skřípání od kol - vyřešeno: krycí plech brzdy

PetrSeky - FK

skřípání od kol - vyřešeno: krycí plech brzdy

Příspěvek od PetrSeky - FK »

Zdarec! Tak na autě povyměnována spousta věcí, naposledy přední brzdy (kotouče, desky, hadičky) No a teď se mi tam vyskytl problém: sem tam při jízdě, rychle, pomalu, doprava, doleva, se od předního kola (možná obou, těžko detekovat) ozývají různé zvuky jako kov na kov, takový tření, drnčení a skřípání. Může to být odfláklá práce v servisu, nějakej problém? Nebo to je těmi kotouči a deskami, že si třeba ještě nesedli? No a jako poslední mě napadá, že když sem měl favorita, byl u třmenů kus krycího plechu, ten když se trochu ohl, sem tam taky drnčel, chytal... Díky za nápady
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: tření, drnčení a skřípání od kol

Příspěvek od Kuladmin »

Tak sundej kolo/a a omrkni to ne?
PetrSeky - FK

jo, to bych moc rád... ale nemám kde, víme? Na sněhu to dost dobre nende...
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Pokud by to bylo něco pod kolem tak ti to stejně po internetu neodstraníme, ne? Takhle na dálku ti těžko někdo poradí, když to sám nesundáš tak se k ničemu nedobereš
PetrSeky - FK

Jéé, sundat kolo, asi jsem úplnej idiot, že... :roll: ... na sundání kol se dostanu tak za týden, takže zeptat se můžu, ne? Nechci po nikom nic odstraňovat... Prostě zkouším, jestli někdo neměl podobnej problém...
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Se optam a neni to od te doby co si treba prehodil zimaky /disky apod? Vem lopatu odhod snih a sundej kolo a zkoukni to. Lepsi reseni neni.
PetrSeky - FK

takže jak slezlo trochu sněhu, sundal sem kolo, vzal šroubovák a přiměreným násilím trošku odehnul ten krycí (či co to má za smysl) plech za kotoučem. A problém vyřešen.
brga

Re: skřípání od kol - vyřešeno: krycí plech brzdy

Příspěvek od brga »

...pravdepodobne sa ti tam do toho správneho záhybu dostal kamienok a tým odohnutím plechu vyskočil preč. Jas som to mal už dvakrát za 6 rokov. Škripot to robí taký, že sa všetci okoloidúci ľudia za mnou otáčali! :lol:
LUH

skřípání na přední nápravě

Příspěvek od LUH »

Ahoj,

chtěl bych poradit. Když je sucho tak mi při jízdě něco skřípe na přední nápravě. Skoro jako by to šlo od tlumičů. A hned jak je mokro tak to přestane.

Poradte mi prosím kde bude chyba.
Díky Luboš
Odpovědět