Problém s kontrolkami

smazany clen - FK

Problém s kontrolkami

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravím všechny,
občas se mi stane, hlavně po dešti a auto třeba den nebo dva nejezdí, že po rozsvícení světel žhne kontrolka obrysových a dálkových světel, kontrolka potkávaček nesvítí vůbec a nesvítí půlka otáčkoměru. Při přepnutí na dálkové svítí jen kontrolka dálkových a současně s ní svítí kontrolka varovných světel. Světla svítí tak jak mají. Když to nechám tak 15 minut běžet, tak jakoby někde lehce cvakne, kontrolky se srovnají, otáčkoměr taky a je po problému... Tipuju to na kostru, ale nevim kde hledat. Přístrojovka je také kostřena v motoru nebo má svoje kostřící body někde v interiéru? Díky za radu.
smazany clen - FK

Re: Problém s kontrolkami

Owce píše:Zdravím všechny,
občas se mi stane, hlavně po dešti a auto třeba den nebo dva nejezdí, že po rozsvícení světel žhne kontrolka obrysových a dálkových světel, kontrolka potkávaček nesvítí vůbec a nesvítí půlka otáčkoměru. Při přepnutí na dálkové svítí jen kontrolka dálkových a současně s ní svítí kontrolka varovných světel. Světla svítí tak jak mají. Když to nechám tak 15 minut běžet, tak jakoby někde lehce cvakne, kontrolky se srovnají, otáčkoměr taky a je po problému... Tipuju to na kostru, ale nevim kde hledat. Přístrojovka je také kostřena v motoru nebo má svoje kostřící body někde v interiéru? Díky za radu.
Pristrojovka ma kostrici body pod volantem na leve a prave strane,musis demontovat spodni kryt pod volantem a tam to najdes....a neni možný že ti tam nekudy zatyka? Treba kolem celniho okna? Zkus sahnout po desti ze spoda pod volantem na to molitanovy odhlucneni jestli neni nasakli vodou....
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Tak koukni po dešti do pojistkovky, budeš jí mít plnou vody. Tohle je klasika u feldy do které teče. ;) Kostřící bod by ti to dělal stále, ne jenom po dešti.
Luka$
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luka$ »

souhlas je to voda :(
Luka$
administrátor
http://www.feliciaklub.cz

Ty znáš mé cesty a silnice a víš, že mnoho lidí jezdí nerozumně a lehkomyslně. Dej, ať mezi ně nepatřím, ale ať jsem ke každému zdvořilý a laskavý. Dej, ať se nestanu vrahem, a pomáhej mi, abych se vrátil zdráv a beze škody pro druhé i pro mne.
smazany clen - FK

Luka$ píše:souhlas je to voda :(
minulý tyden jsem taky menil gumu pod celnim sklem...bylo to trosku sezrany...,ted uz snad bude dobry... Jen pokud muzu doporucit,tak starou gumu odrizni na okne a stahni ji...Kdyz se budes pokouset vyndat sklo i s gumou,tak je mozny ze ti rupne jako me...:).Okno je po ty leta vyhraty a zkratka uz skrehli.Tonovany celni okno do zelena bez pruhu 1700,- guma cca kolem 300,-...
romi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romi »

dobry den,
nechcem zakladat novy link, tak sa skusim spytat tuna.
kde moze by t problem, ked mi nesvieti kontrolka tlmenych svetiel a a svetla su pritom v poriadku. kontrolky ostatnych svetiel svietia ako maju a aj prepinanie svetiel funguje.
moze to byt poistka?
dik
r.
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Pravděpodobně ti odešla žárovička v přístrojové desce... na každou kontrolku je tam jedna žárovička.... Já zrovna tohle řešil v neděli... okdyž se mi žárovka nezdála spálená prostě nesvítila.. dal sem jinou a vše ok
romi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romi »

aha dik...najprv som myslel, co ti nebude poistka, ale svetla su v pohode...
raduzo22 - FK

Příspěvek od raduzo22 - FK »

Ahoj lidičky mám podobnej problém jako všichni tady. Měl sem rozdělanou palubku něco sem si tam bastlil pak jsem ji zmontoval dohromady a zjistil jsem ze ni nesvítí kontrolka od parkovaček tak sem si říkal že se spalila žárovka tak sem se ji chystal vyměnit a až sem povolil 3 šrouby z 5 tak se kontrolka rozsvítila (samozřejmě po zapnutí vypínače) tak jsem to neřešil ale dnes jsem jel autem a opět to nefungovalo občas problikla když jsem jel do kopce, jak sem přijel domu vyměnil jsem ji ale pořád nesvítí, nevíte včem by mohl být zakopanej pes? díky za radu ;)
Xfanthom - FK

Příspěvek od Xfanthom - FK »

No mě zase blbne tlačítko od varovných světel ..... někdy svítí, někdy ne ..... prostě jak se jí zalíbí ... dávál jsem diody a jediné varovné je nějaké vykur.... vyměnit celý spínač?
Tholis - FK

Příspěvek od Tholis - FK »

Pánové já měnil žárovičku z airbagu za mlhovku protože ta na mlhovkách nesvítila a nechtěl jsem aby svítil airbag..Tak jsem je vyměnil a airbag už nesvítil a asi po 2dnech zas začal..Ty patice jsou ve felince trošku naprd no..Chce to zapojit jen palubku bez toho štítu a zkoušet žárovičkami pootačet dokud se nerožehnou (samozřejmě nesmí být prasklé).
raduzo22 - FK

Příspěvek od raduzo22 - FK »

Tholis : Jo to sem zkoušel pootáčet se žárovičkou, a ani prd... zkusím tam dát opět jinou a uvidím. Rozmontovaný a rozpojeny to mám za 3 minuty tak je to v poho.
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Mne na služobnej v servise menili dve žiarovky v plaubovke a ako to zložili, tak prestali ísť iné dve. Pokiaľ sa jedná o vypálenú žiarovku podsvietenia, tak tie ostatné čo ešte idú sú už asi tiež na hranici životnosti. Potom stačí málo a sú KO.
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Dnes jsem si na Feldu montoval origo rozsvěcování světel.
Po montáži nastal podobný problém. Nejprve nesvítila jen kontrolka potkávacích světel. Sundal jsem přístrojovku a zkontrolaoval patice. Kontrolka začala fungovat, ale přestaly svítit parkovačky. Několiktár jsem s tím zápasil a pořád to samé dokola. Stačilo trochu zaahýbat paticí a různě to pomohlo a něco zase zblblo. Při posledním pokusu bylo vše ok, našrouboval jsem přístrojovku a zase jsem byl tam kde předtím. Praštil jsem do ní :D a vše OK.

Podezírám felinku ze závady spojů na tišťáku přístrojovky někde pod paticí.
No a při cestě domů nesvítila půlka otáčkoměru. Domluvil jsem mu pooklepem a OK.
1,6 sportline 1999
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Tez mam podobny problem, leva polovina pristrojove nejakou dobu desky a kontrolka obrysovych svetel nesviti (vetsinou pri zacatku jizdy). Pak najednou zacne svitit, ale pak se casto dostane do puvodni polohy. Zajimave je, ze poplacani nepomohlo, ale ze zacatku pomahalo prepnuti potkavacich a dalkovych svetel. ;)
peter333 - FK

Příspěvek od peter333 - FK »

Ahoj, ja som mal podobný problém s prístrojovkou občas nesvietila polovica niekedy pomohlo poklepať po nej. Ked som mal toho plné zuby tak som ju rozobral a na plošáku je premostenie na žiarovky ktoré bolo uvolnené aj ked je prispájkované. Po oprave spoja vsetko ok.
BadMadaf - FK

Nesviti kotrolka svetel na palubovce

Příspěvek od BadMadaf - FK »

Ahoj,

pred odjezdem z kempu jsem zjistil ze mi nesviti prava predni H4 ka. Vymenil jsem ji za novou funkcni ( predtim svitilo vse krome te H4 ky ) a potom doslo k tomu ze svetla sviti vsechny spravne (aspon se zda), ale uplne prestaly fungovat kontrolky na palubovce. Resp. funguji pro mlhovky a vse co se zapina na stredovem panylku, funguje kontrolka pro dalkova svetla ale nefunguje ta hlavni kotrolka svetel ( ani jedna ze dvou ). Muzu se ted spolehat pouze na podsviceni palubky, coz je ve dne dost na prd a taky mam houkacku. ( ale otevirat za jizdy dvere jestli svitim mi nepirjde moc komfortni. )
Podotykam ze nejsem autoelektrikar ( ani se tak nevyjadruji ) Muzete mi nekdo poradit co s tim a jestli vubec svepomoci ( Pojistky vsechny v poradku, zda se... ) :bigsmurf:
Ftigr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ftigr »

Ahoj, zkus vyměnit žárovku v přístrojové desce, pokud bude dobrá, bude potřeba zkontrolovat vedení. Jak rozebrat palubku tu určitě někde je popsané, stačí 10minut práce a je to 8-)
mikka

Příspěvek od mikka »

Na osvětlení přístrojů a kontrolku parkovaček je pouze jeden společný drát. Takže když ti svítí podsvíceni přístrojů a nesvítí kontrolka parkovaček, je to celkem jistě vadná žárovička v kontrolce.
janny
Kontaktovat uživatele:

Kontrolka airbagu

Příspěvek od janny »

Dneska jsem měnil vypínač parkovaček a začala mi svítit kontrolka airbagu, ale ten nemám. Nesetkal se s tím už někdo? Dík Honza
Luka$
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luka$ »

nemohl jsi udelat "kratas" kdyz jsi zapojoval vypinac ?
Luka$
administrátor
http://www.feliciaklub.cz

Ty znáš mé cesty a silnice a víš, že mnoho lidí jezdí nerozumně a lehkomyslně. Dej, ať mezi ně nepatřím, ale ať jsem ke každému zdvořilý a laskavý. Dej, ať se nestanu vrahem, a pomáhej mi, abych se vrátil zdráv a beze škody pro druhé i pro mne.
janny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janny »

právě že jsem ho jen vytáhl z konektoru a nandal nový
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

janny: pokud na to není nic zapojeno, obával bych se bordelu v elektroinstalaci nebo asi ještě pravděpodobněji nějakého poškození na plošném spoji... tak jako tak, chceš-li to vyřešit důsledně a ne jen vytáhnout žárovičku, nezbyde Ti, než to rozhodit a zkoušet, na dálku těžko radit, co je tam špatně.
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
pavol52 - FK

Příspěvek od pavol52 - FK »

Zdravím všetkých,
pred šiestimi týždňami mi prestala svietiť kontrolka stretávacích svetiel v palubnej doske. Napadlo ma, že všetky žiarovky v PD sú podobne na hranici životnosti, tak som vymenil všetky. A teraz mi znova nesvieti tá istá, pre ktorú som to rozoberal. Zaujímalo by ma, či existuje nejaký typ žiaroviek do PD, alebo výrobca, ktorého žiarovky sú lepšie, majú normálnu životnosť. Ja som kúpil s čiernym soklom, bez označenia výrobcu, nieje to nejaký šmejd? Dik za radu.
Johny727

Příspěvek od Johny727 »

Cafte, mam menši problem, ked zošlapnem brzdu tak sa mi na paneli rozsvieti vyhrievanie zadneho skla, kde moze byt problem? Ďakujem
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

průchodka do 5. dveří
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Odpovědět