po výměně destiček se hřeje LP kolo
-
acdc
po výměně destiček se hřeje LP kolo
Ahoj,dneska jsem se teprve zaregistroval a hned mám problém.Vyměnil jsem přední desky a mam na nich najeto cca 500km a pořád se to hřeje a když sundám kolo tak kotoučem se dá točit ale trochu to brzdí.Prosím pomoooc!!
-
smazany clen - FK
Re: po výměně destiček se hřeje LP kolo
Promazal jsi čepy co drří brzdič? Hýbe se Ti to lehce, nebo to drhne? nemáš je ohnuté? Nemáž zadřený pístek?
-
smazany clen - FK
JO grafitovou mastí,pístek šel zatlačit podle mě normálně.....ale při výměně byly na LP kole o dost sjetější hlavně ta vnější.Dá se nějak jinak poznat- třeba vizuálně přidřenej pístek?Díky.Ten první dotaz jsem byl já ale zapomněl jsem se přihl.
-
smazany clen - FK
Máš dobře odzvdušněno? Jinak to taky může dělat asi ložisko. Ale to mě jen napdalo. Když vyndáš destičky, tak jde otáčet normálně? A zkoušíš točit s kolem, nebo ho při tom sundaváš?
-
borlan - FK
Ještě přídavek k tomu co psal Matias - desky šly do brzdiče vložit volně? Někdy je potřeba zámky desek zapilovat, aby šly desky v brzdiči volně. Pokud se šprajcují a drhnou, mohou po odbzdění zůstávat viset a stále přibrzďovat, neodskočí dostatečně...
-
smazany clen - FK
Neodvzdušnoval jsem-myslel jsem že kdyz nerozebírám trubičky tak nemusím.Kolo sundavám,kotouč se točí norm. po sundání destiček.Asi to vypadá na ten pístek ale chtěl bych se ještě nějak ujistit a poprosit o radu jak to příp.odstranit.Matias píše:Máš dobře odzvdušněno? Jinak to taky může dělat asi ložisko. Ale to mě jen napdalo. Když vyndáš destičky, tak jde otáčet normálně? A zkoušíš točit s kolem, nebo ho při tom sundaváš?
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 10. zář 2008 9:08:29, celkem upraveno 1 x.
-
smazany clen - FK
Díky za odp.Desky tam šly celkem v pohodě.Už jsem vyhodil krabku tak nevím co to bylo zač.Cena 400,-kčborlan píše:Ještě přídavek k tomu co psal Matias - desky šly do brzdiče vložit volně? Někdy je potřeba zámky desek zapilovat, aby šly desky v brzdiči volně. Pokud se šprajcují a drhnou, mohou po odbzdění zůstávat viset a stále přibrzďovat, neodskočí dostatečně...
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Kotouče jsi nechal staré?
Změř jejich tloušťku u okraje a u prostředka. Celkem běžně se to sjede tak, že u okraje jsou slabší než u prostředka. Když dáš nové destičky, tak se celý třmen kříží a kříží se i píst.
Zkontroluj jestli ti naprosto volně chodí třmen na čepech. Musí na tom s malou vůlí kloktat.
Pak už jenom výměna gumiček. Právě gumička co těsní píst zajišťuje i jeho vracení se. Jestli se píst vrací poznáš i pohledem. Pomocník ti šlápne trochu na brzdu a pustí. Píst vyleze a pak se tak o půl milimetru vrátí.
Změř jejich tloušťku u okraje a u prostředka. Celkem běžně se to sjede tak, že u okraje jsou slabší než u prostředka. Když dáš nové destičky, tak se celý třmen kříží a kříží se i píst.
Zkontroluj jestli ti naprosto volně chodí třmen na čepech. Musí na tom s malou vůlí kloktat.
Pak už jenom výměna gumiček. Právě gumička co těsní píst zajišťuje i jeho vracení se. Jestli se píst vrací poznáš i pohledem. Pomocník ti šlápne trochu na brzdu a pustí. Píst vyleze a pak se tak o půl milimetru vrátí.
-
smazany clen - FK
Díky za perfektní vysvětlení.Kotouče jsem nechal staré ale ještě jsou dobré.Tloušťku na různých místech jsem neměřil-to mě nenapadlo.Čas budu mít až v pondělí tak to vyzkouším a poreferuju jak to dopadlo.Atnarfus píše:Kotouče jsi nechal staré?
-
smazany clen - FK
Tak už je hotovo!Byl to nakonec jeden z čepů - byl ohnutý.Trochu byl problém s novým,koupil jsem originál a byl trchu silnější.Nakonec to vyřešil neorig díl protože orig je prej jen jedna tloušťka.Akorát jsem to chtěl odvzdušnit - aby byla naprostá jistota a ožvejkal jsem odvzdušnovák i prstýnkáčem.Takže celá námaha přišla vniveč a autíčko bude muset do servisu za penízky.Mám strach že sikovkama ho utrhnu a bude po pr..li!
Očko klíč žvejká jako nic. Odvzdušňovací šrouby povolovat jedině gola hlavicí, ale musí mít uvnitř šestihran, ne dvanáctihran.
Možná s ní zvládneš i ten ožvejkaný šroub.
Možná s ní zvládneš i ten ožvejkaný šroub.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
A když je to zarezlé/moc dorvané tak jedině osvědčený autogen. Osmažit do červena a pak kombinačkama povolit.
To ti garážník musí udělat za stovku do kapsy.
Když jsou ventilky v dobrém stavu = neožvejkané, tak se to dá povolit kde čím. Ono nemá smysl je dorvavat. Stačí rozumě přitáhnout. Navíc když se odvzdušňuje každý rok, tak to nemá šanci zareznout.
To ti garážník musí udělat za stovku do kapsy.
Když jsou ventilky v dobrém stavu = neožvejkané, tak se to dá povolit kde čím. Ono nemá smysl je dorvavat. Stačí rozumě přitáhnout. Navíc když se odvzdušňuje každý rok, tak to nemá šanci zareznout.