Nevyvážená kola
-
smazany clen - FK
Nevyvážená kola
Při rychlosti 8O až 95km za hodinu nejvíce v záběru se mi začne třepat volant.Může to být protože jsou špatně vyvážená kola? den předtím jsem měla sundané kola,kvůli nástřiku spodku.mohlo se při montováni kol nazpátek ztratit závaží?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nevyvážená kola
Teoreticky mohlo spadnout závaží, ale zkus nejdříve přehodit kola. 
-
smazany clen - FK
Učil jsem se že když se klepe volant kolem 90 jsou to nevyvážený kola, nejsou prohozený, pravý za levý?
-
smazany clen - FK
mohl to dát naopak,ale prý by to nemělo vadit tak nevím.zipoman píše:Učil jsem se že když se klepe volant kolem 90 jsou to nevyvážený kola, nejsou prohozený, pravý za levý?
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Když to dělá hlavně při záběru, myslím že by to mohl být spíš homogení kloub. Mě to na podzim dělalo přesně to samé a byl to pravý kloub. :)Co myslíš 103...
-
smazany clen - FK
když jedu spíš z mírného kopce těch 90km a 100 a více jede to krásně bez třepání ale v záběru do mírného kopce už někdy při 80km za hodku.nevím co myslíš 103...Zdenda19895 píše:Když to dělá hlavně při záběru, myslím že by to mohl být spíš homogení kloub. Mě to na podzim dělalo přesně to samé a byl to pravý kloub. :)Co myslíš 103...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Zdenda19895
máš pravdu předsedo
mohl by to být a teoreticky by si toho mohla víc začít všímat, pokud opravdu přehodila mezi sebou gumy. Já jsem si na své staré feldě toho také všiml, když jsem přezul ze zimních na letní.
evicka005
zkus přesněji vysledovat, kdy to dělá. Homokloub ´tuká v zatáčce pod plynem nebo při jízdě z kopce a brždění motorem. Při zatočení doprava to dělá levý kloub a při zatočení doleva zase pravý.
Zkus vysledovat co nejpečlivěji, jak se auto chová v různých situacích, při rozjezdu, bždění, zatáčení, přejezdu nerovností ap. Takhle na dálku se blbě určuje závada.
máš pravdu předsedo
mohl by to být a teoreticky by si toho mohla víc začít všímat, pokud opravdu přehodila mezi sebou gumy. Já jsem si na své staré feldě toho také všiml, když jsem přezul ze zimních na letní.
evicka005
zkus přesněji vysledovat, kdy to dělá. Homokloub ´tuká v zatáčce pod plynem nebo při jízdě z kopce a brždění motorem. Při zatočení doprava to dělá levý kloub a při zatočení doleva zase pravý.
Zkus vysledovat co nejpečlivěji, jak se auto chová v různých situacích, při rozjezdu, bždění, zatáčení, přejezdu nerovností ap. Takhle na dálku se blbě určuje závada.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
nevím co myslíš 103..
to jsem já evicka005, to bylo na mě
-
smazany clen - FK
aha ja jsem ale v.l Tak k tomu kloubu.Dnes mě to pořádně naštvalo to třépání,nikdy před tím mi to neudělalo,naposled mi to dělalo u 120 škodovky.Ale bylo to kolama,protože zimní gumy jely v pohodě a letních se to také třepalo při 90.když jsem zatáčela ted ve feldě do prava také se to třepalo více.Musím to ještě pořádně odzkoušet a pak uvidím,když tak zajdu si znovu vyvážit kola.103457 píše:nevím co myslíš 103..
-
Josh123456 - FK
Taky bych se přikláněl na klouby buď pravý nebo levý vnější.-mě to třeba dělala poloosa, ale nevim, jak je to možný, když jsem s tim nic nedělal a najednou klepání:-) - asi jsem měl únavu materiálu a nebo se pokroutila od rychlého driveru 
-
Bolthorn - FK
Třesení může způsobovat víc věci... Jestli máš elektrony tak se při sundání mohl ztratit středící kroužek... Nejjednodušší je to nechat převážit... Někdy to dělám i 2x za sezónu... Po převážení kol se může hledat závada jinde... Tohle je otázka pár minut a prd to stojí... Jinak kloub mám už taky načatej, do zatáčky mi to klepe, ale zatím žádný jiný problém, tak snad to ještě vydrží nějaký 5tis...
-
Collin - FK
evicka odkud jsi? mužem to vyvážit u mě. Jinak jak psal Bolthorn mohl se ztratit kroužek,závaží. A pokud je prohozené levé za pravé tak to nevadí!!
-
smazany clen - FK
Mě to nejspíš dělala guma protože zimní mi to nedělaly pak jsem dal letní a hrůza zajel jsem do pneuservisu a převážily to ok jedno závaží bylo upadené ale i tak to rumplovalo přitom vnější klouby jsou už měněné no tak jsem přehodil přední gumy za zadní a je to problému
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že kdyby to bylo nevyvážením. tak by to dělalo pořád a ne jen v tahu. 
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Jj. Za mých mladých let výrobci doporučovali pravidelné přehazování kol kvůli stejnoměrnému opotřebení pneu.Collin píše: A pokud je prohozené levé za pravé tak to nevadí!!
-
smazany clen - FK
jsem z Frydku Místku jestli ti to něco říká.Tak zatím jsem ještě nebyla v pneuservisu,ale jestli máš vlastní pneuservis tak tvou pomoc beru.Ja mam smůlu,když mi někdo začne do auta vrtat tak se mi něco zase pokazí,ale ten spodek jsem musela nechat nastrikat at mi to nerezaví jsem zvědavá s čím pujdu do servisu příště.JE to spořitelna ta felicie jsem zvědavá,kdy také feldu z r.95 budou chtít likvidovat jako autovrak.škodovky 120 už nemají šanci.Collin píše:evicka odkud jsi? mužem to vyvážit u mě. Jinak jak psal Bolthorn mohl se ztratit kroužek,závaží. A pokud je prohozené levé za pravé tak to nevadí!!
-
smazany clen - FK
Nejvíce to háže na rovné cestě v DEVADESÁTCE.MUŽE PRY TAM BYT I BUBLINA.ALE GUMY MÁM NOVÉ TAK O TO MOC POCHYBUJI.Zdenda19895 píše:Myslím, že kdyby to bylo nevyvážením. tak by to dělalo pořád a ne jen v tahu.
-
Bolthorn - FK
Jdi převážit kola a nech si zkontrolovat vůle na nápravě... Nic to není a nebolí to... Je to za kačku a téměř nic to nestojí...
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
A to by mě zajímalo, kde ta vesnice leží.evicka005 píše: jsem z Frydku Místku jestli ti to něco říká.
-
smazany clen - FK
TAK TO ZNÁM HORŠÍ ZAPADÁKOVY.Zdenda19895 píše: A to by mě zajímalo, kde ta vesnice leží.![]()
-
smazany clen - FK
A tu vuli na nápravě mi kontrolujou kde? také v pneuservisu nebo někde jinde a co geometrie?Bolthorn píše:Jdi převážit kola a nech si zkontrolovat vůle na nápravě... Nic to není a nebolí to... Je to za kačku a téměř nic to nestojí...
-
smazany clen - FK
Frydek-Místek zadřel se mi pístekevicka005 píše: TAK TO ZNÁM HORŠÍ ZAPADÁKOVY.
-
Bolthorn - FK
Běž do pneuservisu a řekni jim, že Ti vibrují kola a popiš kdy to dělá... Toť všeevicka005 píše: A tu vuli na nápravě mi kontrolujou kde? také v pneuservisu nebo někde jinde a co geometrie?
-
smazany clen - FK
jj ja tam zajedu,jen mam trochu strach že mě tam odřou,rádi si vymyšlejí,aby vydělali parchanti,musím vybrat solidní servis,mam s jedním špatné zkušenosti.jinak díky.Bolthorn píše: Běž do pneuservisu a řekni jim, že Ti vibrují kola a popiš kdy to dělá... Toť všeTady Ti už víc bohužel nepomůžeme...
-
Josh123456 - FK
pokud vim ze svý praxe, tak se kola nemusí na vnějším lemu vůbec odřít, pokud někdo umí na zouvačce a vyvažovačce
.. Solidní pneuservis by to měl zmáknout bez nějakýho poškození.
-
Bolthorn - FK
Jo to máš pravdu, že si vymýšlejí, taky jim nedůvěřuju... Ale většinou malé pneuservisy bývají poctivé.. Chápu Tvoje obavy, ale jestli chceš aby to zmizelo tak tam musíš...
-
Collin - FK
josh: Co má s vyvážením společného vyzouvačka? Při vyvážení si nějak vymýšlet nemužou!
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Docela dobré zkušenosti mám ze servisem Bártek a syn.evicka005 píše: jj ja tam zajedu,jen mam trochu strach že mě tam odřou,rádi si vymyšlejí,aby vydělali parchanti,musím vybrat solidní servis,mam s jedním špatné zkušenosti.jinak díky.
Naposledy upravil(a) Zdenda19895 dne pon 21. črc 2008 20:53:56, celkem upraveno 1 x.
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
To mě nenapadlo.Josh123456 píše:pokud vim ze svý praxe, tak se kola nemusí na vnějším lemu vůbec odřít, pokud někdo umí na zouvačce a vyvažovačce.. Solidní pneuservis by to měl zmáknout bez nějakýho poškození.
-
Bolthorn - FK
Při samotném vyvažování ne... Ale řeknou jí že má třeba špatné čepy, nebo že se musí vyměnit rameno, nebo že jí to vibruje kvůli poloose... Neboj když vidí ženskou tak to zkouší, protože ví že tomu nerozumí a můžou si namastit kapsu...Collin píše:Při vyvážení si nějak vymýšlet nemužou!
-
Bolthorn - FK
Zdenda19895 píše: To mě nenapadlo.Já myslel že evicce jde o odření o peníze
![]()
-
smazany clen - FK
Jo přesně jsem myslela,že mě odřou o peníze.Rádi si vymýšlejí aby vydělali zvlášt jak uvidí ženskou.Poznala jsem jeden pneuservis kde opravdu klamou lidi ,protože jsem si jednou unich nechala opravit píchle kolo a dali mi tam pry novou duši a ta vydržela 3 měsíce a byla jsem tam znovu on mě asi nepoznal a ptal se mě kde jsem tu duši kupovala.že pry byla špatná a když jsem jím řekla že to opravovali naposled oni tak se moc divili a už se raději semnou nebavili.Tak už jim nevěřím. 
-
smazany clen - FK
evicka005 píše:Jo přesně jsem myslela,že mě odřou o peníze.Rádi si vymýšlejí aby vydělali zvlášt jak uvidí ženskou.Poznala jsem jeden pneuservis kde opravdu klamou lidi ,protože jsem si jednou unich nechala opravit píchle kolo a dali mi tam pry novou duši a ta vydržela 3 měsíce a byla jsem tam znovu on mě asi nepoznal a ptal se mě kde jsem tu duši kupovala.že pry byla špatná a když jsem jím řekla že to opravovali naposled oni tak se moc divili a už se raději semnou nebavili.Tak už jim nevěřím.
Duši?? Ty máš ještě dušové pneu? Dneska je vše bezdušové.
-
smazany clen - FK
ja nemám duše ale byla jsem tam se synovým favoritem a on ma starší kola a tam pry mu nedržela na discích tak mu tam dal duše.No také mohl kecat at vydělá a pry mu tam dal nové.Matias píše:
Duši?? Ty máš ještě dušové pneu? Dneska je vše bezdušové.
-
smazany clen - FK
Jo tak to jo. Tak to pak už chápu. No tak mu tam strčil nějakou co vytáhl z něčeho starého. Proto jezdím jen za známým. Protože jak jsi psala, tak když tam nikoho neznáš tak Tě odrbou.
-
smazany clen - FK
ja na té svoji felicii mam bezdušovky.ale koupila jsem si starší disky v Ostravě na burze a vypadaly jak nové ale při vyvažování mi v pneuservisu říkali ,ale to už v jiném pneuservisu že ten jeden disk se špatně vyvažoval tak byl možná trochu křivý,tak jestli se to nahodou až ted neprojevilo.No každopádně tam zajedu a uvidíme.Matias píše:Jo tak to jo. Tak to pak už chápu. No tak mu tam strčil nějakou co vytáhl z něčeho starého. Proto jezdím jen za známým. Protože jak jsi psala, tak když tam nikoho neznáš tak Tě odrbou.
-
smazany clen - FK
Akorát je blbý když máš všechny 4 šišatý.Bolthorn píše:Většinou se horší disky dávají na zadek...
-
smazany clen - FK
tak ten disk mi dal určitě na zadek a tam to tak nepoznáš jestli vibruje to bych musela sedět v zadu a nikdo si nestěžoval že to háže.Tak mam obavy že to bude jiná závada.Tak pak se ozvu a napíšu co to bylo.Jen mě tam ještě dostat.Bolthorn píše:Většinou se horší disky dávají na zadek...
-
smazany clen - FK
Když jsem je kupovala byly jak nové ještě natřené černou barvou a stály všechny čtyři 1500 tak je to divné.Matias píše: Akorát je blbý když máš všechny 4 šišatý.No slyšel jsem o těch z druhovýroby že nejsou moc dobrý. Ale nevím co je na tom pravdy.
-
Bolthorn - FK
Ono když to kolo není zas až tak moc šišaté, tak to jde většinou dohnat více závažíma...
-
smazany clen - FK
ja se více bojím že to bude horší závada něco s poloosou atd je to přece jen starší auto tak to vyžaduje opravy,ale už jsem hodně do toho auta vrazila a pomalu mě to štve,ale co nadělam,když v dnešní době se bez auta člověk neobejde.ja tam dnes odpoledne raději zajedu at mam klid.Bolthorn píše:Ono když to kolo není zas až tak moc šišaté, tak to jde většinou dohnat více závažíma...
-
smazany clen - FK
Tak pak dej hlavně vědět čím to bylo. No když to nesleduješ průběžně a necháš to chvilku být, tak se Ti toho pak nahromadí víc najednou.evicka005 píše: ja se více bojím že to bude horší závada něco s poloosou atd je to přece jen starší auto tak to vyžaduje opravy,ale už jsem hodně do toho auta vrazila a pomalu mě to štve,ale co nadělam,když v dnešní době se bez auta člověk neobejde.ja tam dnes odpoledne raději zajedu at mam klid.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Mel jsem při vyměně plášťů taky jeden ráfek divnej a aby tam nemuseli dávat moc závaží tak mě doporučili novej ráfek a je klid. 
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
smazany clen - FK
No když je někdo šikovnej, tak ráfek i opraví. Jednou sjem v zimě ulítnul na sněhu se služebákem do obrubníku. A kámoš v pneuservisu mi říkal to můžeš zahodit. A přišel druhej kámoš a to byla pro něj výzva.emilio52 píše:Mel jsem při vyměně plášťů taky jeden ráfek divnej a aby tam nemuseli dávat moc závaží tak mě doporučili novej ráfek a je klid.
-
smazany clen - FK
Maš pravdu právě zavidim těm kdo tomu rozumí a třeba i po zvuku motoru zjistí co je třeba vyměnit atd a pak tě to nepřekvapí někde na cestě a jen spoléhat kdo tě odtahne pak už je pozdě.Matias píše: Tak pak dej hlavně vědět čím to bylo. No když to nesleduješ průběžně a necháš to chvilku být, tak se Ti toho pak nahromadí víc najednou.
-
Collin - FK
Tak u nás v servisu takové věci neděláme, tady jsme poctivý. Teda alespon já!
evicka: Jak si mužou vymyslet cenu? Nemají tam napsaný ceník??
evicka: Jak si mužou vymyslet cenu? Nemají tam napsaný ceník??
-
smazany clen - FK
Tak jsem byla v tom pneuservisu a tam přišli na to,že se mi ten volant třepe v té 90km za h proto,že mi na levé strane přibržduje kolo,když mi sundal to kolo a vyvážil mi ho,tak si všiml ten pan v servisu že je kotouč uplně horky že se nedalo ani na něho šáhnout a byl modrý ze zahřáti a ta druhá strana byla studená.Taj´k i přibržduje llevé kolo,pry to bude zadřený pístek a vyžaduje to naročnou opravu kterou hodně zaplatím něco do tisíci korun i více.Ale měla bych prý si to nechat co nejdříve opravit jinak si zničím celý kotouč.
-
smazany clen - FK
evicka005 píše:Tak jsem byla v tom pneuservisu a tam přišli na to,že se mi ten volant třepe v té 90km za h proto,že mi na levé strane přibržduje kolo,když mi sundal to kolo a vyvážil mi ho,tak si všiml ten pan v servisu že je kotouč uplně horky že se nedalo ani na něho šáhnout a byl modrý ze zahřáti a ta druhá strana byla studená.Taj´k i přibržduje llevé kolo,pry to bude zadřený pístek a vyžaduje to naročnou opravu kterou hodně zaplatím něco do tisíci korun i více.Ale měla bych prý si to nechat co nejdříve opravit jinak si zničím celý kotouč.
Stačí repase brzdiče. Sada na opravu stojí myslím okolo 150,-Kč a plus práce. Nevím kolik. Počítám 150 - 250. Ale třeba se pletu a budou chtít víc. A spojil bych to s výměnou brzdovky.