mám problém se svou felicií, vrátil jsem se teď po delší době ze zahraničí domů, přičemž auto cca 4 měsíce stálo. Když jsem po této době nastartoval, motor má nepravidelný chod, klepe se. Celkově dost vibruje, volnoběh se drží odhadem na 700 otáčkách, má to divný zvuk a všelijak blbne. Po přidání plynu to leze pomalinku nahoru a má zvuk jak stodvacítka. Při jízdě nemá výkon, je to zdechlé a nechce se jí. Celé je to doprovázeno vibracemi v nižších otáčkách a prdivým zvukem. Přijde mi to, jak kdyby to jelo na 3 válce, je-li to u tohoto motoru možné.
Závažné je na tom ale to, že jsem tímto způsobem auto nakonec jen přeparkoval domů, tedy asi 5km jízdy. Když jsem stál na posledních semaforech, v zrcátku jsem si všiml, že to nějak kouří a šla cítit spálenina. Když jsem zaparkoval, zpod auta se plazil bílošedý dým, smrdělo to spálenou gumou, nebo plastem a když jsem se koukl pod auto, katalyzátor byl rozpálený do ruda.
Před odstavením s tím párkrát jel taťka a říkal, že občas zablbla a jela jakoby na ty tři válce. Po dalším nastartování se to ale chytlo zas normálně. Při poslední jízdě cítil taky kouř, tak to odstavil a od té doby nejela.
Nevíte prosím, čím to může být? Můj tip je katalyzátor, vzhledem k jeho rozžhavení, ale nevím, jestli toto může způsobit takové haprování motoru. Příp. na co kouknout a zkontrolovat. Potřebuju to rozchodit do února, pak asi pápá
Díky, Lukáš