Ahoj, mám takový problém...Při jízdě po kostkách, nebo přes koleje, mi klepe volant.jako by ta řídící tyč byla v nějakém části vykvedlaná.Nevíte kde je problém?
Díky za rady
Klepe volant
-
Josh123456 - FK
Re: Klepe volant
jako bouchá ti do volantu tupá nějaká rána ? Možná silonové pouzdro co je na pravé straně hřebenu řízení to může být.
nebo spodní kulák, či čep řízení..
nebo spodní kulák, či čep řízení..
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 13. bře 2009 11:39:11, celkem upraveno 1 x.
je toho více, co to může být. tady na forum je toho moc. ale předem: uložení, čepy, vyváženost, klouby....
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
IMO17 - FK
Tak aj ja by som poprosil o nejakú konkretnu radu. Už nám došli s kamarátom (automechanikom) nápady čo by to mohlo byť.
Dnes som prezul na letné 14tky a volant sa klepe ešte viac. Na náprave mám všetko nové- ložiská,tlmiče,uloženie,čapy,brzdy.
Ked som sa bol voziť a skúšať čo to robí prišiel som na to, že to trase viac pri prechádzaní tiahlych rýchlich zákrut viac-trase nad 100km/h.
Bol som sa voziť aj na dialnici a pri stálej akcelerácii-teda 3, 4, 5 čo to dá tak volant sa chveje len mierne. Ako náhle pustim plynový predál tak volant sa
rozochveje ako bláznivý a je ho problém udržať v rukách
,ked mierne stlačím brzdu tak chvenie ako keby sa mierne potlačilo.Pustím brzdu a zase sa rozochveje. Čo by ste poradili vy? jeden známi vravel,že asi homokineták,ale ja tomu moc nedávam,lebo poloosi som dával nové,nabehané majú cca 40 000 a vôla tam neni žiadna.
tak to som zvedavý či sa niekto s takým niečim už stretol!
Ďakujem vopred za každú radu!
Dnes som prezul na letné 14tky a volant sa klepe ešte viac. Na náprave mám všetko nové- ložiská,tlmiče,uloženie,čapy,brzdy.
Ked som sa bol voziť a skúšať čo to robí prišiel som na to, že to trase viac pri prechádzaní tiahlych rýchlich zákrut viac-trase nad 100km/h.
Bol som sa voziť aj na dialnici a pri stálej akcelerácii-teda 3, 4, 5 čo to dá tak volant sa chveje len mierne. Ako náhle pustim plynový predál tak volant sa
rozochveje ako bláznivý a je ho problém udržať v rukách
Ďakujem vopred za každú radu!
-
Abdul - FK
Kolesá sú vyvážené ? Zvyknem vždy pred nahodením vyvážiť kolesá - vždy je tam odchýlka. Skús prehodiť predok na zadok a opačne,či to bude robiť ďalej.
-
IMO17 - FK
kolesa vyvážené,vyskúšané vymeniť predné za zadné, zimné tak isto.... tak kolesá vylučujem.