Palubní počítač TC-6 - funkce, montáž, zapojení a vše okolo
-
marco222 - FK
Re: Palubní počítač TC-6
prave pozeram ako tu "rozoberate" co a ako a palubakom.aj ja by som mal par otazok,a bol by som velmi rad,keby ste mi poradili...vrta mi v hlave ako ho vlastne pozapajat.mam k nemu ajmontazny navod,ale po pravde povedane nie som z neho velmi mudry.veeelmi by mi pomohlo,keby to mal niekto nafotene,a ukazal co a ako s tym.. (+ ,- , a napojenie na rychlomer - toto je o.k.)len ta druha koncovka mi neda spavat.co som vycital s predoslych diskusii,tak mi k tomu chyba taky upevnovaci pliesok - pokovicka...je to bez toho velky problem??a este pre info - 1,3 bmm
diky za akekolvek rady(prip.foto)
diky za akekolvek rady(prip.foto)
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Možná by to šlo něčím nahradit ale jestli to bude funkční se neví .
Jinak zkus napsat do APRI a třeba ti tu podkovičku (třmínek)pošlou ,adresa je o kousek vejš.
Snímač u BMM je napojen do ŘJ. Jaká barva nevím je to v návodu popsaný.
Jinak zkus napsat do APRI a třeba ti tu podkovičku (třmínek)pošlou ,adresa je o kousek vejš.
Snímač u BMM je napojen do ŘJ. Jaká barva nevím je to v návodu popsaný.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- Venda002
- Kontaktovat uživatele:
Dnes mi psal p. Třetina že mi posílá snímač na BMM a zdarma. Návod k montáži na BMM mi poslal v PDFku.
-
Marty_pv - FK
marco222: Snímač průtoku u BMM přijde pod krytku svorkovnice řídící jednotky (vysuneš směrem dopředu k nárazníku) na oranžovo-bíly drát (když stojíš před autem tak vede na sedmej pin v pravé řadě). To že nemáš třmínek myslím nevadí, když to opatrně chytíš nějakou páskou tak by to snad nemělo mít vliv na funkci.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Bez třmínku to nebude fungovat .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
marco222 - FK
...to vazne???a co s tym teraz???da sa to nejako samotne objednat napr.z apri??alebo kde by som to tak podla vas zohnal??emilio52 píše:Bez třmínku to nebude fungovat .
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
jinde ho asi neseženeš
napiš mu na meil nebo zavolej
Adresa na APRI
APRI Ostravská 2343
756 61 Rožnov pod Radhoštěm
Technická podpora:
Pavel Třetina
Telefon: +420 571 661 024
Email: servis@apri.cz
napiš mu na meil nebo zavolej
Adresa na APRI
APRI Ostravská 2343
Technická podpora:
Pavel Třetina

-
marco222 - FK
...oki...skusim..zatial velmi pekne dakujem za rady...
-
marco222 - FK
mozem ho poprosit na - marco22@pobox.skVenda002 píše:Dnes mi psal p. Třetina že mi posílá snímač na BMM a zdarma. Návod k montáži na BMM mi poslal v PDFku.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Dá s stáhnout tady je až dole
http://wrp.cz/clanky/felicia.html

- Venda002
- Kontaktovat uživatele:
Stáhnout se dá ale je tam jen MPi a ne BMM. To co mi poslal je přímo na BMM.
Marco222: Posláno
Marco222: Posláno
- Venda002
- Kontaktovat uživatele:
Marco222: Není zač
- Venda002
- Kontaktovat uživatele:
Chtěl bych se zeptat, když budu montovat to čidlo na BMM tak se sundává izolace z toho drátu nebo se to dává přes tu izolaci???
-
Marty_pv - FK
Venda002 Na drátu izolace zůstává, snímač je indukční - z čidla průtoku sundáš ten třmínek, navlíkneš ho na drát a zasuneš do něj čidlo.
- Udoharys
- Kontaktovat uživatele:
emilio52 píše:To vypadá na mechanickou závadu ,jedině rozabrat a zkontrolovat někde to asi drhne .
nebo zkusit servis
Adresa na APRI
APRI Ostravská 2343
Technická podpora:
Pavel Třetina
Vyměnil jsem baterii za jinou,silnější a ejhle, šlape jako hodinky, zatím.
Felicie r.v. 1995 LXi, zdvihový objem válců: 1289, BMi, kW: 50.
-
iworys - FK
Palubni pocitac - dojezd
Ahoj, kouoil jsem si palubni pocitac a zapojil.Vsechno odpovida jak by melo, ale jenom funkce dojezd mi nejak blbne.
Kdyz jsem nastartoval a prepl na tu funkci tak mi ukazala 547 km. Jak jsme jel, tak mi zacala postupne klesat cca i 1 km za 10 sekund.
Ujel jsem cca 5km a z 547km bylo najedno u 522 km.
Nevite kde by mohla byt chyba? diky vsem.
PS: Aktualni spotreba a prumerna jede jak ma.Pocet litru v nadrzi taky sedi.
Kdyz jsem nastartoval a prepl na tu funkci tak mi ukazala 547 km. Jak jsme jel, tak mi zacala postupne klesat cca i 1 km za 10 sekund.
Ujel jsem cca 5km a z 547km bylo najedno u 522 km.
Nevite kde by mohla byt chyba? diky vsem.
PS: Aktualni spotreba a prumerna jede jak ma.Pocet litru v nadrzi taky sedi.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Palubni pocitac - dojezd
To může souhlasit, jelikož dojezd si PC vypočítává ze stavu paliva v nádrži a z aktuální spotřeby. Takže, když pojedeš jak kráva, tak se klidně stane, že to prudce padá dolů a naopak, když začneš jet spořivku, tak i dojezd se bude zvyšovat. Zatím to neřeš a sleduj. Navíc 547 km teď v zimě nemáš šanci na nádrž najet.
Tudíž já bych soudil, že je vše v pořádku.
-
iworys - FK
Re: Palubni pocitac - dojezd
Ok, tak budu prozatim sledovat stav a uvidim
Diky za info 
-
looki - FK
Instalace palubaku TC-6.....rada
potrebuju radu,jak pri zapojeni uchytit cidlo na vstriky.
Nemam totiz origo prirucku a tak jsem cerpal informace z tohoto webu.
Tam se pise,ze mam zapojit cidlo na čtvrty valec,ale nevim jestli ho mam pripojit na ten svazek ktery vede na 4 valec(jsou tam jen 2 draty),nebo svazek odizolovat a pripojit ho jen na ten cerveny drat!!!!
Pokud bych zapojil cidlo rovnou na cely svazek tech dvou dratu,tak by se stalo co???
nebo to blbe chapu a ma se zapojit cidlo do hlavniho svazku na cerveny???
( Kdyz se postavim celem k motoru,vyberu 4 valec z leva (teda ten uplne na pravo) Chapu to dobre???? )
Ostatni instalace zadne jine zaludnosti nedela!!
Nemam totiz origo prirucku a tak jsem cerpal informace z tohoto webu.
Tam se pise,ze mam zapojit cidlo na čtvrty valec,ale nevim jestli ho mam pripojit na ten svazek ktery vede na 4 valec(jsou tam jen 2 draty),nebo svazek odizolovat a pripojit ho jen na ten cerveny drat!!!!
Pokud bych zapojil cidlo rovnou na cely svazek tech dvou dratu,tak by se stalo co???
nebo to blbe chapu a ma se zapojit cidlo do hlavniho svazku na cerveny???
( Kdyz se postavim celem k motoru,vyberu 4 valec z leva (teda ten uplne na pravo) Chapu to dobre???? )
Ostatni instalace zadne jine zaludnosti nedela!!
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Instalace palubaku TC-6.....rada
Hele pokud chceš radu, musíš podat maximum informací, které máš. Jako zásadní jsi nám nenapsal o jakej motor jde
Pokud je to 1,6ka tak se postav před auto, otevři haupnu a je to vstřik úplně nalevo u blatníku.
Pokud je to 1,3MPi tak je to vstřik úplně napravo u převodovky.
Pochopitelně musíš ten svazek odizolovat, sundat z čidla třmínek a pomocí jeho čidlo upevnit pouze na červený drát a okolí opět zaizolovat.
Pokud je to 1,6ka tak se postav před auto, otevři haupnu a je to vstřik úplně nalevo u blatníku.
Pochopitelně musíš ten svazek odizolovat, sundat z čidla třmínek a pomocí jeho čidlo upevnit pouze na červený drát a okolí opět zaizolovat.
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ale abys to nepochopil špatně... Jen sundáž kousek omotávky z drátků, ne bužírku!!! Nepotřebuješ nic řezat a tak. Drátky ke vstřiku (myslim že 2) jsou k sobě obalený páskou, tak stačí kousek před vstřikem omotávku proříznout, aby ses dostal k červenýmu, pak tedy sundat třmínek z čidla, dát třmínek na červenej, opět zasunout čidlo (tak bude procházet červený drát skrz čidlo) a pak to obal všechno izolepou a máš hotovo.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
-
looki - FK
Re: Instalace palubaku TC-6.....rada,presnost udaju
Mam 1.3MPi a problem jsem uz vyresil stahnutim manualu z techto stranek.Bohuzel jsem odkaz nasel az ted. V manualu jsem nasel vse co jsem potreboval vedet.103457 píše:Hele pokud chceš radu, musíš podat maximum informací, které máš. Jako zásadní jsi nám nenapsal o jakej motor jde![]()
![]()
![]()
Ale kdyz uz jsem tu zalozil tema,tak to trochu rozsirim: jak presne jsou udaje z TC-6?? kdyz mi ukaze napr. zustatek 10l v nadrzi,tak je to pravda,nebo to mam brat orientacne????? a co ostatni udaje a jejich presnosti???
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Přesnost je individuální, musíš to vyzkoušet. Do tvého PC nikdo nevidí.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tady máš i ostatní knihy + návod na seřízení PC ten je až dole .Dá se to seřídit docela + - 2 litry .Ale chvílí to trvá

-
looki - FK
tak jsem to uspesne nainstaloval,trvalo to cca 2hodinky (i s demontazi a montazi pristrojovky).snad to pojede jak ma!!
Jake mate zkusenosti s TC-6 vy ??? nezlobi?ukazuje presne atd..???
Jake mate zkusenosti s TC-6 vy ??? nezlobi?ukazuje presne atd..???
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
nezlobí a ukazuje přesně, co by jsi chtěl jiného slyšet? 
nápodobně 
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
- Venda002
- Kontaktovat uživatele:
Naprostá spokojenost
-
Hans - FK
Re: Palubní počítač
Zdravím. Dnes po výměně ořechu spínací skříňky a připojení konekorů mám zaplý PP ikdyž klíčky nejsou v zámku. Spojím-li napájecí vodič počítače s jedním ze dvou červených napájecích ze stejné svorky. Spínačka za to nemůže, svítí i při pouhém spojené vodičů do sebe. Asi bude problém někde jinde. Poraďte prosím. Díky
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ten napájecí vodič od PP musíš připojit na černý dráty,tzn 15ka.
-
Hans - FK
Aha no já si schválně pročítal návod na instalaci PP ( dělal jsem to v zimě, už to nemám v čerstvé paměti ) a měl jsem za to že napájecí počítače jde na napájecí spínačky .. Ok ráno na to mrknu
-
Keke - FK
El. svazek od palubáku
Ahoj slyšel jsem že když povedu káble k snímači průtoku s tím svazkem jak vede k těm vstřikovačům ,tak že by to mohlo zkreslovat,tak se ptám jestli jak ksou ty plastové držáčky na motoru pro káble jestli kdybych to přichytl o ten svazek a ten kábl od toho snímače byl od toho svazku tak 5 cm (vlastně jak je dlouhý ten držáček)jestli by to taky vadilo .
-
Vrba - FK
Re: El. svazek od palubáku
K palubáku je i návod kde je napsané kudy se ty kabely mají vést. Já bych nic nevymýšlel a držel bych se toho...
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
http://feliciaklub.cz/?id=r_pal_pocitac_2 ... + dole na stránce další odkazy 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Jestli mas nejaky motor s rozdelovacem a kablama, tak musis opravdu nekudy uplne jinudy, ze snimace jdou pomerne slaby signaly a nechaji se snadno rusit. Pokud mas MPI tak tam je to celkem v pohode a da se to protahnout temer kdekoliv. Kamos na 1.6tce to resil asi pul roku, ze mu to nekdy ukazovalo, nekdy ne, pak zjistil ze ma nalomenej jeden kabel ke svici, jelo to normalne, jen to brutalne rusilo a palubak to nevydejchal...
-
Navstevnik
Palubak tc-6
Zdravim.. tak dnes som si konecne zapojil palubak k mojej 1.6tke ale vysledkom som nebol nejak spokojny... spotrebu mi to ukazuje aj aktualnu aj priemernu (myslim ze niekedy blbo) ale co ma najviac stve je ze mi neukazuje dojazd a stav nadrze.. stale tam mam hodnotu 0.. zapojil som to asi spravne ten zlty kablik co ide z hlavneho zvazku od pc som zapojil ku kabliku tiez zltemu na koncovke co ide do palivomeru (na budikoch ) a ono mi to stale neukazuje:( ma niekto s tymto skusenosti? a este som nevedel ci som zapojil ten snimac prietoku paliva dobre.. dal som ho podla navodu ale ked som prisiel k tomu prvemu valcu tak som na ten cerveny kabel osklubal od pvc a nato som navliekol ten snimac.. je to asi dobre nie? neviem ukazuje mi akesi blbe hodnoty.. dakujem za kazdu radu.. este jedna vec.. ak ma niekto fotky ako sa zapaja ten snimac prietoku paliva tak ich sem hodte budem rad
-
Marty_pv - FK
Re: Palubak tc-6
Tys odizoloval kabel od vstřiku? To se nemá, podle návodu jenom nasuneš třmen na kabel (bez úprav) a do třmenu zasuneš snímač - kvůli tomu odizolování ti to ukazuje blbosti a půjde ti teď do toho káblu vlhkost
To se snímačem paliva může být buď špatnej kontakt v rychlospojce (lepší a trvalejší je ten drát pájet) a nebo jsi napíchnul jinej drát
To se snímačem paliva může být buď špatnej kontakt v rychlospojce (lepší a trvalejší je ten drát pájet) a nebo jsi napíchnul jinej drát
-
Navstevnik
Ja som stiahol navod a v nom bolo ze stiahnite z kabelu pvc hmotu a nasunte nan strmen.. tak som to tak spravil 
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nejdřív si pořádně zkontroluj zapojení podle manuálu jestli máš vše tak jak má být .
A než ho pořádně seřídíš aby ukazovl co nejpřesněji tak to projedeš alespoň dvě nádrže ale to vše se tam dočteš.
Manuál najdeš zde až dole
nebo tady
http://www.feliciaklub.cz/?id=r_pal_pocitac
http://www.feliciaklub.cz/?id=r_pal_pocitac_2
http://www.feliciaklub.cz/?id=r_pal_pocitac_3
A než ho pořádně seřídíš aby ukazovl co nejpřesněji tak to projedeš alespoň dvě nádrže ale to vše se tam dočteš.
Manuál najdeš zde až dole
nebo tady
http://www.feliciaklub.cz/?id=r_pal_pocitac
http://www.feliciaklub.cz/?id=r_pal_pocitac_2
http://www.feliciaklub.cz/?id=r_pal_pocitac_3

-
Jurka - FK
odizoloval jsi tu černou pásku ,kterou jsou kabely spojeny aby držely u sebe a nasunul na červený drát nebo jsi přímo odizoloval ten červený drát? Jinak musíš to dát opravdu tak 2-32cm od vstřiku jinak to bude ukazovat blbosti a na 1.6ce to musíš vezt za topením a ne s kabelama ostatníma jinak to zase bude haprovat, ale ten dojezd teda nevím.... ten snímač průtoku by na to snad vliv mít neměl...
-
Navstevnik
Odizoloval som ten cierny drat ktorym boli spojene tie dva kably.. potom som ten cerveny odizoloval a nan som nahodil ten snimac.. vsetko som to znova zaizoloval a bolo.. noo a kabel som viedol podla navodu, nie cezzapalovacie kable
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ten červenej jsi neměl odizolovat, dává se to na izolaci

Rozbalí se ta černá izolace a vykouknou dva dráty, vezmeš červenej a i s izolací přiložíš na čidlo a zajistíš třmínkem. Opětovně potom zaizoluješ všechno i s čidlem.
Rozbalí se ta černá izolace a vykouknou dva dráty, vezmeš červenej a i s izolací přiložíš na čidlo a zajistíš třmínkem. Opětovně potom zaizoluješ všechno i s čidlem.
- creasher
- Kontaktovat uživatele:
Palubní počítač
Zdravím příznivce felicií,chtěl bych se zeptat těch co mají zkušenosti s palubním počítačem.Mám nabídku na koupi pocitace z auta s motorem bmm,ale já mám motor mpi,slo by to dát na mé auto,popř.fungoval by a ukazoval správně?Díky
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Když se ti podaří koupit snímač na MPI, tak bude fungovat. Napiš do firmy Apri a když ho budou mít, tak počítač kup. Jestli je za dobrou cenu tak ho kup tak jako tak. Časem snímač určitě seženeš.
http://www.apri.cz/
http://www.apri.cz/
- creasher
- Kontaktovat uživatele:
Atnarfus:Diky 
- Venda002
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby jsi nesehnal tak já mám snímač na MPi, ale musel bych ho pohledat. Nicméně z Apri mi poslali zdarma snímač na BMM. Já takykoupil počítač se snímačem na jinej motor a funguje to po výměně bez problémů
- creasher
- Kontaktovat uživatele:
A kolik bys tak za ten snimac chtel?