Prosím o radu - auto se ani nerozsvítí
-
MPsolva - FK
Prosím o radu - auto se ani nerozsvítí
Zdravím všechny a prosím o radu. Předem varuji, ža jsem automobilový takřka analfabet a jediné co vím je kudy se tam leje benzín
. Pořídil jsem si před zimou Feldu 1.6 r.v. 1999, normálně jezdila, vše bez problému. V prosinci jsem ji odstavil a nyní jsem chtěl začít znovu jezdit. Vzhledem k tomu, že jsem přišel k autu po cca třech měsících, tak jsem otočil klíčkem, matně se rozsvítili kontrolky a tím to skončilo. Vzal jsem tedy baterku, dal ji na nabíječku a po cca 10-12 hodinách, kdy mi měřák na nabiječce hlásil plné nabití jsem ji dal zpět do auta. Při připojení konektoru, se lehce zajiskřilo a to jak od jednoho konektoru, tak i od alternátoru ( tedy myslím, že je to alternátor ) a od altíku se i zakouřilo. po otočení klíčkem se matně rozsvítily kontrolky a tím to opět skončilo. Prosím o radu, zda je to baterkou nebo alternátorem a nebo jsem jen trubka
) děkuji.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosím o radu - auto se ani nerozsvítí
taky jsi mohl vyplnit odkud jsi , mohl se někdo najít , kdo by s tím pomohl .......................
píšeš že tomu nerozumíš , nevím jestli má smysl něco psát , nebo to chceš zkusit ..., naučit se to .......
nabít baterku , odpojit alternátor , dát baterku , nastartovat , jde to ? je v háji jen alternátor nebo jeho regulátor , nejde to ? je v háji i baterka
píšeš že tomu nerozumíš , nevím jestli má smysl něco psát , nebo to chceš zkusit ..., naučit se to .......
nabít baterku , odpojit alternátor , dát baterku , nastartovat , jde to ? je v háji jen alternátor nebo jeho regulátor , nejde to ? je v háji i baterka
Mám podobný problém a nechci zakládat nové téma.
Jednou jsem přišel (1.3. 1995), otočil klíčkem a absolutní ticho. Jen slabounce problikly kontrolky na palubovce. Říkám si, ok, asi baterka (je tam už starší) tak jsme to daly na kábly a motor krásně naskočil, dojel jsem domů asi 2km zaparkuju a při zamykání nešel už ani centrál, tak zkusím znovu nastartovat a zase nic. Baterku jsem dal na nabíječku ale po 2min hlásila plné nabití což mě překvapilo.
Napadá někoho možná příčina?
Jednou jsem přišel (1.3. 1995), otočil klíčkem a absolutní ticho. Jen slabounce problikly kontrolky na palubovce. Říkám si, ok, asi baterka (je tam už starší) tak jsme to daly na kábly a motor krásně naskočil, dojel jsem domů asi 2km zaparkuju a při zamykání nešel už ani centrál, tak zkusím znovu nastartovat a zase nic. Baterku jsem dal na nabíječku ale po 2min hlásila plné nabití což mě překvapilo.
Napadá někoho možná příčina?
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
baterka šla pápá 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Tak tak, minutu ticha , za zesnulé.