Cirkulace vzduchu jak to funguje?

Sigaron - FK

Cirkulace vzduchu jak to funguje?

Příspěvek od Sigaron - FK »

Zdravim,
má feldu 1.6 s klimatizací a řeším, že mi ventilátor málo fouká do interiéru.Chyba je v tom, že při zapnutém ventilátoru to normálně mřížkou nasává vzduch což je v pořádku, ale hned za tou mřížkou směrem k palubovce je zvrchu díra, kterou to zase fouká většina vzuchu ven, což si myslím že to způsobuje.Už jsem to tak koupil, a mám na palubovce rozbitý ten knoflík cirkulace tak jestli to není jen tím.jediné co mě napadlo tak tu díru něčím ucpat :shock:
proto bych rád věděl jak to funguje, abych mohl provést patříčnou opravu...
Děkuji
Alf

Re: Cirkulace vzduchu jak to funguje?

Příspěvek od Alf »

V motorovém prostoru na skříni klimy je díra ? Pokud je to origo klima tak ti asi chybí krytka kudy se dá vložit kabinový filtr ( pokud ti hi někdo udělá).
Chtělo by to foto. Spínač recirkulace ovládá podtlakem klapku na skříni klimy a buď je vzduch nasáván z venku přes otvor v kapotě, nebo zevnitř auta dole pod rádiem je otvor..
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
jirka22 - FK

Příspěvek od jirka22 - FK »

ahoj, ja mam taky feldu s klimou a resim uplne totez, cirkulace vzduchu je jen ze si to vzduch nebere zvenku ale uvnitr myslim ze v tom problem nebude. kdyz ji zapnu jde mi vzduchu sice trochu vic ale porad to neni zadna slava. neumim si predstavit v zime az budu potrebovat odmlzit predni sklo :-( jinak za mrizkou nasavani zadnou diru nemam vypada to tam nasledovne:
http://s11.postimage.org/myj2cnodt/2012 ... 00x450.jpg
u me by to mozna mohlo byt jen zanesenym filtrem (aspon je to dobry zacatek), ten filtr by mel byt prave pod tim zlatym pliskem ale nepodarilo se mi tam dostat. nahore nad tim zkosenim to drzi tri srouby a niz je napevno pet nytu, coz to by jen mohl byt ten filtr v nejakem krytu prinytovany k tomu plechu ale proste jsem ty srouby vysrouboval jeste ze strany baterky na tom neco drzi tak to jsem taky sundal a stejne jsem s tim ani nehnul...
v prirucce jsem nasel obrazek kde myslim ze je presne ten plisek a pisou tam kryt filtru a ze je to "zajisteno zapadkami" ale zadne jsem nenasel a mel jsem strach za to vic zabrat navic se zda ze je to trochu zasoupnute pod tim krytem celeho ventilatoru. nerozebiral jste to nekdo?
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 04. kvě 2012 19:03:54, celkem upraveno 1 x.
Sigaron - FK

Jo tak tento obrázek to dobře vystihuje.Jak tam máš ten plech na těch nýtech, tak to je přávě to, co tam nemám, a pod tím je vlastně díra kudy ten vzduch odchází. ale myslím si, že to máš taky nějak dodělávané, protože to jako originál nevypadá.
Jinak co se týče rozdělání ventilároru, tak zkušenost nemám.
jirka22 - FK

hmm tezko rict koupil jsem to nedavno a tohle tam bylo. chtelo by to jeste nekoho kdo by nam to vyfotil, aby se ukazalo jestli je to original nebo ne. kdybych vedel ze se to da sehnat tak ty nyty odvrtam a nejak se tam proste dostanu ale koukal jsem po netu a jedine co jsem nasel a co by to aspon teoreticky mohlo byt je tohle:
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6 ... licia.html
podivej se na to jestli by to mohlo byt ono podle te diry ja poznam kulovy kdyz to mam cely zakryty
Sigaron - FK

teoreticky by mohlo hele, ale jsem pouhý amatér, takže na 100% ti to určitě neřeknu ale vypadá to velmi obstojně, že to tam bude pasovat...
Jinak tu krytku si tam nějak udělám taky...
mikka

Příspěvek od mikka »

Na tom obrázku (č.dílu 6U0 819 030) je vložka topení, do které se přivádí horká kapalina z motoru a ohřívá vzduch.
Origo víčko do tělesa klímy na ten prostor pro kabinový filtr má podle ETKY č.dílu 6U0 819 422 a stojí ve škodovce ca 250 Kč.
Kabinový filtr pro klímu ale v ETCE není.
Podívej se sem, jak to má vypadat:
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 77&t=24754
jirka22 - FK

Sigaron píše:teoreticky by mohlo hele, ale jsem pouhý amatér, takže na 100% ti to určitě neřeknu ale vypadá to velmi obstojně, že to tam bude pasovat...
Jinak tu krytku si tam nějak udělám taky...
tak jsem jeste trochu zjistoval co a jak a zda se ze mam uplne nejaky atypicky druh klimatizace takze to asi necham jak to je dokud to aspon trochu funguje (nebo dokud nenajdu nekoho kdo ma stejnou a vi jak na to :) ).. dneska v tom strasnym pocasi co tu okolo panuje se mi zamlzily skla jak blazen a stacilo pustit klimu a ten studeny vzduch to odmlzi dost dobre a rychle, i kdyz se ho tam dostane jen malinko, takze s tim zatim vystacim
jinak pokud jsi statnejsi nez ja a mas klasickou klimu co se davala seriove do Felicii tak ti asi pomuze tenhle obrazek:
http://img215.imageshack.us/img215/8071 ... trany4.jpg
takze ti bude stacit sehnat/nechat udelat nejaky filtr do te diry + ta krytka jak pise kolega nademnou a budes to mit jako novy
Sigaron - FK

přesně ten kryt já potřebuju :evil: :evil: :evil:
Odpovědět