase kalibrovat. Platí to jen, když někdo potřebuje hodně přesné hodnoty nebo to budu muset nechat kalibrovat i na ty kola?
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Osobně si myslím, že na kola ti stačí cokolic a neřešit to ;) ... když to utáhneš víc tak se prd stane :D
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

No to není zase pravda. Ona by asi nebyla sranda zničit si závit na liťácích :lol:.
A taky se mi moc nelíbily ty zvuky, co vydávaly plecháče, když jsem je po zimě uvolňoval. To jsem asi taky utáhl trošku víc než bylo zdrávo.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Na ty liťáky je lepší momenťák, když, tak jen pro klid v duši. ;) Stačí nějakej obyč, já kupoval v Lidlu za 499,-Kč a maká dobře, kontroloval jsem ho podle profi momenťáku v práci a cca stejné hodnoty. Nastavuje se to tou rukojetí, jak psal Maty. Dneska už skoro všude udávají utahovací hodnoty, takže se ti určitě neztratí.
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

Momenťák, na takové to domácí žvýkání, jsem taky kdysi koupil v Lidlu. V práci mi ho přeměřili a funguje +/- 5Nm.
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

odkdy maj litaky zavit? dyt zavit je v naboji a ne v kole.. a kdyz sroub decentne maznes tak ani plechac nebude vydavat zadny zvuky..
Obrázek
Obrázek
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

No jasné, ale disky můžu poničit, když to moc utáhnu.
Pro ten momenťák zkusím skočit do Lidlu. Tady ve měste sou 2 a v jednom ho určitě nemají, tak zkusím ten vzdálenější.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

kdysi (před cca 15???lety) jsem koupil úplně obyč v železářství stál necelý tři stovky
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

Arkis píše:Díky ;).
A když to chci jen na kola, tak asi nemusím dbát na nějakém dražším kusu, ale bude stačit i ten nejlevnější (650Kč. Vím, že někdo mi radil, že v Kauflandu jsou za 400Kč, ale já je tam nikdy nenašel.), ne? Popřípadě jsem někde četl, že se musí po čase kalibrovat. Platí to jen, když někdo potřebuje hodně přesné hodnoty nebo to budu muset nechat kalibrovat i na ty kola?
momenťák mam ukrutně dlouho, nikdy na kalibraci nebyl a to s nim dělám z 80% věci na motoru kde je moment celkem důležitej a bez problémů :D
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

Arkis píše:No jasné, ale disky můžu poničit, když to moc utáhnu.
Pro ten momenťák zkusím skočit do Lidlu. Tady ve měste sou 2 a v jednom ho určitě nemají, tak zkusím ten vzdálenější.
musíš počkat až bude akce na ně, nemaji je tam běžně jako rohlíky :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
1.3 BMM kombi LPG
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Tak jsem si o tom momenťáku přečetl pár stránek na moto fóru, kde se strhla pěkná diskuse. Většina lidí si to hodně chválí, no našlo se tam pár lidí, které bych přirovnal k uživatelům iPhonu. Plivali na to špínu, protože to stálo 1/4 ceny výrobku, který si koupili oni :lol: . Ono celkově, co jsem tak přečetl, tak lidl dělá dobré nářadí a nástroje. Sám od nich mám nabíječku baterií, kterou jsem již párkrát použil a neměl jsem s ní problém. Uvidím, jestli ten klíč bude stejně dobrý. Teď už jen musím kontrolovat letáky, abych to neprošvihl :).
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Nemáte někdo katalog, jaké všechny stříšky se dělaly na felicie? Na vrakáči jsem našel ještě jednu, no neměla na sobě žádnou cedulku (Ta Airdesign měla zespodu bílý štítek). Tato neměla třetí brzdové světlo, jen ostřik zadního okna. Možná by to mohla být taky Airdesign, ale nejsem si tím jistý.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Airdesign stříška se dělala ve 3 variantách ... bez brzdového světla, s žárovkovým světlem, s LED světlem :)
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Jenže já nepoznám, jestli to není nějaká jiná stříška než Airdesign, když to nemá žádné označení. Ona to taky může být Tesco stříška a já bych to nerozeznal. (No dobře, tak tuning stříšku bych poznal, že by neměla původní uchycení z kufru...)
Naposledy upravil(a) Arkis dne ned 28. zář 2014 15:28:11, celkem upraveno 1 x.
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Začal jsem rozdělávat ty elektrické zrcátka, abych je měl připravené na vložení mechanického ovládání. Zatím jsem jen vytáhl zrcadlo a odmontoval ty tři šrouby, které drží motorek. No všiml jsem si, že dva kabely jsou tam volně ložené. Co to je zač? Nějaká kostra?
Obrázek

Ad. A už jsem se zasekl :lol: . Labeláž jsem vypinoval a vytáhl. Takže mi zůstalo zrcátko bez vnitřku, no nějak nevidím, kudy bych se měl ubírat dál.
Ad 2. Pokud jsem to podle některých témat správně pochopil, tak teď už nic dělat nemám? :scratch: Ještě jsem neměl rozdělané to manuální zrcátko, tak nevím, jak funguje ten manuální mechanismus, ale nezdá se mi, že bych teď měl končit.
Ad 3. Nejsou ty volné konektory výhřev zrcátka?
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

všechny elektricky ovládaný zrcátka maji vyhřejvání skla, v minulosti tam někdo dal sklíčka z manuálních zrcátek
1.3 BMM kombi LPG
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ano, teď už je konečná, víc nerozebírat. Teď musíš rozebrat mechanická zrcátka a tam místo el. drátů budeš mít 4 struny v bowdenu. Až zrcátko rozebereš, bude ti jasné jak postupovat. Jen si před demontáží označ polohu jednotlivých strun v mechanickém ovladačí, aby si je tam pak dal zase stejně, jinak budeš mít přehozené polohy mechanického ovládání zrcátka. Dáš třeba zrcátko sklopit a sklo se ti bude naklápět nahoru nebo do nějaké strany a podobně. Nevím jestli jsem to vysvětlil pocopitelně, mě je to jasný. :lol:
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Jasné, pochopil jsem to. Díky ;).
Pluhda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pluhda »

Prosím vás, jaký je rozdíl mezi total dip a plasti dip ? díky
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Plastidip s tím začali v USA.
Totaldip je tuším anglická verze.
Stejně doporučuji vzít totaldip. On je sice plastidip kvalitnější a dražší, ale pokud si ho neobjednáš z USA od výrobce, tak to bude pravděpodobně přelepenej Totaldip nebo něco horšího = vyhozené peníze.
Jo a pokud narazíš na nějakou českou firmu, která má v názvu plastidip, tak si ověř, jestli jsou to opravdu partneři té americké společnosti nebo jen náctileté hyeny.
Pluhda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pluhda »

Dobře díky za radu
Biggby

Příspěvek od Biggby »

Jak poznat, ze jsou brzdy zrale na vymenu? Zda se mi, ze felda trosku hur brzdi. Nekdy si brzdy hvizdnou a kdyz dojizdim na semafory a pomalu brzdim, tak poslednich deset metru se ozyva takove duneni a lehce se chveje volant, protoze na tu brzdu slapnu trosku vic.
Bohuzel pohledove to nepoznam. Hrana tam moc velka neni, ale je citelna. Zvlnene taky od oka nejsou. No auto davam dohromady po dedovi, takze jsem toho nechal posledni dobou udelat uz dost. Napriklad jsou vymenene vsechny silentbloky, udelana geometrie a vyvazeni kol. No ten problem nenastal hned po zadne z techto oprav. Proste se po case zaclo dit.
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Tak jsem se trochu šprajcl při demontáži mechanického zrcátka.
Obrázek
Nevím, jakým stylem mám vytáhnout ty struny, abych to nezničil. Je mi jasné, že teď tady tak rychle odpověď nedostanu, tak to jdu zatím zkoušet a možná na to příjdu sám.

Uz to mam.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Pryč z auta komplet celé zrcátko, nedělat na autě :!:
V autě musíš demontovat-vyšroubovat matku za kterou drží gumový převlek páčky ovládání zrcátka. Pak dostaneš celé zrcátko ven ze dveří.
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Uz to mam davno rozdelane. Ted to skladam dohromady a jedna struna mi porad utika... Ze ja blb to rozdelal u ovladace a ne u zrcatka. Ale to s tou matici pomohlo. Ja to vsechno delal s tim plastem ;) .
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Tak dneska jsem s velkýma přestávkama dodělal ty zrcátka. Bohužel jsem zničil řidičovo původní (Přísahám, že jsem se k němu choval, jako ke všem ostatním. Muselo být nějak oslabené! :twisted: ), takže jsem musel použít z toho elektrického (nemělo výhřev, asi bylo taky dodělávané).
Obrázek
No zdá se mi, že hodně přibližuje a nejsem si jistý, jestli tak moc přibližovalo i to moje původní zrcátko. Nedělalo se víc druhů?
A kdyby někdo přemýšlel, že dá zrcátka do barvy auta, tak to můžu jen doporučit. Hodně to prokoukne ;) .
Obrázek
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Dělalo se víc druhů .. vyhřívané a nevyhřívané .... a pak čína co ukazuje hovadiny :D
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Čína tam nebyla. Zezadu bylo napsané Německo a Slovensko, jenže si už nepamatuju, který stát byl napsaný na tom řidičovém. No irituje mě to nehorázným způsobem. Určitě tam půjde jiné. Seženu si ještě jedno vyhřívané na řidičovu stranu.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Rovněž jsem narazil na několik druhů skel, jedno panoramatické, které zabíralo velký úhel a druhé, které zabíralo malý úhel, jelikož všechno bylo větší.
DuDy

Příspěvek od DuDy »

Na vývozní feldy se osazovaly zrcátka s nápisem "Objekt se vzdaluje" v angličtině ;)
zasloužily by na..at na ruce a nepustit k vodě
Kuk1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuk1 »

Mám hloupý dotaz, podařilo se mi sehnat origo masku z pickupa alias Caddy pro feldu do r.v.1998. Bohužel už k ní nebyl ten plastovej střed, který drží znak Škoda. Bude tam sedět něco z koncernu VW? Dnes jsem byl na vrakáči a přišlo mi, že VW polo 6N nevím jaký rok má tenhle plast hodně podobný. K mé smůle měli všechny tyhle masky mřížku zničenou, takže jsem to nemohl porovnat. Díky
Nosferat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nosferat »

Renault Clio Generation 90TCe 56kw
Škoda Fabia II Family 1.2HTP 12v 51kw

https://www.instagram.com/hrabe.official/
P1azer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P1azer »

Čau,
chci se jen zeptat. Ručka začla mít vůli (vertikálně). Navíc když nastatuju a trošku za ni v rámci té vůle zatáhnu, tak se rozsvítí kontrolka na palubce. Ta indikace je řešená kde (spínání)? Je to přímo v bubnu nebo někde po cestě ? Díky.
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

přímo pud ručkou , stačí se podívat do DP nebo Jak na to
Kuk1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuk1 »

Ok díky za info, teď už jí jenom sehnat.
Nosferat píše:Takhle sedi plast z pola 6N
http://img2.rajce.idnes.cz/d0203/9/9832 ... es/_41.jpg
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Není, mystery je hranatá
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

A co to teda může být? Asi nějaký dodatečný "tuning", že?
Prý to má i ostřikovač na zadní sklo, no z fotky bych neřekl...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Dělalo se spousta druhů, svštlo je stejné, jako na mystery. Ostřikovač to nemá, jen díru pro něj. :P
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Asi to veznu. Chce za to 200Kč, tak to přinejhorším pošlu dál...
Odpovědět