Při startování nevydá ani hlásku...
Při startování nevydá ani hlásku...
Zdar pánové
Vcera jsem prijel dom a vse bylo v aute OK. Dnes rano chci nastartovat a jen se rozsvitili kontrolky mazani,dobijeni,brzdy. Jinak starter nevydalk ani zvuk. čerpadlo paliva se normalne spusti a pak zastavi, radio jede...atd.
Mam nainstalovane original automaticke rozsviceni svetel. Kdyz totiz bylo vse v poradku, po otoceni klicku do polohy 1 se rozvitila palubovka....ted uz se nersviti nic (krom tech kotrolek) a je to po tmě.
Jak zkusit jestli je problem ve spinačce a jak zjistit problem ve starteru???? typuju prvne rozebrat plasty pod spinackou a zkusit pripojit zluty kablik rovnou na 12V???? ale jak zjistit problem se starterem??? jsem elektrikar ale v autech se nevyznam. mozna bude stacit poradit jak urcit pricinu....kde ma byt pri startovani napěti??.na jakem konektoru,ci snad rovnou na civce???
předem díky za jakoukoliv dobrou radu
Vcera jsem prijel dom a vse bylo v aute OK. Dnes rano chci nastartovat a jen se rozsvitili kontrolky mazani,dobijeni,brzdy. Jinak starter nevydalk ani zvuk. čerpadlo paliva se normalne spusti a pak zastavi, radio jede...atd.
Mam nainstalovane original automaticke rozsviceni svetel. Kdyz totiz bylo vse v poradku, po otoceni klicku do polohy 1 se rozvitila palubovka....ted uz se nersviti nic (krom tech kotrolek) a je to po tmě.
Jak zkusit jestli je problem ve spinačce a jak zjistit problem ve starteru???? typuju prvne rozebrat plasty pod spinackou a zkusit pripojit zluty kablik rovnou na 12V???? ale jak zjistit problem se starterem??? jsem elektrikar ale v autech se nevyznam. mozna bude stacit poradit jak urcit pricinu....kde ma byt pri startovani napěti??.na jakem konektoru,ci snad rovnou na civce???
předem díky za jakoukoliv dobrou radu
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Re: Při startování nevydá ani hlásku...
Nemáš tam náhodou nějaký tajný vypínač?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
1. nabít baterku
2. očistit svorky baterky a svorku na starteru + kostru
3. zkontrolovat pojistky
Až pak začít rozebírat auto
2. očistit svorky baterky a svorku na starteru + kostru
3. zkontrolovat pojistky
Až pak začít rozebírat auto
pojistky OK, tajny vypinac nemam.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
když zapneš klíček , jde zapnout ventilátor topení ? hlavní světla ?stěrače ?
pokud ne je to nejspíš žlutý kablík na startéru
pokud ano , rozsvítí se , při otočení klíčku do polohy startování kontrolka brzd/brzdový kapaliny ?
pokud ne je to nejspíš žlutý kablík na startéru
pokud ano , rozsvítí se , při otočení klíčku do polohy startování kontrolka brzd/brzdový kapaliny ?
nepamatuju presne,ale myslim ze ty kontrolky se po startovani rozsviti....jinak svetla,sterace zapnout jdou!!
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
pokud je to 100% takto , tak je to startér
tak a ted uz vazne nevim.... ykousel jsem jen tak pro jistotu startnout...a ono to normalne vse najelo a startlo!!! je to normalni?????
co mi radite? servis? oprava starteru?? prosim o pomoc!
co mi radite? servis? oprava starteru?? prosim o pomoc!
-
pipo444
- Kontaktovat uživatele:
takže treba skontrolovať štartér - konkrétne solenoid (cievku). zrejme sú opálené kontakty alebo dobre nepriťahuje kotva ... je toho viac.
http://www.skoda-diely.sk/eshop/0040092 ... rtera.html

http://www.skoda-diely.sk/eshop/0040092 ... rtera.html

abych sundal civku, musim sundat asi starter....jde ho sejmout rovnou na parkovišti??? myslim tim jestli na to netreba sundat polovinu motoru abych se k nemu dostal? mam ale knihu Jak na to...felicie, tak snad to zvladnu!! jde tu civku rozkuchat a pripadne opravit??