Dneska se mi během jízdy ozvala ráda zezadu. Pak jsem si všimnul, že LZ kolo je asi o 5cm níže. Rupnul tlumič, pružina je úplně dole jakoby opřená o nápravu. Je to jasný servis, jen se chci zeptat, jestli s tím vůbec ještě do toho servisu dojedu -- cca 15km.
Díky.
Zadní tlumiče 1,6
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zadní tlumiče 1,6
mě se to stalo na combiku... Mě urezla jen ta miska co drží dole pružinu... vytáhli sme tlumič ven.. miska se dá koupi navařily vyměnili dorazi a jelo se dál... ujel jsem s tím cca 20 km.. ale fakt krokem a bacha na díry.. nezapomen že ti kolo sedí na dorazu....
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Kup nový tlumiče, dolní dva šrouby upevňující tlumič, horní misky a gumový uložení. Vyměníš to i sám doma, není to zase tak hrozné.
-
Návštěvník
Presne todle se da udelat klidne na poli proste ti ulitla spodni maska a pruzina sjela. Vymen vzadu je pohoda lahoda ani stahovak na pruziny neni treba. jedna matka nahore v kufru a jeden sroub dole na naprave.
-
smazany clen - FK
Díky za rady. Je to fakt urezlá miska, ta pružina sedí na nápravě. Jinak mám 1,6 Combi.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak kup tlumiče na kombajna a vyměň je, hlavně vyměň oba, protože to na druhý straně padne taky
a pokud už jsou zrezlý tlumiče, tak horní misky a gumové uložení budou taky KO, kup i to.
-
Jurka - FK
Ahojte...mám dotaz.... mám v háji levej zadní tlumič na kombíku 1.6ce a zmrvil mi pneu a auto se pěkně houpe na ten levej zadej... tlumič je jistej, ale taky se mi zdá že ten zadek ta levá strana je o něco níž než prává není to tak zřetelné, ale ten 1cm by to mohl být když si člověk šáhne mezi kolo a lem... ikdyž stojí auto na parkoviští rovným, tak je poznat , že je to na té straně níž...otázka je ta mohl by by to mít na svědomí také ten tlumič nebo pružina či něco gumového? Kolik myslíte, že mě může stát výměna těch tlumičů a co ktomu všechno potřebuji? Respektive co je tam za díly? Udělal bych to i sám, ale nemám moc čas a je kosa venku... Díky za pomoc
-
Návštěvník
Zadni tlumice jsou prkotina jeden sroub dole a jedna matka nahore a je to venku pak si to vklidu nekde v teple slozis neni treba ani stahovaky na pruziny a pak to tam zas jen vrznes zpet - tipuju ze horni miska bude ko. A samozdrejmne menit oba zadni tlumice !!!
To, že je auto na jedné straně níž, má na svědomí asi právě tlumič. Zřejmě prorezavěla spodní miska pod pružinou, sjela po tělese tlumiče níž a drhne o pneumatiku.
K výměně potřebuješ tlumiče s novými dolními miskami, pak je dobré vyměnit i horní misky pružiny a gumové vložky - na každém tlumiči jsou dvě, střední a horní, a dát nové šrouby do spodních ok tlumičů, M10x1,25x70, vč.matic.
K výměně potřebuješ tlumiče s novými dolními miskami, pak je dobré vyměnit i horní misky pružiny a gumové vložky - na každém tlumiči jsou dvě, střední a horní, a dát nové šrouby do spodních ok tlumičů, M10x1,25x70, vč.matic.