výměna termostatu
-
modrafelda - FK
Re: výměna termostatu
nevim, ty polský jsou prej OK, hlavně si tam můžeš vyměnit vložku za kilo (třeba Wahler).
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak na 1,3 jsem si na polskej nemohl stěžovat. Maximální spokojenost a když odešel, koupil se obyč wahler a jezdí tam dodnes. Navíc je termostat jištěnej segrovkou a dává se na O kroužek. Tvoje metoda s frézováním není pro obyčejné lidi, kteří mají jen garáž a dvě ruce. To samé bylo, když tu někdo předělával na feldu domek z fáva. Moc pracné a efekt nula nula prd.
Proč to řešit složitě, když to jde jednoduše.
Proč to řešit složitě, když to jde jednoduše.
- Milos-Racing
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem se snažil ten termostat udělat velmi jednoduše.Chápu,že každý nemá možnost to odfrézovat.Ale je to určitě jednodušší,než vařit komínek pro čidlo na hliníkový domeček.
Kamarád těch polských termostatů koupil asi šest.Každý z nich po půl roce reklamoval.Pak ten,který dokázal udržet teplotu,tak se zkroutil plast a přestal těsnit.
Originální termostat se nekroutí a má i tvrdší nátrubky pro hadice.Proto jsem to v něm odfrézoval,aby tam šel vložit termostat,který stojí 100Kč.
Kamarád těch polských termostatů koupil asi šest.Každý z nich po půl roce reklamoval.Pak ten,který dokázal udržet teplotu,tak se zkroutil plast a přestal těsnit.
Originální termostat se nekroutí a má i tvrdší nátrubky pro hadice.Proto jsem to v něm odfrézoval,aby tam šel vložit termostat,který stojí 100Kč.
-
endround
- Kontaktovat uživatele:
Stěma polskýma mám tu samou zkušenost po čase se zkroutily nebo rovnou upadla ta menší trubička, co vede do expanzky 
- Milos-Racing
- Kontaktovat uživatele:
Návod na vylepšení termostatu:
Potřebný materiál:
Originální víko termostatu,originální skříň termostatu,termostat,těsnící O-kroužky.
Pomůcky na vylepšení:
Horní ruční elektrická fréza a drážkovací frézka s ložiskem,brusný papír.
Cena za materiál:
150Kč.
Čas úpravy:
1 hodina.
Originální víko s prasklou packou,která drží termostat:

Na tomto víku uřežeme packy a brusným papírem zbrousíme přečnívající rantlík a to tak,aby byl rovně s dosedací plochou.

Teď přijde frézování drážky pro termostat na skříni termostatu.Drážku frézuje stopkovou frézkou s kopírovacím ložiskem.
Vznikne drážka,do které usadíme termostat.Je hluboká 1mm.Pokud se stane,že je termostat velký,musíme ho po obvodě zbrousit.

Usazený termostat v drážce.

Termostat můžeme složit,dáme nový těsnící O-kroužek a sešroubujeme.Popřípadě můžeme dosedací plochy potřít tmelí na motory.
Drážku umí vyfrézovat každý,kdo má ruční frézku a potřebnou stopkovou frézu.
Potřebný materiál:
Originální víko termostatu,originální skříň termostatu,termostat,těsnící O-kroužky.
Pomůcky na vylepšení:
Horní ruční elektrická fréza a drážkovací frézka s ložiskem,brusný papír.
Cena za materiál:
150Kč.
Čas úpravy:
1 hodina.
Vznikne drážka,do které usadíme termostat.Je hluboká 1mm.Pokud se stane,že je termostat velký,musíme ho po obvodě zbrousit.
Drážku umí vyfrézovat každý,kdo má ruční frézku a potřebnou stopkovou frézu.
-
fifo18 - FK
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jasné, že nepasuje, musíš mít polskej domek, ten má místo pacek segrovku, takže jde termostat vymněnit.
-
fifo18 - FK
ok ked zozeniem polsky domek bude pasovat bez problemov ten termostat od wahleru? teraz na leto by mi viac vyhovoval ten 80 stupnovy
- Milos-Racing
- Kontaktovat uživatele:
Když seženeš to polské víko s termostatem, tak je možné tam dát jiný termostat.Ale problém nastává,když se po nějaké době ten plast zkroutí a přestane těsnit.
Originál termostat se nekroutí,ale praskají ty umělé packy.
Originál termostat se nekroutí,ale praskají ty umělé packy.
-
fifo18 - FK
ok zozeniem polsky lebo tento origo nemam ako upravit nemam nato naradie
- Milos-Racing
- Kontaktovat uživatele:
A neznáš v tvém okolí nějakého tesaře nebo truhláře?Ti většinou horní frézky vždy mají a neměli by problém s úpravou.
-
Invisible1988 - FK
At žijí polské termostaty.Měl jsem ho v autě 3,5 roku a uplně v klídku žádnej problém.Pak se teda zasekl a koupil se origo.Během prvních 200 ujetých km šel do věčných lovišť (neudržel teplotu) tak se dal jinej origo formou reklamace...hmmm...ujeto asi 300 km a rozjel se domeček v místě kde je přichycená měrka oleje a crčí na blok motoru od tama chladící kapalina (snad to půjde opravit lehce).Čili za 500 km dva origo termostaty jež si škodovka cení na 1200kč/kus uplně v háji.Takže vivat polska 
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
už jsem to tu psal ten polskej je dobrej
jak koukám do servisky tak jsem ho kupoval a namontoval 10.9. 2007. tehdy stál 213kč.
jak koukám do servisky tak jsem ho kupoval a namontoval 10.9. 2007. tehdy stál 213kč.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
mash
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím. Mám feldu 1.3MPi rv 98. má cenu kontrolovat/rozebírat termostat, když mi felda špatně startuje při teplém startu (nastartuje do nízkých otáček, které se zvednou až po sešlápnutí plynu) a má vyšší spotřebu ( 8 litrů +) nebo mám hledat problém jinde ?
Felicia 1.3MPi 50kW / 1998
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Termostat nemá přímou souvislost se startováním motoru, termostat pouze udržuje teplotu motoru v optimální hranici 90 - 100°C.
Takže pokud máš za jízdy tuto teplotu v termostatu problém není a není potřeba s ním laborovat.
Takže pokud máš za jízdy tuto teplotu v termostatu problém není a není potřeba s ním laborovat.
-
mash
- Kontaktovat uživatele:
Dle diagnostiky i budíku mám teplotu někde kolem 80 - 85°C.
Felicia 1.3MPi 50kW / 1998