Nevyvážená kola

smazany clen - FK

Nevyvážená kola

Příspěvek od smazany clen - FK »

Při rychlosti 8O až 95km za hodinu nejvíce v záběru se mi začne třepat volant.Může to být protože jsou špatně vyvážená kola? den předtím jsem měla sundané kola,kvůli nástřiku spodku.mohlo se při montováni kol nazpátek ztratit závaží?
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Nevyvážená kola

Příspěvek od 103457 »

Teoreticky mohlo spadnout závaží, ale zkus nejdříve přehodit kola. ;)
smazany clen - FK

Učil jsem se že když se klepe volant kolem 90 jsou to nevyvážený kola, nejsou prohozený, pravý za levý?
smazany clen - FK

zipoman píše:Učil jsem se že když se klepe volant kolem 90 jsou to nevyvážený kola, nejsou prohozený, pravý za levý?
mohl to dát naopak,ale prý by to nemělo vadit tak nevím.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenda19895 »

Když to dělá hlavně při záběru, myslím že by to mohl být spíš homogení kloub. Mě to na podzim dělalo přesně to samé a byl to pravý kloub. :)Co myslíš 103...
smazany clen - FK

Zdenda19895 píše:Když to dělá hlavně při záběru, myslím že by to mohl být spíš homogení kloub. Mě to na podzim dělalo přesně to samé a byl to pravý kloub. :)Co myslíš 103...
když jedu spíš z mírného kopce těch 90km a 100 a více jede to krásně bez třepání ale v záběru do mírného kopce už někdy při 80km za hodku.nevím co myslíš 103...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Zdenda19895
máš pravdu předsedo :D
mohl by to být a teoreticky by si toho mohla víc začít všímat, pokud opravdu přehodila mezi sebou gumy. Já jsem si na své staré feldě toho také všiml, když jsem přezul ze zimních na letní.
evicka005
zkus přesněji vysledovat, kdy to dělá. Homokloub ´tuká v zatáčce pod plynem nebo při jízdě z kopce a brždění motorem. Při zatočení doprava to dělá levý kloub a při zatočení doleva zase pravý.
Zkus vysledovat co nejpečlivěji, jak se auto chová v různých situacích, při rozjezdu, bždění, zatáčení, přejezdu nerovností ap. Takhle na dálku se blbě určuje závada. ;)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

nevím co myslíš 103..
to jsem já evicka005, to bylo na mě :lol:
smazany clen - FK

103457 píše:nevím co myslíš 103..
to jsem já evicka005, to bylo na mě :lol:
aha ja jsem ale v.l Tak k tomu kloubu.Dnes mě to pořádně naštvalo to třépání,nikdy před tím mi to neudělalo,naposled mi to dělalo u 120 škodovky.Ale bylo to kolama,protože zimní gumy jely v pohodě a letních se to také třepalo při 90.když jsem zatáčela ted ve feldě do prava také se to třepalo více.Musím to ještě pořádně odzkoušet a pak uvidím,když tak zajdu si znovu vyvážit kola.
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

Taky bych se přikláněl na klouby buď pravý nebo levý vnější.-mě to třeba dělala poloosa, ale nevim, jak je to možný, když jsem s tim nic nedělal a najednou klepání:-) - asi jsem měl únavu materiálu a nebo se pokroutila od rychlého driveru :-D
Bolthorn - FK

Příspěvek od Bolthorn - FK »

Třesení může způsobovat víc věci... Jestli máš elektrony tak se při sundání mohl ztratit středící kroužek... Nejjednodušší je to nechat převážit... Někdy to dělám i 2x za sezónu... Po převážení kol se může hledat závada jinde... Tohle je otázka pár minut a prd to stojí... Jinak kloub mám už taky načatej, do zatáčky mi to klepe, ale zatím žádný jiný problém, tak snad to ještě vydrží nějaký 5tis...
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

evicka odkud jsi? mužem to vyvážit u mě. Jinak jak psal Bolthorn mohl se ztratit kroužek,závaží. A pokud je prohozené levé za pravé tak to nevadí!!
smazany clen - FK

Mě to nejspíš dělala guma protože zimní mi to nedělaly pak jsem dal letní a hrůza zajel jsem do pneuservisu a převážily to ok jedno závaží bylo upadené ale i tak to rumplovalo přitom vnější klouby jsou už měněné no tak jsem přehodil přední gumy za zadní a je to problému
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Myslím, že kdyby to bylo nevyvážením. tak by to dělalo pořád a ne jen v tahu. :)
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Collin píše: A pokud je prohozené levé za pravé tak to nevadí!!
Jj. Za mých mladých let výrobci doporučovali pravidelné přehazování kol kvůli stejnoměrnému opotřebení pneu. :) Gumy se sice opotřebovávali stejnoměrně ale mnohem rychleji. :lol: :lol:
smazany clen - FK

Collin píše:evicka odkud jsi? mužem to vyvážit u mě. Jinak jak psal Bolthorn mohl se ztratit kroužek,závaží. A pokud je prohozené levé za pravé tak to nevadí!!
jsem z Frydku Místku jestli ti to něco říká.Tak zatím jsem ještě nebyla v pneuservisu,ale jestli máš vlastní pneuservis tak tvou pomoc beru.Ja mam smůlu,když mi někdo začne do auta vrtat tak se mi něco zase pokazí,ale ten spodek jsem musela nechat nastrikat at mi to nerezaví jsem zvědavá s čím pujdu do servisu příště.JE to spořitelna ta felicie jsem zvědavá,kdy také feldu z r.95 budou chtít likvidovat jako autovrak.škodovky 120 už nemají šanci.
smazany clen - FK

Zdenda19895 píše:Myslím, že kdyby to bylo nevyvážením. tak by to dělalo pořád a ne jen v tahu. :)
Nejvíce to háže na rovné cestě v DEVADESÁTCE.MUŽE PRY TAM BYT I BUBLINA.ALE GUMY MÁM NOVÉ TAK O TO MOC POCHYBUJI.
Bolthorn - FK

Jdi převážit kola a nech si zkontrolovat vůle na nápravě... Nic to není a nebolí to... Je to za kačku a téměř nic to nestojí...
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

evicka005 píše: jsem z Frydku Místku jestli ti to něco říká.
A to by mě zajímalo, kde ta vesnice leží. :lol: :lol:
smazany clen - FK

Zdenda19895 píše: A to by mě zajímalo, kde ta vesnice leží. :lol: :lol:
TAK TO ZNÁM HORŠÍ ZAPADÁKOVY.
smazany clen - FK

Bolthorn píše:Jdi převážit kola a nech si zkontrolovat vůle na nápravě... Nic to není a nebolí to... Je to za kačku a téměř nic to nestojí...
A tu vuli na nápravě mi kontrolujou kde? také v pneuservisu nebo někde jinde a co geometrie?
smazany clen - FK

evicka005 píše: TAK TO ZNÁM HORŠÍ ZAPADÁKOVY.
Frydek-Místek zadřel se mi pístek :D
Collin - FK

Kdo by neznal Frýdek!? :)
Bolthorn - FK

evicka005 píše: A tu vuli na nápravě mi kontrolujou kde? také v pneuservisu nebo někde jinde a co geometrie?
Běž do pneuservisu a řekni jim, že Ti vibrují kola a popiš kdy to dělá... Toť vše ;) Tady Ti už víc bohužel nepomůžeme...
smazany clen - FK

Bolthorn píše: Běž do pneuservisu a řekni jim, že Ti vibrují kola a popiš kdy to dělá... Toť vše ;) Tady Ti už víc bohužel nepomůžeme...
jj ja tam zajedu,jen mam trochu strach že mě tam odřou,rádi si vymyšlejí,aby vydělali parchanti,musím vybrat solidní servis,mam s jedním špatné zkušenosti.jinak díky.
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

pokud vim ze svý praxe, tak se kola nemusí na vnějším lemu vůbec odřít, pokud někdo umí na zouvačce a vyvažovačce :-D.. Solidní pneuservis by to měl zmáknout bez nějakýho poškození.
Bolthorn - FK

Jo to máš pravdu, že si vymýšlejí, taky jim nedůvěřuju... Ale většinou malé pneuservisy bývají poctivé.. Chápu Tvoje obavy, ale jestli chceš aby to zmizelo tak tam musíš...
Collin - FK

josh: Co má s vyvážením společného vyzouvačka? Při vyvážení si nějak vymýšlet nemužou!
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

evicka005 píše: jj ja tam zajedu,jen mam trochu strach že mě tam odřou,rádi si vymyšlejí,aby vydělali parchanti,musím vybrat solidní servis,mam s jedním špatné zkušenosti.jinak díky.
Docela dobré zkušenosti mám ze servisem Bártek a syn. :)
Naposledy upravil(a) Zdenda19895 dne pon 21. črc 2008 20:53:56, celkem upraveno 1 x.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Josh123456 píše:pokud vim ze svý praxe, tak se kola nemusí na vnějším lemu vůbec odřít, pokud někdo umí na zouvačce a vyvažovačce :-D.. Solidní pneuservis by to měl zmáknout bez nějakýho poškození.
To mě nenapadlo. :) Já myslel že evicce jde o odření o peníze :oops: :oops:
Bolthorn - FK

Collin píše:Při vyvážení si nějak vymýšlet nemužou!
Při samotném vyvažování ne... Ale řeknou jí že má třeba špatné čepy, nebo že se musí vyměnit rameno, nebo že jí to vibruje kvůli poloose... Neboj když vidí ženskou tak to zkouší, protože ví že tomu nerozumí a můžou si namastit kapsu...
Bolthorn - FK

Zdenda19895 píše: To mě nenapadlo. :) Já myslel že evicce jde o odření o peníze :oops: :oops:
:lol: jo Josh si to asi nějak jinak vyložil :lol:
smazany clen - FK

Jo přesně jsem myslela,že mě odřou o peníze.Rádi si vymýšlejí aby vydělali zvlášt jak uvidí ženskou.Poznala jsem jeden pneuservis kde opravdu klamou lidi ,protože jsem si jednou unich nechala opravit píchle kolo a dali mi tam pry novou duši a ta vydržela 3 měsíce a byla jsem tam znovu on mě asi nepoznal a ptal se mě kde jsem tu duši kupovala.že pry byla špatná a když jsem jím řekla že to opravovali naposled oni tak se moc divili a už se raději semnou nebavili.Tak už jim nevěřím. :(
smazany clen - FK

evicka005 píše:Jo přesně jsem myslela,že mě odřou o peníze.Rádi si vymýšlejí aby vydělali zvlášt jak uvidí ženskou.Poznala jsem jeden pneuservis kde opravdu klamou lidi ,protože jsem si jednou unich nechala opravit píchle kolo a dali mi tam pry novou duši a ta vydržela 3 měsíce a byla jsem tam znovu on mě asi nepoznal a ptal se mě kde jsem tu duši kupovala.že pry byla špatná a když jsem jím řekla že to opravovali naposled oni tak se moc divili a už se raději semnou nebavili.Tak už jim nevěřím. :(

Duši?? Ty máš ještě dušové pneu? Dneska je vše bezdušové.
smazany clen - FK

Matias píše:
Duši?? Ty máš ještě dušové pneu? Dneska je vše bezdušové.
ja nemám duše ale byla jsem tam se synovým favoritem a on ma starší kola a tam pry mu nedržela na discích tak mu tam dal duše.No také mohl kecat at vydělá a pry mu tam dal nové.
smazany clen - FK

Jo tak to jo. Tak to pak už chápu. No tak mu tam strčil nějakou co vytáhl z něčeho starého. Proto jezdím jen za známým. Protože jak jsi psala, tak když tam nikoho neznáš tak Tě odrbou.
smazany clen - FK

Matias píše:Jo tak to jo. Tak to pak už chápu. No tak mu tam strčil nějakou co vytáhl z něčeho starého. Proto jezdím jen za známým. Protože jak jsi psala, tak když tam nikoho neznáš tak Tě odrbou.
ja na té svoji felicii mam bezdušovky.ale koupila jsem si starší disky v Ostravě na burze a vypadaly jak nové ale při vyvažování mi v pneuservisu říkali ,ale to už v jiném pneuservisu že ten jeden disk se špatně vyvažoval tak byl možná trochu křivý,tak jestli se to nahodou až ted neprojevilo.No každopádně tam zajedu a uvidíme.
Bolthorn - FK

Většinou se horší disky dávají na zadek...
smazany clen - FK

Bolthorn píše:Většinou se horší disky dávají na zadek...
Akorát je blbý když máš všechny 4 šišatý. :-) No slyšel jsem o těch z druhovýroby že nejsou moc dobrý. Ale nevím co je na tom pravdy.
smazany clen - FK

Bolthorn píše:Většinou se horší disky dávají na zadek...
tak ten disk mi dal určitě na zadek a tam to tak nepoznáš jestli vibruje to bych musela sedět v zadu a nikdo si nestěžoval že to háže.Tak mam obavy že to bude jiná závada.Tak pak se ozvu a napíšu co to bylo.Jen mě tam ještě dostat.
smazany clen - FK

Matias píše: Akorát je blbý když máš všechny 4 šišatý. :-) No slyšel jsem o těch z druhovýroby že nejsou moc dobrý. Ale nevím co je na tom pravdy.
Když jsem je kupovala byly jak nové ještě natřené černou barvou a stály všechny čtyři 1500 tak je to divné.
Bolthorn - FK

Ono když to kolo není zas až tak moc šišaté, tak to jde většinou dohnat více závažíma...
smazany clen - FK

Bolthorn píše:Ono když to kolo není zas až tak moc šišaté, tak to jde většinou dohnat více závažíma...
ja se více bojím že to bude horší závada něco s poloosou atd je to přece jen starší auto tak to vyžaduje opravy,ale už jsem hodně do toho auta vrazila a pomalu mě to štve,ale co nadělam,když v dnešní době se bez auta člověk neobejde.ja tam dnes odpoledne raději zajedu at mam klid.
smazany clen - FK

evicka005 píše: ja se více bojím že to bude horší závada něco s poloosou atd je to přece jen starší auto tak to vyžaduje opravy,ale už jsem hodně do toho auta vrazila a pomalu mě to štve,ale co nadělam,když v dnešní době se bez auta člověk neobejde.ja tam dnes odpoledne raději zajedu at mam klid.
Tak pak dej hlavně vědět čím to bylo. No když to nesleduješ průběžně a necháš to chvilku být, tak se Ti toho pak nahromadí víc najednou.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Mel jsem při vyměně plášťů taky jeden ráfek divnej a aby tam nemuseli dávat moc závaží tak mě doporučili novej ráfek a je klid. :)
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
smazany clen - FK

emilio52 píše:Mel jsem při vyměně plášťů taky jeden ráfek divnej a aby tam nemuseli dávat moc závaží tak mě doporučili novej ráfek a je klid. :)
No když je někdo šikovnej, tak ráfek i opraví. Jednou sjem v zimě ulítnul na sněhu se služebákem do obrubníku. A kámoš v pneuservisu mi říkal to můžeš zahodit. A přišel druhej kámoš a to byla pro něj výzva. :-) Vzal si ho domu a byl k nepoznání. :-)
smazany clen - FK

Matias píše: Tak pak dej hlavně vědět čím to bylo. No když to nesleduješ průběžně a necháš to chvilku být, tak se Ti toho pak nahromadí víc najednou.
Maš pravdu právě zavidim těm kdo tomu rozumí a třeba i po zvuku motoru zjistí co je třeba vyměnit atd a pak tě to nepřekvapí někde na cestě a jen spoléhat kdo tě odtahne pak už je pozdě.
Collin - FK

Tak u nás v servisu takové věci neděláme, tady jsme poctivý. Teda alespon já! ;)
evicka: Jak si mužou vymyslet cenu? Nemají tam napsaný ceník??
smazany clen - FK

Tak jsem byla v tom pneuservisu a tam přišli na to,že se mi ten volant třepe v té 90km za h proto,že mi na levé strane přibržduje kolo,když mi sundal to kolo a vyvážil mi ho,tak si všiml ten pan v servisu že je kotouč uplně horky že se nedalo ani na něho šáhnout a byl modrý ze zahřáti a ta druhá strana byla studená.Taj´k i přibržduje llevé kolo,pry to bude zadřený pístek a vyžaduje to naročnou opravu kterou hodně zaplatím něco do tisíci korun i více.Ale měla bych prý si to nechat co nejdříve opravit jinak si zničím celý kotouč.
smazany clen - FK

evicka005 píše:Tak jsem byla v tom pneuservisu a tam přišli na to,že se mi ten volant třepe v té 90km za h proto,že mi na levé strane přibržduje kolo,když mi sundal to kolo a vyvážil mi ho,tak si všiml ten pan v servisu že je kotouč uplně horky že se nedalo ani na něho šáhnout a byl modrý ze zahřáti a ta druhá strana byla studená.Taj´k i přibržduje llevé kolo,pry to bude zadřený pístek a vyžaduje to naročnou opravu kterou hodně zaplatím něco do tisíci korun i více.Ale měla bych prý si to nechat co nejdříve opravit jinak si zničím celý kotouč.

Stačí repase brzdiče. Sada na opravu stojí myslím okolo 150,-Kč a plus práce. Nevím kolik. Počítám 150 - 250. Ale třeba se pletu a budou chtít víc. A spojil bych to s výměnou brzdovky.
Odpovědět