Trubky vs. hadice

Zaki
Kontaktovat uživatele:

Trubky vs. hadice

Příspěvek od Zaki »

Mam jeden rychly dotaz, asi skor na racingovo orientovanych
Da sa urobit komplet rozvod brzd hadicami? Je v tom nejaky rozdiel oproti rozvodu trubkami? Myslim z hladiska funkcnosti, to ze je to trojnasobna vaha je mi jasne.
Pytam sa cisto teoreticky
Nonamed - FK

Re: Trubky vs. hadice

Příspěvek od Nonamed - FK »

čistě teoreticky normální hadice pružej a nafukujou se. Pancéřový ne, ale přijde mi to osobně teda jako zbytečnost :)
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

Myslím si, že závodné autá majú rozvody pancierovanými hadicami hlavne kvôli bezpečnosti, skôr vydržia náraz. Rozdiel v deformácii u nových trubiek vs. PH bude minimálny. Obyčajné hadice sa už asi oplatí vymeniť.
PS. hádam, že si videl rovnaký inzerát ako ja :D
Nonamed - FK

neviděl jsem žádný inzerát, pochlub se :)
Zaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zaki »

neviem na aky inzerat narazas.
ja riesim zapojenie hydro-rucky a zatial najmenej pracne a najlacnejsie riesenie mi vychadza zapojit ju pomocu opletenych hadic rovno k hlavnemu valcu a znej potom zase opletene hadice k zadnym brzdam.
viem, ze sa takyto rozvod pouziva na zavodnych autach, len prave chcem vediet, ci v tom je nejaky "hacik" alebo nie
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

Ak ti nevadí cena za pancierové hadice, tak tým nič nepokazíš...
myslel som tieto inzeráty:
http://www.rallybazar.sk/nahradne-diely ... letne-sady
http://www.rallybazar.sk/nahradne-diely ... ve-hadicky
Zaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zaki »

Pancierove hadice to uz je ina liga, hlavne ked si zoberem, ze vo felicii nemusim na pedal slapat ukrutnou silou aby som dostal vsetky styri kolesa do smyku na suchom asfalte...

http://www.motorsportshop.cz/product/14 ... dicka.html a myslim, ze sa da zohnat aj za lepsiu cenu. A opravte ma niekto ak sa mylim - za taku cenu ti trubku nikto nenaohyba...
Nonamed - FK

řešil jsem podobnou věc na motorce a problém je v homologaci pro silniční provoz. nevím jak je to v autech, ale na mašině je průser s koncovkama hadic, ty šroubovací skládací banja tam mít nemůžeš, zalisovaný koncovky jo, ale to si pak tu hadici neuděláš sám doma podle potřeby
Zaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zaki »

to ani nemusim, v kazdom obchode s hydraulikou ti pri predaji nalisuju aj koncovky
Metiu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metiu »

je to sice mozno trochu trapne, ale nedalo mi to :)
Obrázek

problem?
Obrázek
Obrázek

A na zadnej naprave to vyzera rovnako..
Obrázek

Na co vymyslat pancierove hadice?
Zaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zaki »

pretoze nechcem kvoli tomu rozoberat pol auta a chcem mat co najjednoduchsiu moznost dat vsetko do serioveho stavu.
Metiu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metiu »

v tom pripade mi najprv popis, ako chces namontovat hydraulicku rucku bez vacsieho zasahu do konstrukcie tej povodnej..
Pol auta urcite rozoberat nemusis, na to nevidim dovod. A vratenie do povodneho stavu tiez nieje nic strasne ak nepocitam pripadnu upravu povodneho mechanizmu rucnej brzdy.

kto sa boji, nech nechodi do lesa. Bud chces mat z auta zavodak, alebo lestenku :) .

Samozrejme nepocitam cenu, ktora bude u pancierovych hadic asi podstatne vyssia.
Zaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zaki »

O pancierovych sa nebavime, teflonove s nerezovym opletom. Tam je cena cca 7-8eur za meter, to mas skoro jak za medene trubky a odpada ti robota s tvarovanim.
Moja predstava zapojenia by bola od HBV interierom do rucnej ( dvoj valcovej) a rucnej popod auto k brzdam. S tym, ze trubky by ostaly na aute, len by sa zaslepili a po zavode by teda nebol problem rucku aj s hadicami odmontovat a hodit do garaze. Na aute by sa len pripojili znovu trubky, nalejem brzdovku, odvzdusnim a jazdim. Policajti ani stk teda nebude problem a robota je to tak na pol hodiny.
Ale znovu upresnujem, ze sa bavime v teoretickej rovine, z praktickeho hladiska zatial u mna vedie trubka FE/povrch PVF a to hlavne kvoli cene (cca 2e meter), s tym, ze po demontazi brzdy by sa nahodili len prepojky (STK ma netrapi az tak moc jak policajti)
Vasek

Příspěvek od Vasek »

a prakticky- nějak jsem si nevšimnul, že by policajti někdy kontrolovali brzdový hadičky. A ani jsem o tom neslyšel. Avšak podotýkám, že co neni může bejt. Po tomto světě běhám tepr 21 let. ;)
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
Zaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zaki »

To ani ne, to uz by ma fakt nastvali ;) Ale pravo na to maju...
Ja som to myslel tak, ze ked sa mi policajt nahne k autu a zbada tam hydraulicku rucku, tak to moze byt velmi dobry podnet na buzeraciu. Nemam s policajtami moc dobre skusenosti...
Zaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zaki »

Takze, ak by to nahodou niekoho zaujimalo - otazka je vyriesena. Odpoved som nasiel na jednom Honda fore.
Rozvod z pancierovych hadiciek je teoreticky aj prakticky mozny, ale na funkciu brzd ma negativny vplyv. Oproti trubkam sa tie hadicky totiz nafukuju. Je pravda, ze u pancierovych len nepatrne, ale pri rozvode po celom aute je to "babka k babce" a brzdi to zle.
Vasek

Příspěvek od Vasek »

tak to jsme zas o něco chytřejší
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
Odpovědět