Po spusteni alarmu auto nestartuje

TerezKa - FK

Po spusteni alarmu auto nestartuje

Příspěvek od TerezKa - FK »

Dobry vecer, obracim se na vas s prosbou o radu. Zdedila jsem po dedovi Felicii, rok vyroby 1994, takze jedna z tech nejstarsich. Do ted jezdila bez problemu. Dnes mi ji kamarad chystal na technickou a podarilo se mu aktivovat autoalarm a zrejme se nedari ho vypnout, museli jsme odpojit houkacku, aby auto bylo zticha. Mame vypinac na autoalarm + nejake dva cipy a at delame co delame, nedari se alarm deaktivovat. Alarm asi funguje jako imobilizer, protoze auto nestartuje a nemam jak ho dostat do servisu :-( :-(. Dekuji za rady.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Re: Po spusteni alarmu auto nestartuje

Příspěvek od ferdamravenec »

zjistit označení alarmu , nebo aspoň nafotit jednotku , kabely co do ní vedou a ovladače
TerezKa - FK

Tak ted budu znit asi jako uplnej pitomec, ale kde tu jednotku najdu? Fakt vubec netusim.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

většinou u motoru vedla baterie , nebo za kastlíkem - po jeho vytažení
TerezKa - FK

Tak ted jsme prohledali motor a od baterky vede zahadny cerveny drat, je mozne, ze je od alarmu? Vlozila bych foto, ale jsem pres telefon a nejde mi to nikam nahrat. Jeste teoreticka moznost - kdyz by se odpojila baterka na delsi dobu, je mozne se to nejak “restartuje“, ze to ten alarm zapomene? Asi ne, co?
TerezKa - FK

Dekuju, rano tedy jeste rozebereme vnitrek a snad se toho dopatrame :-)
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

nezapomene , ovladače mají ledku ? rozsvítí se ?
lze zkusit to že se zmáčkne jedno tlačítko ovladače a drží se tak dlouho dokud ledka nezhasne , pak zkusit jestli na ovladač reaguje
TerezKa - FK

Diky, zitra rano zkusim. Zitra po obede ji mam vezt na technickou, to se to fakt seslo :-/
TerezKa - FK

Tak se mi podařilo něco vypátrat a vyfotila jsem to. Snad se obrázky zobrazí.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Podle co jsem vygooglila, ta černá krabička je nějaký ultrazvukový detektor pohybu, takže ještě musíme najít přímo ten autoalarm?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

To na co ukazuješ prstem je imobilizer, tzv čuchací, Musíš klíčenku zastrčit do imobilizeru a potom nastartovat. Je možné, že je tento imo ještě nějak spárovaný s alarmem, když ho alarm rozchodil. Výhoda je, že tento imo se dá odpojit, ale asi to budeš muset dát autoelektrikáři, takto na dálku ti asi neporadíme.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

přijeď sem bude to hned vyřešený , jasný nejde to , nemáš vyplněný bydliště , třeba by se někdo v okolí našel ,

ta objevená krabička je na ultrazvuk , někde tam bude ještě jedna o trochu větší , s označením , CA 300 XX
to XX , může být P , SN , ZM , FP , SP , nebo nic

co ty ovladače fungujou ? svítí na nich ledka ? šli spárovat ? nemají slabou baterii ? i se slabou baterkou se ledka rozsvítí , ale ne dost jasně

ono to není rozbitý , jen to chce sladit , tohle je největší slabina těchto starších alarmů , rozhodí je používání dálkáčů v jejich blízkosti , i nečinnost ,
TerezKa - FK

Jsem z Plzně :) Auto se povedlo oživit a nastartovat, ovšem houká stále. Kamrád se v tom odpoledne ještě pohrabe, tak možná ještě na něco přijdeme. Přímo alarm jsme zatím nenašli. Jde to pak případně vymontovat? Už o něj moc nestojím .. :D
Edit - baterku v ovladači jsme vyměnili, to byl teda taky zázrak sehnat, obvolala jsem celou PLzneň, ale je tam teď nová.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

jde o to proč houká , dioda umístěná někde na palubce , co patří k tomu alarmu , dává svým blikáním kód který okruh je napaden , resp má poruchu - špatný , nebo neseřízený kontakt

na těchto stránkách stáhnout uživatelský manuál CA 300 SN
http://www.jablotron.com/cz/pro-montazn ... utoalarmy/
Odpovědět