Výměna předních blatníků

karoserie, narazniky, skla atd.
Milano - FK

Výměna předních blatníků

Příspěvek od Milano - FK »

Chystám se vyměnit přední blatníky. Už je má nasříkané atd..Vím že jsou jenom na šroubech, ale chci se zeptat , zda je dobré použít někde nějaké lepidlo, silikon, tmel,napřiklad nějaká spára att.Prosím o popis postupu, kdo má s výměnou zkušenosti.Díky
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna předních blatníků

Příspěvek od Kuladmin »

uricte a ono az je sundas tak treba zjisti ze ani neni kam sroubovat apod. Az budes sundavat stary origo pokud to jsou origo tak jsou lepeny!! idela horkovzdusnou pistoli nahrivat.
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety »

Až ho odšroubuješ, tak uvidíš, že jen na nich nedrží. Je to zevnitř po celé délce spoje s kastlí zadělané nějaký tmelem a ten to pěkně drží. Takže buď odřezat nebo jak už tu psali nahřát. Pak to doporučuju určitě zase zatmelit. Do celé té spáry narvat tmel a zahladit to, ať se tam nemá kde držet bordel a pak to nerezne. Jinak bacha na ty šrouby, matky v té karoserii jsou hrozně křehký, lehce prasknou packy co je drží a je po matce. Měnit moc jednoduše nejdou, protože spadnou do nosníku kastle, takže jedině koupit origo co tam byly s packama a dát tam nový.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Čau chlapy. Chtěl bych Vás poprosit o radu. Mám připravené nové přední blatníky na výměnu, jsou dopasované, nalakované, prostě vše už je připravené. Jen potřebuju vědět, až budou přišroubované tak teprve potom mám zatmelit spáry? A kde všude? Chci to mít udělané pořádně tak proto tento dotaz. Díky moc za Vaší pomoc.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

V těch místech kde se bude blatník dotýkat kastle,tak to natmel už před montáží aby se to na ten tmel přilepilo,pak blatník všude přišroubuj a zatmel ho tak jak byl zatmelen origo,prostě ty spáry omázni znovu tmelem a je to ;)
hurvajsp - FK

Příspěvek od hurvajsp - FK »

a nezapomeň přivřít kapotu a srovnat tu spáru mezi kapotou a blatníkem ať nemáš na jedný straně 1cm a na druhé 5cm
Návštěvník

Takže už tam mám dát trochu toho tmelu před montáží jo? Aha to jsem právě potřeboval vědět. A pak až to bude přišroubovaný, tak znovu a pořádně zatmelit...a druhý den to mohu zatřít alkytonem aby to bylo černé a né bílé. Snad to nějak zvládnu, budem na to dva takže snad se zadaří. Ještě na něco si mám dávat pozor?
Návštěvník

Zdravim chlapy. Mam malej dotaz a nevedel jsem kam ho dat a tyka se i tohoto. Kamarad menil predni blatniky a mel rozdelany cely predek, kdyz jsme ho skladaly dohromady, nevime jak byl prichyceny ten plast co je kolem chladice, je tam 5 der ale ne na srouby zrejme, ze by nejake prichytky? A druha vec co nam zbyva doresit je ze nam zbyly takove obdelnikove, ale v rozich zakulacene podlozky z dirou uprostred. Spise to jsou takove male ovalky a uprostred je dira. To nevime odkud je, nekde z predni casti. Doufam, ze nekdo zkusenejsi poradi. Diky.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Ty "ovláky" josu podložky co držej nárazník v blatníkách :P
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Přesně tak, ty oválný podložky patří na 6 velkejch šteftů co drží nárazník na kastli
Návštěvník

Ty ovalny podlozky jsou celkem 4 ale ja prave vubec nevim kam s nimi :( A co ten plast pred chladicem, ten myslim drzeli takove prichytky ale kdyz se sundaval tak jich par prasklo, muzou se nahradit treba stahovacimi pasky na kabely?
Javor - FK

Příspěvek od Javor - FK »

Máte někdo skušenosti se slovenskýma blatníkama? Sou použitelný?
JoS

Příspěvek od JoS »

Slovenský levý mám na autě víc,než rok a je dobrý,sedí-lícuje velmi slušně. :thumright:
Odpovědět