Felda 1.3 40 kW 96 dolití oleje
Felda 1.3 40 kW 96 dolití oleje
Ahoj, v posledním týdnu jsem si všiml svítící kontrolky oleje - jen někdy (v zatáčkách a někdy během jízdy) tak jsem poprvé dolil cca 200ml oleje.. tohle se stalo 3x. Problém je v tom, že měrka oleje ukazuje jako by tam nic nebylo (není zlomená). Jak jsem psal, celkem jsem dolíval už 3x a stále nic.. Auto mám půjčené od sestry a bojím se, abych jí nezadřel motor. Nevíte proč měrka pořád nic neukazuje a čím by to mohlo být? Díky moc. Samozřejmá je kontrola na rovné silnici, za studena po odstátí, většinou hodinu.
Naposledy upravil(a) Shorty dne pát 14. srp 2015 13:01:25, celkem upraveno 1 x.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Felda 1.3 40 kW 96 dolití oleje
Jestli to nebude tím že ho tam je málo
celkem se tam vejde čtyři a půl litru
Koukni jestli taky někde neteče 
celkem se tam vejde čtyři a půl litru
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

Kdyby ho tam bylo zas tolik málo, tak kontrolka svítí furt ne? Nebo? Jinak nikde nic neteče.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
kontrolka neukazuje jestli tam olej je nebo není ale jen tlak oleje v soustavě za čerpadlem
tzn. zatáčky ... , prudký brždění .... , .... , odlití oleje - nasátí vzduchu - pokles tlaku - rozsvícení kontrolky -nasátí oleje - natlakování soustavy - zhasnutí kontrolky ,
zcela jednoduše vypusť olej , změř množství , nalej zpět , dolej , zkontroluj na měrce
tzn. zatáčky ... , prudký brždění .... , .... , odlití oleje - nasátí vzduchu - pokles tlaku - rozsvícení kontrolky -nasátí oleje - natlakování soustavy - zhasnutí kontrolky ,
zcela jednoduše vypusť olej , změř množství , nalej zpět , dolej , zkontroluj na měrce
A můžu s tím ještě jet, když nemám tolik toho oleje?
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Můžeš otázka je jak daleko
tak ho dolej !!!
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Odpověď je jednoduchá,jak daleko dojdeš s minimem krve v těle?Shorty píše:A můžu s tím ještě jet, když nemám tolik toho oleje?