"tuning" zámek kapoty

karoserie, narazniky, skla atd.
Hanz - FK

"tuning" zámek kapoty

Příspěvek od Hanz - FK »

Zdravim, prosím vás o foto jak se na feldu přidělává tento zámek: http://speedpro.cz/predni-uchyty-kapoty-p-182.html
smazany clen - FK

Re: "tuning" zámek kapoty

Příspěvek od smazany clen - FK »

foto zde ale zatím to nemám na autě... Obrázek
jinak postup je vcelku jednduchej... naštěstí má felina už z výroby otvory na chladičový stěně už připravený takže zašroubuješ napřed tam...pak označíš na kapotě díry a provrtáš a následně připevníš ten druhej protikus...poté odmontovat zamykání z kapoty a bud na tohle dát zámek a nebo ze zámku odvrtat pouze tu jistící"packu" kterou pak musíš zmáčknout aby se ti kapota otevřela... a nebo to tam můžeš nechat celý pokud nemáš zamračenou kapotu ;) tot vše :)
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

Díky, to kam s tim na kapotu jsem věděl, ale netušil sem jak s tim druhym kusem. díky ;) kapotu zamračenou mam. ale to mi nebrání v otevírání standartním způsobem. Tohle se mi ale líbí :)
smazany clen - FK

jasný rádo se stalo... no já právě přemýšlím o tom že bych tam nechal pouze ten vlastní zámek a tu pojitku kterou pak musíš ručně otevřít bych odvrtal...protoze tam jsou kvuli tomu tyhle rychoupínáky.. ještě uvidim během 14 dnů na to mrknu a snad to nějak pořeším...
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

GoodDj píše:jasný rádo se stalo... no já právě přemýšlím o tom že bych tam nechal pouze ten vlastní zámek a tu pojitku kterou pak musíš ručně otevřít bych odvrtal...protoze tam jsou kvuli tomu tyhle rychoupínáky.. ještě uvidim během 14 dnů na to mrknu a snad to nějak pořeším...
asi tak bych to taky viděl... když už tam budou ty rychloupínáky...
smazany clen - FK

no otazkou ale je, jestli pujde kapota "odemknout" kdyz budou zandany upinaky..podle me ne budou se muset odepnout a az potom odemknout od ridice...ale kdyz tam nebude ta pojistka tak nevim jestli ji ta pruzina zbytecne moc "nevyhodi" nahoru..aby se pak zpetne nedeformovali treba diry na ty upinkay nebo podobny kdyz by padla z vetsi vysky:(
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

GoodDj píše:no otazkou ale je, jestli pujde kapota "odemknout" kdyz budou zandany upinaky..podle me ne budou se muset odepnout a az potom odemknout od ridice...ale kdyz tam nebude ta pojistka tak nevim jestli ji ta pruzina zbytecne moc "nevyhodi" nahoru..aby se pak zpetne nedeformovali treba diry na ty upinkay nebo podobny kdyz by padla z vetsi vysky:(
chce to vyzkoušet jesli nebude moc skákat no :D
smazany clen - FK

jojo ... jenze...uz to vidim se stim budu sr*t odvrtávat to a pak to bude moc skákat a znova to budu dekovat zpátky :-D
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

a nejde ten "háček" jenom sundat?
smazany clen - FK

je tam nejt:( už jsem to "studoval"
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

nejt odvrtej a pak tam plácni jen sroub se dvouma matkama.
smazany clen - FK

jj nebo jsem premyslel jen sroub a jednu matku ...a pak flexou riznout a rozklepnout konec sroubu ... mozna ty dve matky ale budou snazší
DJ.Mara
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ.Mara »

Pokud to bude moc odskakovat tak by se to dalo vyřešit plynovejma vzpěrama ;)
Octavia I combi 1.9 TDi zatím 66Kw ;-)
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

DJ.Mára píše:Pokud to bude moc odskakovat tak by se to dalo vyřešit plynovejma vzpěrama ;)
by bylo luxusní, otevřel by si z kabiny, kapota by vyskočila a hned se otevřela :D
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

OT: :oops:
Tyto "zámky" mě snad někde zbyly. Kdyby měl o ně někdo zájem tak je prodám za 200kč.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

Dedla píše:OT: :oops:
Tyto "zámky" mě snad někde zbyly. Kdyby měl o ně někdo zájem tak je prodám za 200kč.
nejsi z prahy?
smazany clen - FK

DJ.Mára píše:Pokud to bude moc odskakovat tak by se to dalo vyřešit plynovejma vzpěrama ;)
to je fakt:) dobrej nápad ;) popřemýšlím o tom .... jinak bylo by to fakt luxusní jak píše HANZ, otevřít od řidiče a kapota se sama zvedá až nahoru :) ale bojim se ze bude zapotrebi vice sily nez "jen" odskok pruziny k tomu, aby ty pisty uzvedli kapotu a vyjeli nahoru
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

GoodDj píše: to je fakt:) dobrej nápad ;) popřemýšlím o tom .... jinak bylo by to fakt luxusní jak píše HANZ, otevřít od řidiče a kapota se sama zvedá až nahoru :) ale bojim se ze bude zapotrebi vice sily nez "jen" odskok pruziny k tomu, aby ty pisty uzvedli kapotu a vyjeli nahoru
co silnější pružina? nebo pyrotechnika :D ale to by bylo spíš na předáděčku :D
smazany clen - FK

Hanz píše: co silnější pružina? nebo pyrotechnika :D ale to by bylo spíš na předáděčku :D
no leda ta pruzina anebo vymyslet jeste neco jinyho (zatim netusim co)
co se tyce pyrotechniky...to by bylo fakt jenom na predvadecky...tolik penez nemam abych po kazdym otevreni habny daval novy "rakety" :-D nebo dosypaval prach:-D
smazany clen - FK

už to vidim jako ve filmu... "odkurtuješ" haubnu, sendeš si za volant zmáčkneš spešl tlačítko...najednou rána, dým a haubna se začne pomalu zvedat...k tomu by ještě mohla hrát nějaká hudba a bylo by to jak vystřižený z americkýho filmu :D :D :D :D
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

Asi tak :D napadla mě ještě hydraulika :) ale to už by byla fakt jen paráda... :)
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

GoodDj píše:už to vidim jako ve filmu... "odkurtuješ" haubnu, sendeš si za volant zmáčkneš spešl tlačítko...najednou rána, dým a haubna se začne pomalu zvedat...k tomu by ještě mohla hrát nějaká hudba a bylo by to jak vystřižený z americkýho filmu :D :D :D :D
:lol: :lol: :twisted:
smazany clen - FK

jj a nebo udělat nějakým způsobem něco jako POJEZD na obou stranach pri blatnikach eletricky moturky, ktery by po kolejnici jeli bud nahoru ke sklu nebo dolu ke svetlum a tim zvedaly kapotu...ale to uz je nejspis moc preautomatizovany takze radsi zustanu u vzper a uvidim bud se bude otevirat sama nebo bude alespon sama drzet (bez podepreni tou tyčí) :-D
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

GoodDj píše:jj a nebo udělat nějakým způsobem něco jako POJEZD na obou stranach pri blatnikach eletricky moturky, ktery by po kolejnici jeli bud nahoru ke sklu nebo dolu ke svetlum a tim zvedaly kapotu...ale to uz je nejspis moc preautomatizovany takze radsi zustanu u vzper a uvidim bud se bude otevirat sama nebo bude alespon sama drzet (bez podepreni tou tyčí) :-D
jj mám tu jednu plynovou vzpěru tak taky asi něco zkusím :)
smazany clen - FK

no ja asi vemu dve z Fava.. jsou trosku utahany tak se budou muset stejne koupit novy tak s temahle udelam pokus:) kdyztak pak koupim novy kdyby byly slaby...
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

GoodDj píše:no ja asi vemu dve z Fava.. jsou trosku utahany tak se budou muset stejne koupit novy tak s temahle udelam pokus:) kdyztak pak koupim novy kdyby byly slaby...
já se bojim aby mi tu kapotu nějak nedeformovali :X
smazany clen - FK

no jasný ..právě chce to přesně měřit aby se pak nekřížily :( proto tam dávam z fáva (jsou slabší) tak by nemuseli mít takový negativní účinky na kapotu... snad...
MagicanBlack - FK

Příspěvek od MagicanBlack - FK »

tohel sme delaly u kamose na favoritu.. vymyslel to perfektne.. ty plynovy vzpery to otevřou v pohode.. ale nepudje to do maximalni výšky no..
Odpovědět