Nefunkční zadní mlhovky

Vrba - FK

Nefunkční zadní mlhovky

Příspěvek od Vrba - FK »

Tak jsem si zase po dlouhé době obešel auto a zkontroloval jestli svítí všechno co má a zjistil jsem že mi nefungují zadní mlhovky :cry:
S pomocí přítele multimetru jsem zjistil toto: žárovky jsou v pořádku, na konektoru co jde do světel je na pinu č.3 proti zemi cca 0.2V (takže nic), relé mlhovek je taktéž v pořádku (měl jsem ho vydělaný a zkoušel jsem ho), spínač mlhovek je také v pořádku (když ho zapnu a vypnu tak je slyšet cvakání relátka). Pojistka č. 12 (7,5A) je taky OK, při zapnutých mlhovkách jde na pojistku napětí...

Díky tomu, že akorát začíná podzim a už se objevují první mlhy tak je nefunkčnost mlhovek celkem závažný nedostatek :?

Budu rád za každý nápad co, jak, kde abych to dal nějak dokupy.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční zadní mlhovky

Příspěvek od emilio52 »

Na pojistku sice napětí jde ale pokračuje i dál? Zkusil bych opucovat konektoy jestli nejsou zaoxidované.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Zásuvka tažného zařízení.
elektrika do tažného je dělána tak, aby vyhovovala německý předpisům, kde při připojení vozíku musí automaticky přestat svítit mlhovky na tažném vozidle. Němci mají v zásuvce tažného spínač, u nás se tam spojují dva dráty místo spínače a tam to většinou zoxiduje.
Pokud nemáš tažné je chyba jinde. :P
Vrba - FK

Příspěvek od Vrba - FK »

emilio52: kdyz jsem misto pojistky zarazil merak tak tam bylo 12V, ale na konektoru od svetel je hov... neni nic.

103457: tazny mam-nedavno mi ho znamej montoval a vubec me nenapadlo. Zitra vyzkousim... :)
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

bez tý pojistky je u světel logicky hov..... :D zkoukni konektory co jdou levým sloupkem A k prahu a dozadu..... ;)
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Ja som rozobral pol auta, kym som prišiel na to, že je to v ťažnom.... :x
OndraST - FK

Příspěvek od OndraST - FK »

Navštívil jsem se spotřebákem STK a ejhle závada se na felině vloudila.
Zeptám se, na autě je nově dělaný tažný, s elektrikou co se zastrkává do zadních stávajících konektorů, jen se to přepojí jako výhybka, když to odpojím tak mě svítí zadní mlhovky a když to znova propojím tak nesvítí ani náhodou. Co se musí propojit aby svítilo vše jak má.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Musíš v zásuvce spojit dráty na mlhovky. Elektrika je dělaná dle německé normy na německé zásuvky, které mají svůj vlastní vypínač, v Německu, když zapojíš přívěsný vozík, tak se ti automaticky musí vypnout mlhovka na autě a svítí jen na vozíku. Dělá to právě ten vypínač v zásuvce. Je to proto, aby když táhneš za mlhy vysoký vlek ( karavan, ap ), tak aby tě ve zpětném zrcátku neoslňoval odraz mlhovky z auta od vleku.
A právě české zásuvky ten vypínač nemaj, proto se pod konektorem mlhovek dráty spojujou na tvrdo.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

a pokud to máš origo tak barvy spojených drátů jsou : zelenobílá a šedozelená
OndraST - FK

Tak zejtra se na to vrhnu, ale ještě se zeptám vyčet jsem ze schématu zadních konektorů u světel, že mlhovky jsou na konektoru č.3 pod barvou zelenobílý, stačí tedy propojit plus přidat i kostru pod konektorem č.1 hnědá, nebo jak na to, elektrka není moje hoby. :D
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Žádná kostra :o od konektoru nejde kabel přímo do světla, ale právě do zásuvky a až od zásuvky jde do světla. Čili musíš rozdělat zásuvku a tam spojit ty dva dráty.
ferdamravenec píše:a pokud to máš origo tak barvy spojených drátů jsou : zelenobílá a šedozelená
OndraST - FK

Aha tak to jsem to nějak poplet, beru zpět :D
felicia1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od felicia1 »

když si to na feldě tedy zapojím jak píšete, aby při připojeném přívěsu mlhovky na autě zhasly nebude s tím u nsá na stk problém?
má to tak někdo z vás?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Nevím, že by to někdo z nás měl, důležité je, že by jsi musel v německu koupit zásuvku se spínačem.
Pokud to tak uděláš, tak na STK to řešit nebudou, když půjdeš na stk jen s autem, tak to nikdo nepozná a když půjdeš na stk s vlekem, tak na vleku ti to svítit bude ne? ;)
felicia1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od felicia1 »

no já tu zásuvku mám doma proto se ptám ;)
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

ne problém nebude ,
felicia1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od felicia1 »

děkuji
Odpovědět