Potřebuji nějakým efektivním způsobem vyčistit zevnitř hliníkovou hlavu motoru z Octavie.
Hliník má ve vnitřních částech úplně zlatou barvu, jak nasákl olejem. Potřebuji to očistit na čistý kov. Technický benzín se moc nechytá a mechanicky to šudlat, to bych měl do vánoc co dělat. Neznáte na to nějakou fintu?
Další díly jsou na tom podobně, ale ty už nejsou tak tvarově složité.
Čištění dílů motoru.
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
Čištění dílů motoru.
1,6 sportline 1999
- Metiu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čištění dílů motoru.
ponorit do acetonu (C-6000) na niekolko hodin/dni
samozrejme hned po vybrati a osuseni namazat sedla a voditka ventilov, aby nezacali hrdzaviet
alebo rucne pieskovanie..
toto je vysledok otryskavania strojom (nutnost nasledne zabrusit vsetky stycne plochy tesneni)

alebo rucne pieskovanie..
toto je vysledok otryskavania strojom (nutnost nasledne zabrusit vsetky stycne plochy tesneni)

-
Nonamed - FK
proč na čistej kov ? chceš to tam lakovat nebo jak? průhledný víko? 
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
Vyrábím studijní model do školy. Potřeboval jsem moderní motor, ne apod., a tak jsem zvolil právě 1,8 20V, protože má proměnlivé časování ventilů. Bude na něm žákům co ukázat.
No a motor bude částečně otevřený a částečně v řezu. Pevné části budou kovové a nebo černé, pohyblivé části asi nechám zlatě pokovit. Prostě aby bylo na co čubrnět
No a motor bude částečně otevřený a částečně v řezu. Pevné části budou kovové a nebo černé, pohyblivé části asi nechám zlatě pokovit. Prostě aby bylo na co čubrnět
1,6 sportline 1999
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
Díky, ponořit to asi nebudu moct, ale zkusím to tím ředidlem aspoň pošudlit. Jinak asi půjdu na ten písek, jen jsem se mu chtěl vyhnout, protože sráží u hliníku hrany.Metiu píše:ponorit do acetonu (C-6000) na niekolko hodin/dni![]()
1,6 sportline 1999
-
Hanz - FK
kamarád to dělal prý čističem na kotouče. Já osobně jsem to dělal HG čistič na grily a trouby + acetonem. Nebo prý hlavu ponořit do Cilit Bang na několik hodin. Akorád sem debil a nenamazal jsem hned vodítka ventilů takže je mam orezlý 
-
Pantheria - FK
Sežeň si obyčejný PERCHLORETHILEN. Je to naprosti nej rozpuštěhlo nečistot, mastnoty a usazenin. Ve VW jsme tím čistili i lisovací hlavy zas..né od duretanu. Doporučuji. Napatláš a necháš působit. Za 10 minut setřeš. Připadne tvrdším kartáčkem nebo štětcem tomu pomůžeš.