Palubní počítač TC-6 - funkce, montáž, zapojení a vše okolo
-
OndraST - FK
Re: Palubní počítač
Prosím o radu, jde o připojení 12V + postupoval jsem podle návodu připojit na svorku č 15, tvořena dvojitým konektorem červené barvy, napojit na horní, pokud to takhle zapojím počítač pořád běží, nevypne se, pokud vypnu klíček zapalování, zkoušel jsem to i prohodit, ale bez výsledku, kde je chyba dokáže někdo poradit.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
ěpatnej kontakt na spínačce ... dej to na ten správnej ... dal jsi to na "30" kde je trvalý napětí a ty to musíš dát na "15" kde je napětí po otočení klíčku...
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
hlavně si asi špatně četl ... svorka 15 nemá červený ale černý kabely
-
OndraST - FK
Já jsem, ale ........ já to blbě pochopil, a já jsem si myslel že už to kopnu někam že mě to furt jde a nejde vypnout
A ještě otázečka na kterj vstřik jde čidlo u 1.3 Mpi moc prosím abych to zas nespletl
A ještě otázečka na kterj vstřik jde čidlo u 1.3 Mpi moc prosím abych to zas nespletl
první z prava
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Při pohledu zepředu na auto první ZPRAVA ---->>>>
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
prostě ten co je nejblíž převodovce
-
PavelZet
- Kontaktovat uživatele:
Škoda felicia 1.3Mpi 1997
-
Pietro - FK
RadekN70 píše:Jo,kabeláž stojí okolo 800 kč + poštovný,ale je tam s nima výborná domluva!!Tak tam zavolej a domluv se s nima..
Zdravím všechny,sehnal jsem palubák za perfektních 21€ z německa,přišel sice bez kabeláže ale za tu cenu co bych mohl chtít
-
BlueFox - FK
No já za 300kč bez kabelů. Mělo to být za 500 i s nima, ale ten jouda to nevytahal a hodil to do šrotu. Takže teďka taky budu posílat do Apri.
a btw, jak může být nějaký rozdíl jestli se čidlo dá na 1. nebo jiný válec? Na všech přeci choděj stejný pulsy, jenom v trosku jinou dobu. Tu šířku pulsu, kterou to z toho bere to musi zmerit uplne stejne.
a btw, jak může být nějaký rozdíl jestli se čidlo dá na 1. nebo jiný válec? Na všech přeci choděj stejný pulsy, jenom v trosku jinou dobu. Tu šířku pulsu, kterou to z toho bere to musi zmerit uplne stejne.
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
ted se tu budem přečůrávat kolik kdo dal za palubak?
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
Je to i v návodu na instalaci,
čidlo průtoku na první válec od převodovky,
také uvádí Racemann
-
OndraST - FK
Kde hledat problém, je možné že by mělo vliv čidlo průtoku paliva, na čidlo teploty chladicí kapaliny v domku termostatu, pokud jsou kabely spojeny v jeden svazek, nebo špatná kostra, nebo kabely od palubního počítače raději natáhnou samostatně.
Občas se mně stává, že na budík se chová při studeném motoru drobet zmateně, kdy ukazuje totální přehřátí motoru, jinak má na to vliv palubní počítač, čidlo již bylo vyměněno, dneska potvrzeno.
Děkuji za případnou radu.
Občas se mně stává, že na budík se chová při studeném motoru drobet zmateně, kdy ukazuje totální přehřátí motoru, jinak má na to vliv palubní počítač, čidlo již bylo vyměněno, dneska potvrzeno.
Děkuji za případnou radu.
-
Matuhsch
- Kontaktovat uživatele:
nechapu co ma společnýho palubák a čidlo teploty chladící kapaliny.. vždyť palubák je napojenej na kabeláži jenom na signál palivoměru.. pokud t budík teploty ukazuje uplně na hoře, zkus dotáhnout matici co je ze zadu přístrojovky

-
PavelZet
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi, "dolaďovali" jste někdo nějak PC těmi korekcemi v nastavení?Nebo jste ho nechali jak je to nastavené z APRI? Já měl palubák v APRI, zkontrolovali ho a nastavili podle motoru,roku apod.
Nedávno jsem bral úplně plnou nádrž a to tak, že mi pistol několikrát vypnula, prostě benzin byl skoro až po hrdlo. Na palubáku se ukázalo 43 litrů v nádrži,ale felda má jen na 40l,ne? (1.3.MPI 1997) Dá se tomu údaji kolik je litrů v nádrži(dojezd) věřit? Nemám ve zvyku jezdit úplně do sucha, ale třeba když pojedu na dovču, tak se může stát,že budu muset na dojezd hledět... díky za info
Nedávno jsem bral úplně plnou nádrž a to tak, že mi pistol několikrát vypnula, prostě benzin byl skoro až po hrdlo. Na palubáku se ukázalo 43 litrů v nádrži,ale felda má jen na 40l,ne? (1.3.MPI 1997) Dá se tomu údaji kolik je litrů v nádrži(dojezd) věřit? Nemám ve zvyku jezdit úplně do sucha, ale třeba když pojedu na dovču, tak se může stát,že budu muset na dojezd hledět... díky za info
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nádrž je na42l.ten litr bych neřešil .
Návod k obsluze je tady .
http://feliciaklub.cz/?id=r_pal_pocitac_3
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
PavelZet
- Kontaktovat uživatele:
právě mám strach do těch korekcí sahat,abych si ten PC nějak nerozhasil.. Do návodu už jsem se díval, mám ho i doma z apri,ale nějak moc moudrej z toho nejsem..
-
goodFela - FK
Tak si zapiš původní hodnotu a přinejhoršim si jí můžeš vždycky vrátit 
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
zvlastni je ze ja dojeduna pumpu ,(takze neco v nadrzi je) a jeste natankuju 44 llitruemilio52 píše:Nádrž je na42l.ten litr bych neřešil .![]()
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A otázka zní ,nešídí náhodou ta pumpa ?

Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
DannyS - FK
hromyblesky>
Ty asi v tom případě jeden už na rezervu, jež má asi 5l.
Já už také jednou natankoval asi 43,3l.
... ale v mém případě to bylo asi až na potřetí cvaknutí pistole!
Ty asi v tom případě jeden už na rezervu, jež má asi 5l.
Já už také jednou natankoval asi 43,3l.
... ale v mém případě to bylo asi až na potřetí cvaknutí pistole!
- Aspire
- Kontaktovat uživatele:
Do Felicie se toho vejde spousta můj rekord je 45,20litru s tím že ještě něco v nádrži bylo
Fabie II má nádrž na 45 L. a pravidelně se do ní lije 50 litrů 
Felicie má základních 42 litrů + rezerva a celkem to má 47 litrů
Felicie má základních 42 litrů + rezerva a celkem to má 47 litrů
Škoda Felicia Safe line Trumf 1.3MPi 50kW 68PS Úpravy jsou zbytečné...
-
Marty_pv - FK
Pánové
Rezerva je už započítaná v těch 42 litrech u benzínu, 47 litrů má akorát nádrž pro 1.9 ve které není čerpadlo
Pokud tankujete víc tak je možný že šidí pumpaři nebo máte nalito až po vrch hrdla nádrže
- Aspire
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je zajímavé
až po hrdlo že by mi to přetýkalo to ne, ale nacvakává se to tam a trochu povitáhne pumpa. Aby to nebylo ja kanystr na 5L. do kterého se vejde myslím 6.5L. 
Škoda Felicia Safe line Trumf 1.3MPi 50kW 68PS Úpravy jsou zbytečné...
- hromyblesky
- Kontaktovat uživatele:
ja samozrejmne liju az dokad to skoro netece ven
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
zdravim, mám právě nainstalované palubní pc a mám problém s volbou palivoměru. První registrace mého auta je 6.6.1996. Na palivoměru mám vyraženo 441.0.4319/164.6 . No ale v uživatelské příručce k PC je napsáno že vozy do data výroby leden 1996 mám nastavit do PC F95 a vozy vyrobené v únoru a později 1996 nastavit údaj F96 a že tomuto nastavení odpovídá typové číslo palivoměru 441.0.4319/165.6 a vyšší...
No a mě by zajímalo: moje první registrace auta byla 6.6.1996, na to by odpovídalo nastavit F96, ale na můj palivoměr 441.0.4319/164.6 by zas odpovídalo nastavit údaj F95, ne?
Tak nevím co nastavit, jestli se řídit podle r.v. nebo podle typového štítku palivoměru. Podle mě podle toho palivoměru, ale zdá se mi to divný, že se tyhle dvě věci vzájemně ruší... díki moc za pomoc
No a mě by zajímalo: moje první registrace auta byla 6.6.1996, na to by odpovídalo nastavit F96, ale na můj palivoměr 441.0.4319/164.6 by zas odpovídalo nastavit údaj F95, ne?
Tak nevím co nastavit, jestli se řídit podle r.v. nebo podle typového štítku palivoměru. Podle mě podle toho palivoměru, ale zdá se mi to divný, že se tyhle dvě věci vzájemně ruší... díki moc za pomoc
Škoda Felicia 1.3 BMM, 50 kW, r.v. 1996, Modř Královská II.
-
Marty_pv - FK
Řiď se podle čísla palivoměru, první registrace není datum výroby
díki myslel jsem si to..

Škoda Felicia 1.3 BMM, 50 kW, r.v. 1996, Modř Královská II.
-
endurnacek - FK
Zdravím.Sehnal jsem si palubní počítač tc-6 z 1.6 felicie,chtěl jsem se zeptat,zdali by šel namontovat i do Felicie 1.3 se vstřikováním Bosch Monotronik( jednobod). Předem díky za odpověď.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Všechno jde jen bys musel v apri sehnat jiné čidlo vstřiku .Pošleš to staré a oni pošlou zpět to co potřebuješ .
Adresa na APRI je možná i někde tady , je hned na první stránce .
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... f=17&t=921
najdeš tam i víc info o PP.
Případné dotazy směřuj sem : http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... f=17&t=921
toto vlákno je o jiných než originálních PC
Adresa na APRI je možná i někde tady , je hned na první stránce .
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... f=17&t=921
najdeš tam i víc info o PP.
Případné dotazy směřuj sem : http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... f=17&t=921
toto vlákno je o jiných než originálních PC

-
Maggots - FK
Cau , tak sem se pustil do montaze palubaku ,,,, vse ok , ale ted kdyz sem to dal zase dohromady , tak mi nestivi predni svetla jen obrysovky a predni mlhovky ktery nejdou vypnout , kdyz zmacknu vystrazny , tak mi blika jen prava strana , proste je to cely rozhazeny , cim to ? Diky ... 
-
Matuhsch
- Kontaktovat uživatele:
zkontroluj si připojení spínačů jestli ti sedí barvičky- na spínačích je barevná nálepka odpovídající barvě patice

-
Maggots - FK
Tak je to ok , upadl mi 1 dratek z osvetleni , mohl by mi nekdo podrobneji vysvetlil tu instalaci na ventily ? Ani nevim kde jsou : )
-
Marty_pv - FK
Na drát ke vstřikovači - nebuď líný, přečti se téma od začátku, návod tu je a ne jednou
-
Maggots - FK
Liny opravdu nejsem , ptz sem si to tu precetl cele , ale porad nechapu kam to mam zapojit :
http://www.pixhost.org/show/2548/7585182_imag0036.jpg
http://www.pixhost.org/show/2548/7585182_imag0036.jpg
-
Matuhsch
- Kontaktovat uživatele:
četl jsi vubec navod? http://wrp.cz/rock/felicia/MontMPI.pdf připojíš na ten červenej vodič asi ne?? Odmotáš si kousek té izolace, přiložíš třmínek k vodiči a zasuneš snímač.. stačí? 

-
Maggots - FK
Super diky , porad mi neslo do hlavy jak to bude snimat 
Edit : navod sem cetl , pochybuju ,ze bez navodu bych to zapojil
Edit : navod sem cetl , pochybuju ,ze bez navodu bych to zapojil
-
Maggots - FK
Sem tu zase ,,,, nejde mi snimac prutoku , nechal sem si i napsat o novy, ale proste to snima jen nad 2000 otacek , jinak nic , nesetkal se s timhle nekdo ? Zapojeny ho mam na spravny ventil , takze nevííím ...
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Takhle mi zlobila obě čidla na MPI, napsal jsem do APRI a poslali jiné, které fungovalo bez problémů. Napsal jsem konkrétní motor, rok výroby atd...
Nemůže ti to čidlo něco rušit? Pokud ne, poslal bych to tam komplet a poprosil o kalibraci na tvůj motor atd...
Nemůže ti to čidlo něco rušit? Pokud ne, poslal bych to tam komplet a poprosil o kalibraci na tvůj motor atd...
-
Maggots - FK
Joo rusit , ale nenapada me co , to ho mam cely obalit izolepou ?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
píšeš že máš MPI , máš opravdu správně vedený kabel průtokoměru ? (je tu asi 6 vláken na palubák a někde to napsané )
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Izolepa by asi nepomohla ,záleži ktaky na tom kudy ten kabel vedeš .Já to mám tudy je značen červenou izolačkou a zatím pohoda

-
Maggots - FK
Presne tak to mam , a proste to snima od cca 1800 otacek ...