výměna termostatu

Simos 2P
135M, 136M
modrafelda - FK

Re: výměna termostatu

Příspěvek od modrafelda - FK »

nevim, ty polský jsou prej OK, hlavně si tam můžeš vyměnit vložku za kilo (třeba Wahler).
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Přesně tak na 1,3 jsem si na polskej nemohl stěžovat. Maximální spokojenost a když odešel, koupil se obyč wahler a jezdí tam dodnes. Navíc je termostat jištěnej segrovkou a dává se na O kroužek. Tvoje metoda s frézováním není pro obyčejné lidi, kteří mají jen garáž a dvě ruce. To samé bylo, když tu někdo předělával na feldu domek z fáva. Moc pracné a efekt nula nula prd.
Proč to řešit složitě, když to jde jednoduše. ;)
Milos-Racing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milos-Racing »

Já jsem se snažil ten termostat udělat velmi jednoduše.Chápu,že každý nemá možnost to odfrézovat.Ale je to určitě jednodušší,než vařit komínek pro čidlo na hliníkový domeček. ;)
Kamarád těch polských termostatů koupil asi šest.Každý z nich po půl roce reklamoval.Pak ten,který dokázal udržet teplotu,tak se zkroutil plast a přestal těsnit.
Originální termostat se nekroutí a má i tvrdší nátrubky pro hadice.Proto jsem to v něm odfrézoval,aby tam šel vložit termostat,který stojí 100Kč.
endround
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od endround »

Stěma polskýma mám tu samou zkušenost po čase se zkroutily nebo rovnou upadla ta menší trubička, co vede do expanzky :puker:
Milos-Racing
Kontaktovat uživatele:

Návod na vylepšení termostatu:
Potřebný materiál:
Originální víko termostatu,originální skříň termostatu,termostat,těsnící O-kroužky.
Pomůcky na vylepšení:
Horní ruční elektrická fréza a drážkovací frézka s ložiskem,brusný papír.
Cena za materiál:
150Kč.
Čas úpravy:
1 hodina.

:arrow: Originální víko s prasklou packou,která drží termostat:
Obrázek

:arrow: Na tomto víku uřežeme packy a brusným papírem zbrousíme přečnívající rantlík a to tak,aby byl rovně s dosedací plochou.
Obrázek

:arrow: Teď přijde frézování drážky pro termostat na skříni termostatu.Drážku frézuje stopkovou frézkou s kopírovacím ložiskem.
Vznikne drážka,do které usadíme termostat.Je hluboká 1mm.Pokud se stane,že je termostat velký,musíme ho po obvodě zbrousit.
Obrázek
Obrázek
:arrow: Usazený termostat v drážce.
Obrázek

:arrow: Termostat můžeme složit,dáme nový těsnící O-kroužek a sešroubujeme.Popřípadě můžeme dosedací plochy potřít tmelí na motory.
Drážku umí vyfrézovat každý,kdo má ruční frézku a potřebnou stopkovou frézu.
fifo18 - FK

Příspěvek od fifo18 - FK »

chcem sa ta spytat jednu vec mam tento domcek termostatu a problem je v tom ze mi tam nepasuje tento termostat wahler:

domcek:
Obrázek

a chcem tento termostat wahler ale nepasuje do toho domceka:

Obrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Jasné, že nepasuje, musíš mít polskej domek, ten má místo pacek segrovku, takže jde termostat vymněnit.
fifo18 - FK

ok ked zozeniem polsky domek bude pasovat bez problemov ten termostat od wahleru? teraz na leto by mi viac vyhovoval ten 80 stupnovy
Milos-Racing
Kontaktovat uživatele:

Když seženeš to polské víko s termostatem, tak je možné tam dát jiný termostat.Ale problém nastává,když se po nějaké době ten plast zkroutí a přestane těsnit.
Originál termostat se nekroutí,ale praskají ty umělé packy.
fifo18 - FK

ok zozeniem polsky lebo tento origo nemam ako upravit nemam nato naradie
Milos-Racing
Kontaktovat uživatele:

A neznáš v tvém okolí nějakého tesaře nebo truhláře?Ti většinou horní frézky vždy mají a neměli by problém s úpravou.
Invisible1988 - FK

Příspěvek od Invisible1988 - FK »

At žijí polské termostaty.Měl jsem ho v autě 3,5 roku a uplně v klídku žádnej problém.Pak se teda zasekl a koupil se origo.Během prvních 200 ujetých km šel do věčných lovišť (neudržel teplotu) tak se dal jinej origo formou reklamace...hmmm...ujeto asi 300 km a rozjel se domeček v místě kde je přichycená měrka oleje a crčí na blok motoru od tama chladící kapalina (snad to půjde opravit lehce).Čili za 500 km dva origo termostaty jež si škodovka cení na 1200kč/kus uplně v háji.Takže vivat polska :)
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

už jsem to tu psal ten polskej je dobrej :thumleft:
jak koukám do servisky tak jsem ho kupoval a namontoval 10.9. 2007. tehdy stál 213kč. :lol:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
mash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mash »

Zdravím. Mám feldu 1.3MPi rv 98. má cenu kontrolovat/rozebírat termostat, když mi felda špatně startuje při teplém startu (nastartuje do nízkých otáček, které se zvednou až po sešlápnutí plynu) a má vyšší spotřebu ( 8 litrů +) nebo mám hledat problém jinde ?
Felicia 1.3MPi 50kW / 1998
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Termostat nemá přímou souvislost se startováním motoru, termostat pouze udržuje teplotu motoru v optimální hranici 90 - 100°C.
Takže pokud máš za jízdy tuto teplotu v termostatu problém není a není potřeba s ním laborovat.
mash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mash »

Dle diagnostiky i budíku mám teplotu někde kolem 80 - 85°C.
Felicia 1.3MPi 50kW / 1998
Odpovědět