startování a vysoký volnoběh

MPi 1AV
AEE
V.I.P - FK

startování a vysoký volnoběh

Příspěvek od V.I.P - FK »

Zdravím, prosím vás o radu...

při startování musím lehce přidat plyn jinak motor nenaskočí, dále po nastartování a jsou volnoběžné otáčky okol 1800 a při jízdě se motor skoro vůbec nezahřeje, teda alespoň podle budíku. Termostat jsem vyměníl. Dál nevím čím by to mohlo být, ještě mě napadá snímač teploty motoru....Prosím poraď te. Děkuji ;)
straca
Kontaktovat uživatele:

Re: startování a vysoký volnoběh

Příspěvek od straca »

zkusil bych čidlo teploty nasávaného vzduchu a vyčistit klapku na udělat diagnostiku a základní nastavení
paleon
Kontaktovat uživatele:

Re: startování a vysoký volnoběh

Příspěvek od paleon »

Zdravím, nemáte někdo zkušenost s podobnou závadou ?
Volnoběh jsem měl vždy po zahřátí podle otáčkoměru 770 ot/min. Poslední dobou je po zahřátí asi 850, podle otáčkoměru.
V čem hledat problém ? Přitom když po jízdě a zahřátí vypnu motor, po chvíli asi 2 min. nastartuji, tak volnoběh spadne na chvíli na obvyklých 770 ot., ale pak zase stoupne na těch 850 a už tam zase zůstane. Může to být čidlo teploty ? Budík ukazuje teplotu normálně, tak 2mm nad prostřední čárkou. Jinak má mtor běžné muchy jako špatné studené starty za teplého počasí, občas zůstávají viset otáčky na 2000, a někdy volnoběh lítá 800 - 1000 ot., všechno se ale po chvilce usadí, jen ten zvýšenej volnoběh pořád teď zůstává.
Dík za rady.
Odpovědět