pískající servo-problem

ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Re: servo-problem

Příspěvek od ka-spel »

Vyřešil jsem to jednoduše a rychle výměnou o-kroužku. Jelikož je to rozebíratelné a drží to jen na o-kroužku, tak to určitě má nějaký význam. Proto jsem to nelepil ani nevařil na pevno. Podle mě jde tlak do toho nátrubku směrem k čerpadlu, takže ten o-kroužek má má spíš funkci těsnit než držet.

Původně jsem myslel, že ten nátrubek drží ten červík dole na čerpadle, konec toho nátrubku je cca 1 cm od toho červíku, takže význam toho červíku mě není jasný.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Radek1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek1 »

ka-spel píše:Vyřešil jsem to jednoduše a rychle výměnou o-kroužku. Jelikož je to rozebíratelné a drží to jen na o-kroužku, tak to určitě má nějaký význam. Proto jsem to nelepil ani nevařil na pevno. Podle mě jde tlak do toho nátrubku směrem k čerpadlu, takže ten o-kroužek má má spíš funkci těsnit než držet.

Původně jsem myslel, že ten nátrubek drží ten červík dole na čerpadle, konec toho nátrubku je cca 1 cm od toho červíku, takže význam toho červíku mě není jasný.

Na tom nátrubku je podtlak-je to přívod z expanzky a když je v háji ten O koroužek tak to začne přisávat vzduch a olej začne pěnit. Za běhu to většinou neteče,ale jakmile se motor zastaví tak to začne prosakovat,když je ten kroužek špatnej.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jestli s tím budu něco dělat, tak taky napřed zkusím jenom ten Okroužek. Lepení bude až poslední štace.
Zatím to ale sotva že vlhne, tak na to bodám.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Radek1 píše:Na tom nátrubku je podtlak-je to přívod z expanzky a když je v háji ten O koroužek tak to začne přisávat vzduch a olej začne pěnit. Za běhu to většinou neteče,ale jakmile se motor zastaví tak to začne prosakovat,když je ten kroužek špatnej.
Tak to je ono. Než mě to komplet vyteklo, tak to v expanzce bublalo a pěnilo (já myslel, že to vře) jak ve varné konvici a okolo to bylo celé postříkané od oleje.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Atnarfus píše:Jestli s tím budu něco dělat, tak taky napřed zkusím jenom ten Okroužek. Lepení bude až poslední štace.
Zatím to ale sotva že vlhne, tak na to bodám.
Tak já na tom byl hůř. Ten nátrubek byl trochu vysuntý a šikmo dolů a vyloženě z toho kapal olej.
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Tak jsem si dnes nastavoval po nějaké době zase výšku světel a jak jsem v garáži pohnul autem, abych to mohl naměřit, tak čučím že je tam pár kapek něčeho. Takže jsem hned sundal kryt a ejhle, servo, který bylo vždycky nádherně čistý je teď mastný. Sice to nějak neteče a nekape, ale to je možná jen otázka času. Ten nátrubek byl tak milimetr povysunutý ven, takže jsem ho zase zatlačil zpátky, ale šlo by s ním klidně hýbat. Takže asi také otázka toho O-kroužku. Tedy jaký tam patří, ať to mám připravené na výměnu kdyžtak a jaký je tedy přesný postup? Normálně se to vyrve ven, nasadí kroužek a natlačí zpět? To mi nepřipadá jako moc pevné řešení. Sice mi ani v expanzce neubyl olej (nebo spíš to málo co zasralo čerpadlo nejde poznat), ale nerad bych aby mě to pak někde vypeklo a tak bych tomu raději předešel. Přinejhorším přijde na řadu to lepení jak tu bylo zmiňováno, ale jestli by to bylo jen o výměně kroužku, tak je to lepší.
Zbysek - FK

Tady ještě fotky té fajfky. Jde i vidět jak to celý servo tak trochu oslizlo tím olejem jak se po něm vzlínal. Dřív bylo úplně čistý, tohle už je částečně očištěný stav.
Obrázek

A tady jsem do toho dočmárnul že byla ta trubka vysunutá tak o milimetr směrem ven. Zatlačil jsem ji tam tedy zpět, ale že by to byla nějaká extra pevnost se teda říct nedá

Obrázek
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Původně jsem to chtěl lepit, ale ten o-kroužek tam je z výroby a asi to tam má není jen tak. Myslím, že tím nátrubek to saje, takže tlakem to ven nevyletí.
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Zbysek - FK

Ještě jsem se k tomu "problému" nedostal, ale raději bych to někdy udělal, aby se to fakt někdy nějak neotevřelo, nebo nevysunulo a nevytekl mi olej ze serva. Zatím je to dobrý, ale na pevno to ta není. Jak je tam tedy ten nátrubek přidělán? Stačí ho jen rukou vytáhnout ven, nasunout na něj novou gumičku, pokud bude v pořádku ta trubka samotná a zase nasadit zpět? Nebo to tam drží nějak tak, že by se to muselo nějak lisovat či tak něco? Pokud by to bylo nějaký složitý, je asi snadnější to nějak zalepit a kašlat na to. Ovšem pokud by se to dalo jednoduše opravit výměnou toho kroužku, tak bych přitom asi rovnou vypustil náplň a dal tam novou. Teď tam mám červenou, což tam asi být nemá, ale je to tam prostě už od začátku. Protože ale nevím co je to zač, tak bych musel nějak propláchnout celý systém serva (což nevidím moc reálně) a dát tam tu správnou. No a nebo do toho právě nehrabat když to je v pořádku a jen to nějak zatěsnit, aby to někdy nedělalo bordel.
Zbysek - FK

Tak co chlapi? jak to tedy s tou opravou je?
MOD - FK

Příspěvek od MOD - FK »

Ja to cely servo vyndal s auta a porfektne odmastil vymenil ten O krouzek a celej ten nahubek zalepil metalepoxem a je to svatý ..
Zbysek píše:Tak co chlapi? jak to tedy s tou opravou je?
Zbysek - FK

No sundávat ho právě ani omylem nechci. Pokud možno vše udělat pouze na autě a nehrabat se do něčeho co funguje. Tedy jde mi o to, jestli je reálné to vysadit, dát nový kroužek a nasadit zpět bez nějakého násilí. Pokud ne, tak přijde ke slovu nějaké lepidlo.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Zbysek píše:No sundávat ho právě ani omylem nechci. Pokud možno vše udělat pouze na autě a nehrabat se do něčeho co funguje. Tedy jde mi o to, jestli je reálné to vysadit, dát nový kroužek a nasadit zpět bez nějakého násilí. Pokud ne, tak přijde ke slovu nějaké lepidlo.
Úplně v pohodě. Vytáhnout ten šteft, dát nový kroužek a zasunout zpátky.
MOD - FK

Příspěvek od MOD - FK »

Nevim jak u koho ale u me to bez vyndani serva z auta neslo, puvodne jsem to proste jen odmastil a omatlal lepidlem cely z venku .. ale stejne to podtejaklo , taktze sem to cely rozdela , vyndal z auta vyndal tu fajfku a vymenil Okroužek a zalepil spoj. A od tay doby je to svatý :-))
MOD
Zbysek píše:No sundávat ho právě ani omylem nechci. Pokud možno vše udělat pouze na autě a nehrabat se do něčeho co funguje. Tedy jde mi o to, jestli je reálné to vysadit, dát nový kroužek a nasadit zpět bez nějakého násilí. Pokud ne, tak přijde ke slovu nějaké lepidlo.
Zbysek - FK

Tak já pořád nevím co s tím. Mám totiž jeden zásadní problém. V servu je použita ČERVENÁ kapalina, která tam tedy vlastně nemá co dělat a hlavně nevím čím bych to dolil, když bych tu trubičku vydělal a ono to vyteklo. Takže asi jedině to odchytit a pak zase nalít zpět. Sice bych tedy klidně rád vyměnil tu kapalinu, protože kdo ví od kdy tam je, ale nehorzí abych nějak vyčistil celý systém bez kompletní demontáže z auta. Tedy nemohu tam stejně nalít zelenou co tam patří. Takže kdo ví co tam vlastně dolít? No a pak už by tedy snad nemusel být nějaký problém. Pokud je to tak jednoduché jak píše ka-spel že se jen ta trubička vytáhne, nasadí nová gumička a dá zpět, tak by to bylo jednoduché a rychlé.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Tak jsem koukal do chytrý knížky je tu jen
hydraulický olej G 002 000
do nádržky se nesmí lít olej pro automatické převodovky (ATF)
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Zbysek - FK

G002 000 je právě zelený (skoro žlutý spíš). Ten tam má správně být. Dost lidí tammá i červený, což je něco jiného a když se spolu tyhle dva smíchají, dělají krásné žmolky. Takže právě proto musím sehnat zase něco červenýho pokud to budu muset vypouštět :(
MOD - FK

Příspěvek od MOD - FK »

nemam tu zkusenost , vypustil sem cvervenej nechal to odkapatvymenl servo a malil tenhle zelenozlutej a vse v naprostem poradku ...
MOD
Zbysek píše:G002 000 je právě zelený (skoro žlutý spíš). Ten tam má správně být. Dost lidí tammá i červený, což je něco jiného a když se spolu tyhle dva smíchají, dělají krásné žmolky. Takže právě proto musím sehnat zase něco červenýho pokud to budu muset vypouštět :(
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Zbysek píše:Tak já pořád nevím co s tím. Mám totiž jeden zásadní problém. V servu je použita ČERVENÁ kapalina, která tam tedy vlastně nemá co dělat a hlavně nevím čím bych to dolil, když bych tu trubičku vydělal a ono to vyteklo. Takže asi jedině to odchytit a pak zase nalít zpět. Sice bych tedy klidně rád vyměnil tu kapalinu, protože kdo ví od kdy tam je, ale nehorzí abych nějak vyčistil celý systém bez kompletní demontáže z auta. Tedy nemohu tam stejně nalít zelenou co tam patří. Takže kdo ví co tam vlastně dolít? No a pak už by tedy snad nemusel být nějaký problém. Pokud je to tak jednoduché jak píše ka-spel že se jen ta trubička vytáhne, nasadí nová gumička a dá zpět, tak by to bylo jednoduché a rychlé.
Co jsem zjistil tak červený = mienrál (funguje to s ním ale výrobce ho nedoporučuje) a zelenožlutý = syntetika (origo).Tzn pokud tam máš červený tak si kup jakýkoliv červený olej do serv a nalij ho tam.S tím už nemůžeš nic pokazit.Pořád menší zlo než lít syntetiku do červenýho minerálu.
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Chci se zeptat, mohu nalít do cordoby servo olej, co leju do feli (Škoda G 004 000 (náhrada G 002 000))?
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

p@vel: ano mozes, ten servo olej je urceny pre VWGroup ;)...

...a co tak repas serva? mam najazdene 245 000km a za posledny rok sa zvysila hlucnost serva(olej origo od leta), terajsia zima tomu napomohla :(
...je tam moznost vymeny nejakych lozisk, gumiciek a pod.??? :roll:
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Floppy - FK

Příspěvek od Floppy - FK »

Zdary lidi. Mam takovej problém, servo od někud teče, to už mi teče dobře rok, ale hlavně když stojim na místě tam to je snad horší než u 1.3 bez posilovače. Zkoušel sem se projet s tety 1.3 se servem a tam to všechno krásně maká. A známej mi řikal že v servu budou omletý nějaký lopatky bo co... tak se chci zeptat jestli existuje nějaká sada nebo kde to sehnat, komplet ho přetěsnit a vyměnit to kolo s lopatkama. Díkec
kok3s - FK

Příspěvek od kok3s - FK »

mám podobný problém, mám felicii 1.6 GLX s klimou r.v. 98 a zdá se mi, že posilovač vůbec nefunguje, nemám to s čím teda srovnávat, ale někdy se mi stane,že při běžné jízdě najednou jakoby posilovač začne fungovat na chviličku a volant jde krásně lehce, dá se říct jedním prstem ovládat. Jinak jde poměrně ztuha, servo kapalina je červená a je jí v nádobce dostatek a neztrácí se. Kde je problém? Díky
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Pokiaľ stojíš a motor beží, tak by sa malo dať dvoma prstamy točiť volantom ( ak sa zaprieš o priečku a ak nemáš prsty ako sekretárka :D ). Ak to tak +- nie je, tak je niečo zlé.
kok3s - FK

Příspěvek od kok3s - FK »

takže je něco zlé, ale vubec netušim co :) buď je tam někde vzduch nebo špatny čerpadlo?
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

chlapi nevíte kde sehnat ten blbej O-kroužek na nátrubek čerpadla? nikdo nikde nemá a neví :-(
dík
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Floppy - FK

Příspěvek od Floppy - FK »

tak sem byl dneska pod autem a zjišťoval odkud mi teče čerpadlo, a nejspíš to vypadá že okolo řemenice. Nevíte někdo jestli sou na to náhradní díly, a jak ho rozebrat, a jestli je vůbec oprava možná? Díky moc za každou radu
slegrusik - FK

Příspěvek od slegrusik - FK »

Taky potřebuji dolít olej do serva. Chci se zeptat. Brácha mi přinesl olej co se lije do serva u Mercedesu. Tuším, že to je nějakej žlutej. Když to tady pročítám tak se ptám jestli to můžu přilít do původního oleje?
Díky
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No a jakou barvu tam máš teď?Obecně platí že stejný barvy se míchat můžou....tedy červená do červený (minerální) a žlutá do žlutý (syntetický).
slegrusik - FK

Příspěvek od slegrusik - FK »

Aha, tak to nevím. Podívám se a když budou stejné tak to naliju.
Díky ;)
odro

Příspěvek od odro »

zdravim,
ja mam trochu iny problem so servom. pri vytoceni to vydava nejaky divny zvuk a vrchom z nadrzky tecie von olej. Je tam taka malinka dierka vo vrchnaku cez ktoru to tecie.
cim to je?

vdaka
biker610i - FK

Příspěvek od biker610i - FK »

ja by som sa chcel len toto spytat, ak sa nemylim tak cerveny olej by mal byt hustejsi oproti tomu zelenemu kedze je mineralny ? a stale som sa nedozvedel ze preco tam vyrobca nedoporucuje ten cerveny? co hrozi? vopred vdaka za info
biker610i - FK

mal som tam cerveny olej ATF do at. prevdoviek ALE ma tam ist zeleny tak som vypustil ten cerveny( opdpojil hadicu co je pri serve a nechal odkvapkat) ,z nadobky co sa dalo som vybral pomocou injekcnej striekacky este trochu cerveneho a potom som nalial zeleny taky aky tam ma byt moze byt z toho pruser?
biker610i - FK

a nalial som tam tento servo olej : je ZELENY a dokonca MINERALNY a nie synteticky!!!
http://www.nahradni-dily-skoda.com/zboz ... 62/146915/
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Neřešil bych minerální/syntetický ale specifikaci kterou doporučuje výrobce.Kupoval jsem origo zelenožlutý a stál kolem 300kč/litr.
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: servo-problem - píská

Příspěvek od 103457 »

Píská mi servo, kde by mohl být problém?
Začalo to ráno po nastartování, pískat servo na volnoběžné otáčky, nad 1000 otáček OK, po ujetí asi 3km OK i na volnoběžné otáčky. Koupil jsem jiné servo od kámoše, ale problém nevyřešen, je to stále stejné. Při výměně serva jsem vypustil hroznej černej bordel. Nalil jsem tam novej červenej olej, po týdnu projetí vypustil a zase nalil novej červenej olej. Mám zkusit opět vypustit a nalejt zelenej?
A dělá to opravdu servo, kladka je nová a altík OK. Někdy to pískne i na teplém motoru, když podržím volant na dorazu.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Lidi nikdo jste se nesetkal s pískajícím servem?
Raceman

Re: pískající servo-problem

Příspěvek od Raceman »

dej jiný řemen, dobře ho napni a bude po pískání ;)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Mám nový řemen, novou kladku, vyměněné servo (použité před tím OK) a píská stejně.
Právě jedině mi napadl ten olej zkusit dát zelenej. Aktuálně je tam červenej.
Mafino - FK

Příspěvek od Mafino - FK »

Cau prosim Vas chlapi, kdyz mrzne tak po nastartovani mi strika z nadobky od serva olej nekdo mi rikal ze tam je v oleji trochu vody a zmrzne potreboval bych ho vypustit a nalit novy. Chci vedet kde je vypousteci kohout, dekuji, pry je na naprave ale nic nemuzu najit.
Mafino - FK

Re: servo-problem - píská

Příspěvek od Mafino - FK »

103457 píše:Píská mi servo, kde by mohl být problém?
Začalo to ráno po nastartování, pískat servo na volnoběžné otáčky, nad 1000 otáček OK, po ujetí asi 3km OK i na volnoběžné otáčky. Koupil jsem jiné servo od kámoše, ale problém nevyřešen, je to stále stejné. Při výměně serva jsem vypustil hroznej černej bordel. Nalil jsem tam novej červenej olej, po týdnu projetí vypustil a zase nalil novej červenej olej. Mám zkusit opět vypustit a nalejt zelenej?
A dělá to opravdu servo, kladka je nová a altík OK. Někdy to pískne i na teplém motoru, když podržím volant na dorazu.

To Ti dela remenice :-) ja to mel taky :-)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Už nepíská, vyměnil jsem auto a je klid. :lol:
Odpovědět