Po spusteni alarmu auto nestartuje
-
TerezKa - FK
Po spusteni alarmu auto nestartuje
Dobry vecer, obracim se na vas s prosbou o radu. Zdedila jsem po dedovi Felicii, rok vyroby 1994, takze jedna z tech nejstarsich. Do ted jezdila bez problemu. Dnes mi ji kamarad chystal na technickou a podarilo se mu aktivovat autoalarm a zrejme se nedari ho vypnout, museli jsme odpojit houkacku, aby auto bylo zticha. Mame vypinac na autoalarm + nejake dva cipy a at delame co delame, nedari se alarm deaktivovat. Alarm asi funguje jako imobilizer, protoze auto nestartuje a nemam jak ho dostat do servisu
. Dekuji za rady.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Po spusteni alarmu auto nestartuje
zjistit označení alarmu , nebo aspoň nafotit jednotku , kabely co do ní vedou a ovladače
-
TerezKa - FK
Tak ted budu znit asi jako uplnej pitomec, ale kde tu jednotku najdu? Fakt vubec netusim.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
většinou u motoru vedla baterie , nebo za kastlíkem - po jeho vytažení
-
TerezKa - FK
Tak ted jsme prohledali motor a od baterky vede zahadny cerveny drat, je mozne, ze je od alarmu? Vlozila bych foto, ale jsem pres telefon a nejde mi to nikam nahrat. Jeste teoreticka moznost - kdyz by se odpojila baterka na delsi dobu, je mozne se to nejak “restartuje“, ze to ten alarm zapomene? Asi ne, co?
-
TerezKa - FK
Dekuju, rano tedy jeste rozebereme vnitrek a snad se toho dopatrame 
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
nezapomene , ovladače mají ledku ? rozsvítí se ?
lze zkusit to že se zmáčkne jedno tlačítko ovladače a drží se tak dlouho dokud ledka nezhasne , pak zkusit jestli na ovladač reaguje
lze zkusit to že se zmáčkne jedno tlačítko ovladače a drží se tak dlouho dokud ledka nezhasne , pak zkusit jestli na ovladač reaguje
-
TerezKa - FK
Diky, zitra rano zkusim. Zitra po obede ji mam vezt na technickou, to se to fakt seslo :-/
-
TerezKa - FK
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
To na co ukazuješ prstem je imobilizer, tzv čuchací, Musíš klíčenku zastrčit do imobilizeru a potom nastartovat. Je možné, že je tento imo ještě nějak spárovaný s alarmem, když ho alarm rozchodil. Výhoda je, že tento imo se dá odpojit, ale asi to budeš muset dát autoelektrikáři, takto na dálku ti asi neporadíme.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
přijeď sem bude to hned vyřešený , jasný nejde to , nemáš vyplněný bydliště , třeba by se někdo v okolí našel ,
ta objevená krabička je na ultrazvuk , někde tam bude ještě jedna o trochu větší , s označením , CA 300 XX
to XX , může být P , SN , ZM , FP , SP , nebo nic
co ty ovladače fungujou ? svítí na nich ledka ? šli spárovat ? nemají slabou baterii ? i se slabou baterkou se ledka rozsvítí , ale ne dost jasně
ono to není rozbitý , jen to chce sladit , tohle je největší slabina těchto starších alarmů , rozhodí je používání dálkáčů v jejich blízkosti , i nečinnost ,
ta objevená krabička je na ultrazvuk , někde tam bude ještě jedna o trochu větší , s označením , CA 300 XX
to XX , může být P , SN , ZM , FP , SP , nebo nic
co ty ovladače fungujou ? svítí na nich ledka ? šli spárovat ? nemají slabou baterii ? i se slabou baterkou se ledka rozsvítí , ale ne dost jasně
ono to není rozbitý , jen to chce sladit , tohle je největší slabina těchto starších alarmů , rozhodí je používání dálkáčů v jejich blízkosti , i nečinnost ,
-
TerezKa - FK
Jsem z Plzně
Auto se povedlo oživit a nastartovat, ovšem houká stále. Kamrád se v tom odpoledne ještě pohrabe, tak možná ještě na něco přijdeme. Přímo alarm jsme zatím nenašli. Jde to pak případně vymontovat? Už o něj moc nestojím .. 
Edit - baterku v ovladači jsme vyměnili, to byl teda taky zázrak sehnat, obvolala jsem celou PLzneň, ale je tam teď nová.
Edit - baterku v ovladači jsme vyměnili, to byl teda taky zázrak sehnat, obvolala jsem celou PLzneň, ale je tam teď nová.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
jde o to proč houká , dioda umístěná někde na palubce , co patří k tomu alarmu , dává svým blikáním kód který okruh je napaden , resp má poruchu - špatný , nebo neseřízený kontakt
na těchto stránkách stáhnout uživatelský manuál CA 300 SN
http://www.jablotron.com/cz/pro-montazn ... utoalarmy/
na těchto stránkách stáhnout uživatelský manuál CA 300 SN
http://www.jablotron.com/cz/pro-montazn ... utoalarmy/