Dilema - kúpa novej alebo generálka starej?

pokec o všem možném i nemožném
Basic
Kontaktovat uživatele:

Dilema - kúpa novej alebo generálka starej?

Příspěvek od Basic »

Zdravím všetkých členov. Dlho som už túžil konečne napísať niečo na tomto fóre a konečne nastala príležitosť nejak sa medzi vás zapojiť. ;) Potrebujem radu vás - expertov. V rodine máme Feliciu combi LXi 1.3MPi 50kW ročník 2000. Slúži ako rodinné auto, proste ja, otec, starý rodičia. Končí jej ale STK, EK a servis stojí dosť. Začal som teda svojpomocne a pomocou rád na internete opravovať to auto sám, napríklad naposledy alternátor a tak. Ale prejdem už rovno k veci. Auta sa nehodlám vzdať, otec ho chce už odviesť do šrotu. Ja by som sa ho ale ujal. Chcem sa opýtať teda, či sa mi oplatí investovať alebo nájsť niekoho, kto by dokázal jednu Feliciu dať dokopy aby vyzerala tip-top. Alebo či už mám rovno kúpiť inú? Napríklad ja už som asi posledný rok aj pozeral inzeráty. 3 ľuďom som aj volal že mám záujem, ale tak volal som už vždy neskoro keď sa predala. :cry: A ostáva ešte táto: http://auto.bazos.sk/inzerat/58173460/S ... mesiac.php

Tú striebornú by som komplet pofotil v akom je stave. Stručne k nej:
- Motor 1.3 MPi 50kW má najazdených 260 XXX km, posledných asi 160 000 sa do nej tankoval výlučne V-Power Nitro+ alebo iný kvalitný 100 oktán s aditívami a kvalitné oleje a tak ďalej, takže tých 50 kW by ešte mala mať a tak.
- Ale bývame v byte takže žiadne garážovanie a tak tie zadné blatníky sú chytené, kúsok aj 5-té dvere, ten spoj medzi zadnými blatníkmi a prahmi pod zadnými dverami a to ešte neviem kde všade dnu. Nevyznám sa tak veľmi do toho.

Rád by som proste mal kombičko tú svetlo modrú metalízu 9C9C benzín motor skôr tú 1.3MPi, ale tak keď už není tak aj 1.6MPi vezmem. Tak neviem teraz či za 1000 € kúpiť tú z Nemecka, alebo proste tú rodinnú prepísať na seba a dopriať jej komplet generálku karosérie a motora, prestriekať na modro. Len ja neviem o tom nič, neštudoval som automechanika, nevyznám sa tak neviem ako a s kým to robiť a tak a či sa to oplatí opraviť staré, alebo kúpiť tamtú. Čo mi prosím navrhujete? Ale prosím fakt k veci na moje otázky. Viem že poviete kúp si Fabiu či Golf, ale ja rád Feliciu combi.
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Re: Dilema - kúpa novej alebo generálka starej?

Příspěvek od Matuhsch »

Lacnejsie kupit nezhnitu nez opravovat tu co mas.. Ale tato co si poslal uz ma tiez chytene lemy vzadu vsimni si toho cierneho flaku na narazniku.. generalka kasne je tak 1000 euri minimalne, a za chvilu to bude hrdzave znova ak s tym budes jazdit v zime.
Obrázek
Obrázek
Andy486
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andy486 »

Hrdzavé auto je subjektívny pohľad, pošli fotky tej vašej feldy. Nikto má na aute kúsok hrdze a už je nešťastný a iný ma zhnité aj nosné časti karosérie a je mu to fuk :hlava: Ak chceš auto vyvariť aj lakovať , tak ťa to výde draho, to sa oplatí kúpiť v modrej farbe feldu v peknom stave. No tá nemecká na foto už je tiež chytená, takže to bude z blata do kaluže, nakoniec nájdeš ďalšie závady a budeš nešťastný, že si minul x eur za auto v rovnakom stave, ako máš (alebo môžeš mať) teraz... ak by som mal meniť feldu ja, tak jedine za nejakú tiptop leštenku z garáže.
Škoda Felicia GLXI 1,3i Bosch Mono Motronic (1995) tm. zelená metalíza
Basic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Basic »

Tak prikladám teda tie fotky. Auto som trochu predtým prešiel vapkou, aby som rozlíšil čo je kaz na karosérií a čo je špina. Keď je tu tá možnosť, že by sa to nejak opravilo na nej a že by vyzerala ako tak tip-top, tak by som to aj niekde/niekomu zaplatil a nechal si ju zrekonštruovať. Škoda mi ju dať do šrotu, som aj vravel že proste za ňu dám nejaké 300 € ako chceli v rodine, nech ju prepíšu na mňa a že ja by som jej doprial "salónik" aby Silvia vyzerala ako v dobe čo prišla do rodiny.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jestli si tu plechařinu neumíš opravit sám, tak dojezdit a zahodit. To samé platí i pro opravy mechanické. Felicie se vyplatí jenom lidem, kteří jsou schopni a ochotni se s v tom hrabat.
Andy486
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andy486 »

Basic píše:Tak prikladám teda tie fotky. Auto som trochu predtým prešiel vapkou, aby som rozlíšil čo je kaz na karosérií a čo je špina. Keď je tu tá možnosť, že by sa to nejak opravilo na nej a že by vyzerala ako tak tip-top, tak by som to aj niekde/niekomu zaplatil a nechal si ju zrekonštruovať. Škoda mi ju dať do šrotu, som aj vravel že proste za ňu dám nejaké 300 € ako chceli v rodine, nech ju prepíšu na mňa a že ja by som jej doprial "salónik" aby Silvia vyzerala ako v dobe čo prišla do rodiny.
Tak, ako píše Atnarfus, ak si to nechceš robiť všetko sám a následne aj udržovať, tak dostať to auto do tiptop stavu bude zbytočne drahé, nasypeš do toho veľa peňazí . Ak sa chceš len voziť, daj vyvariť tie zadné blatníky, ošetriť trochu tie ostatné miesta a nejaký ten rok to ešte vydrží. Alebo skús inú feldu zohnať, no ak sa v tom nevyznáš, bude to lotéria, môžeš natrafiť na super kus, ale aj na pekne zakamuflovanú zhnilotinu.
Škoda Felicia GLXI 1,3i Bosch Mono Motronic (1995) tm. zelená metalíza
Basic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Basic »

Trošku ma mrzí že oživujem starú téma. Ak nevadí, rád by som aktualizoval čo sa momentálne zmenilo. Takže ako viete, stará strieborná Felicia sa... No... Je smutno, ale proste sa nejak kazí a hrdzaveje a je mi do plaču z toho, pač pre mňa veľa znamená. Takže si ju nechám. Zvažoval som, že by som ju dal starým rodičom, kolegom a robotníkom pre prácu a prevoz materiálu. A medzitým som našiel jednu krásnu modrú combi Feliciu v Prahe. Z edicie Color line, plná výbava, 1.6 GLXi, klíma aj posilovač. Dovoz z Holandska a bola v takej tej Plasti Dip fólií alebo niečom podobnom, čo chráni karosériu a lak auta, takže vyzerá ako nová. Zaplatil som už polovicu za auto, idem pre ňu do Prahy a už začínam pre ňu chystať prenajatú garáž, diely a podobne. Časom by som si dovolil založiť aj tému ako tú maté dosť veľa užívateľov o Vašom aute a ako tam všetko nastavujete, opravujete a v podstate aj ukazujete ako sa človek sám dokáže postarať o auto. Keďže ja sám som elektrotechnik, nemám žiadnu školu o tom, takže som si zaplatil radšej tu na fóre členstvo pre návody, kúpil nejaké knížky a dúfam, že či by ste mi nepomohli ma priučiť. Felicie boli vždy moje hobby, ale tak teraz keď už budem mať druhú a prvú budem dávať k tomu dokopy (tak ako ste písali, že postarať sa iba o základy aby vyzerala k svetu a tak), tak sa tomu môžem aj venovať + zohnal som si garáž. Kebyže sa aj nájde niekto z užívateľov, kto by mal na začiatku veľkonočných prázdnin čas. To je 24. - 25.3. omrknúť mi novo kúpenu Feliciu, a z jeho osobného názoru by mi poradil, čo všetko mám dať dokopy, meniť a tak (mimo samozrejme bežných záležitostí ako sú filtre a tak), tak by som bol rád.
Odpovědět